ADATLAP
Pom Pom meséi - Szegény Gombóc Artúr
Pom Pom különös szokása, hogy gazdáját, Picurt elkíséri az iskolába. Ül Picur fején, és mesél. Ezúttal Gombóc Artúrról, a csokoládéimádó madárról, aki a bűnös élvezettől annyira meghízott, hogy nem képes elrepülni a többi madárral együtt Afrikába. Hogyan jutott el mégis a költöző madarak telelőhelyére, erről szól a vidám történet, melyet Sajdik Ferenc rajzaival adunk közre....
Kovács Szilárd véleménye:
Anno nagyon régen szerettem Pom Pom meséit. S máig csodálkozom azon, hogy nem olvastam el gyerekkoromban. Most amikor 35 évesen elolvastam még mindig jól szórakoztam rajta. Az író nemhiába népszerű még most is.. pedig már ez a könyve lassan idősebb mint én. Még a buszon is jókat lehetett rajta nevetni.. Gombóc Artúron aki semmit sem eszik csak csokoládét, azzal fogyókúrázik :) Azt hiszem ha hatásos lett volna Gombóc Artúr módszere sokan használnák ezt
Semegi Ágnes véleménye:
Eredetileg az unokahúgomnak antikvároztam, de muszáj volt először nekem elolvasni :)
Pom Pom örök klasszikus, szerintem kötelezőnek kéne lenni mindenkinek megnézni/elolvasni belőle pár részt. Egyszerűen tündéri a mese és a grafika is. Pom Pom és Picur mindketten fantasztikusak. Gombóc Artúr pedig egy jópofa melák, akit én személy szerint nem tudok hibáztatni a csokirajongásért :)
Berlinger Natasa véleménye:
Klasszikus. És a rajzokkal együtt teljes. Természetesen minden gyerek (és felnőtt) tudja, milyen csokoládét szeret Gombóc Artúr, de csak most jöttem rá, hogy a rajzfilmben többféle csokoládét sorol fel, mint itt. Viszont a lista kezdete és vége ugyanaz: "a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, ...és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon".

Azt szeretem Csukás István meséiben, hogy tényleg minden korosztálynak szólnak, hogy viccesek, hogy eltaláltak a karakterek. És azok a rajzok... szerintem most jobban tetszenek, mint gyerekként. Ahogy ülnek a tehenek és nézik a dombról visszacsúszó vonatot - leírhatatlan a hangulat:) És csak semmi finomkodás, a mozdonyvezető és a többiek, a sofőr, a pilóta, mind egyszerűen csak ledagadtozzák - okkal, mert visszacsúszott a vonat, a teherautó orra megemelkedett, cserébe viszont a repülő nem emelkedett fel vele. Aztán mégis átért Afrikába, de hogy mi történt ott vele, az csak a folytatásból derül majd ki.
Fekete Gréta véleménye:
Gyerekkorom egyik kedvenc mesehőse Pom Pom és Gombóc Artúr voltak, utóbbival ráadásul nagyon hasonlítunk is egymásra, mivel mindketten imádjuk a csokoládét. :$ Ez a rész a kedvenc kötetem Csukás Istvántól, a képek is nagyon tetszenek benne. Aranyos kis mese.
Zuzan Éva véleménye:
Csukástól ez valahogy kimaradt eddig. Szegény Gombóc Artúr mindig valami kalamajkába kerül, de ezt már megszokhattuk. Viszont nagyon kreatív megoldó készsége van, ha körülményesen is, de eljut Afrikába, igaz addigra tavasz lesz, meg a kapitánynak ér bele a szakálla a vízbe, de annyi baj legyen.