ADATLAP
Pornó II.
„Gyakran az egyik riportkönyv kínálja a következő témát. Amikor a Lipótmezőn a pszichiátria világáról gyűjtöttem anyagot, olyan speciális, számomra ismeretlen problémákkal találkoztam, mint a szerencsejáték szenvedély, illetve a pornóiparhoz kapcsolódó sajátos lelki problémák. Így született meg a Vesztőhely című kötet tavaly, és ezért jelenik meg most ez a könyv....
Berényi Rózsa véleménye:
A téma gusztustalan,de a könyv jó.Legjobban az első-hátsó borító tetszett,mert ott érvényesül Havas úr fanyar humora,és cinizmusa.Tetszett még az előszó,mert ott sok mindent megmagyaráz.A riport alanyok?Mellébeszélnek,hamisak.Az ember a legrondább élőlény,pénzért bármit.
Romanyuk Zsofia véleménye:
Az első részt már évekkel ezelőtt elolvastam, de a folytatást csak most vettem a kezembe. Egyértelmű, hogy nem a könyv a rossz, hanem az a társadalmi helyzet, a kilátástalanság, ami az embereket belesodorja a pornóiparba. A stúdiók - a keresletre hivatkozva - kielégítenek minden bizarr igényt, leforgatják a legelképesztőbb filmeket is. A színészek nincsenek túlfizetve, ráadásul pornósként kiszorulnak a társadalom perifériájára. Havas Henrik könyve erről a prostitúcióról szól, melyet mindenki támogat, aki pornófilmet néz (a könyv végén a fogyasztói statisztikákkal is megismerkedhetünk).