ADATLAP
Queen's Gambit - Vezércsel
Egy haldokló király. A királyné veszélyben…
Elvált, lefejezték, meghalt, elvált, lefejezték, túlélte…

VIII. Henrik udvara tele van cselszövéssel, versengéssel, romantikával – és senki sincs jobb helyzetben, hogy mindezt megértse, mint a középpontjában élő asszonyok.

Katherine Parrnak, aki harmincegy éves korára másodszor özvegyült meg, vissza kell térnie az udvarba, de az idősödő királyra és az őt körülvevő emberekre gyanakodva ezt nem szívesen teszi meg. Mindazonáltal, amikor szenvedélyes viszonyba keveredik a rámenős csábító Thomas Seymourral, azt hiszi, hogy végre szerelemből mehet majd férjhez. Ám jelenléte az udvarban felkeltette még valaki érdeklődését…

Őszinteségétől és intelligenciájától elbűvölten Tudor Henriknek is megvan a maga terve Katherine-nel kapcsolatban, és senki sincs abban a helyzetben, hogy visszautasíthatná a király házassági ajánlatát. Így hát míg varázslatos szeretőjét eltávolították a kontinensre, Katherine kénytelen elfogadni a betegeskedő, egoista uralkodó kezét, s ő lesz Henrik hatodik felesége.

Mindvégig az őt megelőző királynék sorsának tudatában Katherine-nek minden ösztönét és intelligenciáját segítségül kell hívnia, hogy elnavigáljon az udvar ármánykodásai közepette. Miközben a katolikusok újra hatalomra kerülnek, a reformátorokat eretnekségért égetik meg, a haldokló királyt körülvevő emberek pedig tülekednek a hatalomért az új rezsimben, a túlélése valószínűtlennek látszik – és ő még mindig nem mondott le a szerelemről…...
Borbély Antónia véleménye:
Nagyon szeretem a történelmi regényeket, azonban a romantikus könyvek nem állnak közel hozzám. Ez a történet viszont a két téma kellemes egyvelegeként elnyerte a tetszésemet. Valószínű azért, mert igyekezett hiteles képet adni a megtörtént eseményekről. Több karakter jelleme az írónő elméjének szüleménye, ugyanakkor megtalálta az egyensúlyt a fantázia és a valóság között. Parr Katalinról nem tudtam sokat, érdekes volt végigkövetni az életét. Összefoglalva: ajánlom a könyvet mindenkinek, aki szereti a történelmet, a romantikus regényeket, és a valósághű ábrázolást.
Takács Eszter véleménye:
Mindig is imádtam VIII. Henrik és feleségeinek történetét, így már rengeteg könyvet olvastam róluk. A Vezércsel fantasztikusan magával ragadó. Szinte ott érzi magát az ember a trónteremben, vagy a királyné lakosztályaiban, csodálatos! De az olvasó is érzi, hogy soha nem lehet biztonságban, mert a veszély bárhol leshet rá. Én imádtam, csak ajánlani tudom!