ADATLAP
Rémmetró
Ami odalent pihen a tokiói metrórendszer mélyén, rémisztőbb, mint valaha képzelnéd... Tokió mélyén húzódik a világunk és az azt követő világ, a holtak birodalmának határa - ahol egy titokzatos fiatalember a kalauz. Az egymást követő, izgalmas, vérfagyasztó történetek a halálról és ennek a borzalmas alvilágnak a kísérteteiről szólnak, ahol az ártatlan ifjúság áldozatául esik a szellemeknek, melyek a tokiói metróban leselkednek......
Csajbók Tünde véleménye:
Be kell látnom, hogy a képregények világa nem az én műfajom, de ennek ellenére ez a kis képregény, pontosabban manga, egész jó időtöltésnek bizonyult. Ugyan a vérbeli horrorrajongóknak nem egy kiemelkedő példány, de a történet felkeltette az érdeklődésem és kíváncsi vagyok, hogy hogyan folytatódik a történet. A rajzolásával meg vagyok elégedve, a japán kifejezések magyarosításától viszont egyértelműen frászt kaptam.
Cseh-Bognár Szabina véleménye:
A Rémmetró egy öt törtetet tartalmazó manga, ahol a történeteket csak Szeija alakja köti össze. Igazi darkos rajzolású és történetű manga. A végén extraként a Káosz kapuiból is van egy kis ízelítő. Egy dolgot nem szerettem benne, mégpedig, hogy a nevek fonetikusan voltak írva.
Pogonowski Johanna véleménye:
A Rémmetró egy 3 kötetes manga, melynek első részét olvastam el a kihíváshoz.
Nagyon tetszik a kidolgozása, a rajz stílusa.
Maga a történet mindig egy-egy metróállomáshoz kapcsolódik, és az ott megmentett lélekhez. Bár különálló történetekből áll, a főszereplő összeköti őket. Szeija, aki igyekszik megmenteni azokat az embereket a „másvilág” lényeitől, akiknek még nem jött el az ideje.
Nekem tetszik a főszereplő karaktere, a titokzatossága, távolságtartása. Az állhatatossága, kitartása.
Az öt fejezetből 2 a bosszúról szól. Az utolsó fejezet viszont a főhőst kereső megmentettről. Bár mindegyik fejezetnek megvan a horrorisztikus felhangja, számomra pont ez tette annyira vonzóvá. De véleményem szerint másoknak maximum az egyszer olvasós kategória.