ADATLAP
Részben ember-Partials
Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel - az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel - folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immúnis csecsemő. Kira, egy tizenhat éves orvostanhallgató a saját bőrén tapasztalja meg, ahogy az RM miatt az emberiség maradéka lassan kipusztul, miközben a kötelező terhességi törvény a polgárháború szélére sodorja őket. Kira nem hajlandó tétlenül nézni az eseményeket, mindent elkövet, hogy megtalálja a vírus gyógymódját. Erőfeszítései közben döbben rá: mind az emberiség, mind a Részlegesek túlélése azon múlik, sikerül-e felfednie a két faj közötti kapcsolatot amelyet az emberiség vagy elfelejtett, vagy soha nem is tudott róla....
Homlok Renáta véleménye:
A teremtett disztópikus világ nagyon jó, szerettem, hogy sok a főbb szereplő és, hogy nem tűnnek el a könyvben, annak ellenére se, hogy én el tudtam volna képzelni ezt a sztorit két könyvben. Nagyon sok minden történik: a könyv első harmada viszonylag nyugis, izgalmasan nyugis, unatkozni így sincs idő, de aztán az izgalmakat fokozva még mozgékonyabb is lesz a történet: elmennek, harc, elkapják, menekülés, visszahozzák, vizsgálják, megszöktetik, menekülés, elmennek, menekülés, elkapjál őket, vizsgálódás, szökés, menekülés, visszamennek, megoldás, majd újra útrakelés. Szóval huh, Ember legyen a talpán aki erre akár egy hónap múlva is emlékezni fog. Épp ezért még így frissen, gyors elolvasom a többi részt is: )
Minden egyes percben történik valami, tényleg. Nagyon durva. A szereplők imádnivalóak, mindegyik nagyon jó karakter, tök jó, hogy ilyen sokan vannak. Végig szurkolunk nekik.
A végén, megmondom őszintén teljes szenátuscserében reménykedtem, nem is értem, hogy ez, hogy történhetett így. No de ezt leszámítva semmi kifogásom sincs.
+ még azt nem értem, hogy Vajon miért halogattam eddig? :)

Takács Annamária véleménye:
Nehezen tudtam magam beleélni az elején, de a végére belejöttem, és nagyon tetszett. Erős női főszereplőt kapunk, ami nekem alapból szimpatikus, és maga a műfaj is közel áll hozzám. Várom, hogy elkezdhessem a második részt, remélem az sem okoz csalódást.
Deák Viola Helena véleménye:
Engem nem győzött meg. Kezdjük ott, hogy év elején elkezdtem és azóta várakozott a folytatásra. Úgy hatott rám, mint Thomas sztorija, Az útvesztő. Vannak disztópiák amik magukkal ragadnak, és vannak amik nagyon nem. Az okra még nem jöttem rá. Majd egyszer kitalálom.