ADATLAP
Remény
...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Egyik kedvenc ìrònőm könyve, amit csak most tudtam megszerezni. Ahogy az összes eddig olvasott regènye, ùgy ez is lebilincselő . Törtènetei mindig magukkal ragadnak, ahogyan most is . Hope sorsa, a küzdelmei pèldaèrtèkűek. Vègül a jàrvànyok, keservek, megalàzottsàg utàn jòra fordult minden. Bìztam abban, hogy Nell szerelmi èlete is rendbe jön.... A vègèn, amikor kiderül az igazsàg , az ìrónő Rufus szàjàba adja az igazat. Nem az szàmìt honnan jöttèl, ki nevelt fel: "szeretetben ès őszintesègben kell felnőniük....minden, ami jò, ès helyes, azt tőlük tanultuk."
Varga Bernadett véleménye:
Ezt a könyvet is ajánlották nekem. Nem bántam meg. Romantikus lányregény, tele fordulatokkal. Hope törvénytelen gyermekként jött a világra. Befogadta egy család, nem tudott származásáról. De el kell mennie dolgozni, ahol az intrikák utolérik. Erős, magabiztos lány válik belőle aki elnyeri a jutalmát. Nekem hiányzik a végéből, hogy a testvére férjhez megy-e. De ha a képzeletemre van bízva, akkor biztosan.
Parócza Annamária véleménye:
Nekem ez a könyv nagyon tetszett.
Egy kislány életét mutatja be születésétől fiatal felnőttkoráig. A kislány egy nemesi családba született, de mivel házasságon kívül, ezért el kellett rejteni a világ szeme elől, hisz ez abban az időben nagy szégyennek számított. A kislányt az egyik cselédlány családja nevelte fel a legnagyobb szeretetben, de élete mindig összekapcsolódott az igazi családjával. Tudtukon kívül.
Amikor sógora elzavarja otthonról, sok-sok megpróbáltatás után az élete "jobb" lesz. Igaz, hogy közben tevékenyen részt vesz a krími háborúban, de rátalál a szerelem, és gyermeke is születik.
Nekem az a véleményem (persze csak utólag jöttem erre rá, amíg olvastam, nem láttam benne a jót), hogy jót tettek vele, amikor elvitték a gazdag háztól a szegényekhez, és tulajdonképp a sógorának köszönheti a "jobb" életet. Igaz, az előtte lévő megaláztatásokat nem kívánom senkinek. De nekem nagyon szimpatikus volt ez a lány, tényleg megérdemelte azt az életet, amit kapott a könyv végén.
Gaál Istvánné, Edit véleménye:
Lebilincselő olvasmány, mely egy lány kalandos életéről szól. Titkok övezik útját, boldog családban nő fel, de élete idővel szomorú fordulatot vesz, mindenkit el kell hagynia akit szeret. Keresi a boldogságot, a mély szegénységből próbál felemelkedni járványok, háború borzalmain át vezet az útja.
Gaál Ivett véleménye:
A történet egy nemesi származású lányról szól, aki házasságon kívül született, s ezért el kell őt rejteni a világ elől. A szülésnél segédkező szolgálólány Nell, megsajnálja a gyermeket, és hazaviszi a szüleihez, akit a család sajátjaként nevel fel. A történet a kislány életét mutatja be a szegény gyermekkortól kezdve, a megaláztatásokon és bujkáláson át, egészen a krími háborúig, ahol ápolónőként mások életét menti meg.