ADATLAP
Rengeteg
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.

Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.

Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.

„A Rengetegben minden megvan, amit Novik írásaiban szeretek, és ráadásnak némi óvilági mágia és a sötét tündérmesék zamata.” Patrick Rothfuss, A szél neve szerzője

„Vad, pezsdítő és mélyen, sötéten mágikus. Azonnal a klasszikusok közt a helye.” Lev Grossman, A varázslók szerzője...
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Nagyon ritkán választok a borítója alapján könyvet,de az illusztráció felkeltette az érdeklődésemet! Kézbe vettem, elolvastam a fülszöveget és az ajánlásokat...Azonnal hazahoztam! Nagyon tetszett a könyv, igazán magával ragadó a története, varázslatos, meglepetésekkel teli, felnőtt mese! Vannak benne hősök, antihősök, lovagok, sárkány, varázsló, király, elvarázsolt királynő...és persze segítők, adományozók és sok-sok kaland! Nagyon jó kis olvasmány, nem tudtam letenni! Bár a varázsigék elolvasása jó kis szemtorna-gyakorlat volt, de egy idő után átugortam a különleges szavakat.....Jó szórakozást a könyvhöz!
Németh Réka véleménye:
Lassan beleszokós, szláv mesekörön alapuló fantasy ifjú felnőtteknek. Amennyire ódzkodtam tőle az elején, annyira magával ragadott. A végén le sem akartam tenni. Sötétebb hangvételű, kalandos történet, mely ha egyszer beindul, akkor nincs megállás. Nem is értem azokat, akik a második felét mondtak szenvedősnek. Én azt jobban élveztem. Nyeska és Szarkan maguknak való párost alkotnak.
Markó Júlia véleménye:
Varázslatos, letehetetlen könyv családról, barátságról,összefogásról, kitartásról, a jóba vetett hitről, és a lassan, de biztosan megszülető szeretetről. Szívesen, izgalommal telve olvastam Agnyeska történetét, és csodáltam kitartását, még a legnagyobb veszedelmek közepette is. De végül minden úgy alakult, ahogyan a legjobban történhetett, mind a Rengeteg, mind a körülötte élők szempontjából.
Dudás Vera véleménye:
Nagyon jó volt újra fantasyt olvasni. Néhány helyen túl részletes volt a táj és/vagy cselekményleírás. Sokszor újra kellett olvasnom hogy megértsem, hogy is néz ki valami, vagy mi is történik. Ezektől eltekintve nagyon jó történet,jó elemekkel, nem lett túl húzva, nem volt túl sok sem túl kevés. Nagyon jó befejezést kapott a könyv, és talán nem is bánom, hogy nem egy folytatásos történetről van szó, mert ez így kerek egész volt. Összességében nagyon tetszett, szerettem olvasni.
Békés Nikolett véleménye:
Mit is írhatnék?
Még keresem a szavakat.
Fantasztikus élmény volt olvasni, a történet részévé és egyben egyé válni a főhősnővel.
Az elején idegesített Agnyeska viselkedése, gondolkodása. De most, hogy már értem mit miért tett, hamar megszerettem, hisz még a mesében is furcsa lett volna, ha rögtön mindent tud és ért.
Szeretem ezt a történetet, minden árnyával és varázslatával.
És a végkifejlet....minden jó ha a vége jó.
Még annyit, hogy nekem az emberiség történelmén átörvénylő, valóságos viselkedés normák tükröznek vissza.
Ilyenek vagyunk, amit nem ismerünk sokszor féljük és inkább elpusztítjuk..de mindig vannak kivételek.
Az eddigi legjobb mese amiben részem volt és újra átszeretném élni. :)