ADATLAP
Rome
szöveg:

Cora Lewis csupa életöröm, és tudja, hogyan tartsa az ő tetovált rosszfiúit a helyes úton. De ez a külső és vidámság csak elrejti a tényt, hogy soha nem jutott túl azon, ahogyan az első szerelme összetörte a szívét. És most van egy terve, hogyan ne történjen meg ez újra: csak a tökéletes emberbe fog beleszeretni.
Rome Archer messze nem tökéletes. Makacs és merev, főnökösködő és éppen most tért vissza az utolsó küldetéséről, amely teljesen összetörte. Rome megszokta, hogy szerepeket tölt be: nagy testvér, odaadó fiú, szuper katona. És mostantól már egyikbe sem illik. Most csak egy férfi, aki próbálja kitalálni, mit tegyen élete hátrelévő részében, miközben a háború és a veszteség démonai kínozzák. Szívesen szenvedne egyedül is, egészen addig, amíg Cora hirtelen az élete része nem lesz, és ezzel ő válik életének színes foltjává.
Kettejüknek nem osztottak tökéletes lapokat, de talán a nem tökéletes is tarthat örökké...
...
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Ez a könyv nagyon tetszett. Rome "Kedvetlen kapitány" és Cora "Csingiling" szerepében nagyon viccesek voltak. Hogy mitől is jó ez a könyv és miért is tudnám ajánlani? Csak annyit mondok erre, hogy ha a szereplők kicsit mesebeliek és mégis valóságosak, szerethető karakterek. Együtt tudsz velük érezni, ha baj van és együtt is nevetsz velük, szorítasz azért, hogy rendbe jöjjenek, és jól alakuljon az életük.
Gyihor Anna véleménye:
Én is rajongói fordításként találtam rá a könyvre, az első két részével együtt. Mostanában eléggé megkedveltem a katonás/orgyilkosos könyveket és mikor rátaláltam nagyon megörültem, azonban többször is elkezdtem, de csak harmadik alkalomra sikerült elolvasnom. Alapjáraton nem egy rossz könyv, de viszonylag sablonos a történet. A főszereplő fiút - Rome-t - a saját démonjai gyötrik, a lány - Cora - nem akarja, hogy még egyszer összetörjék a szívét, de aztán mégis sikerül - szerelemben - együtt maradniuk. Annyiban más a dolog egy kicsit, hogy a Cora egyik legjobb barátja - Rule - Rome testvére és Corával egymás mellett dolgoznak - mint tetováló és testmódosító. Egyik este Rome lerészegedik és a kocsma tulajdonosa a szalont hívja, hogy vigye el valaki az ex-katonát. Az a valaki Cora lesz - mert más már nem volt bent akkor - és az este történik egy-két dolog. Az eredmény egy gyerek lesz. A történet további részét szerintem mindenki ki tudja találni.
Mikó Barbara véleménye:
Mostanában eléggé megkedveltem a katonás dolgokat.Nem volt kérdés,hogy ezt is elolvasom(bár csak rajongói fordításban találtam meg),de csak többszöri próbálkozás után határoztam el,hogy na most végig olvasom.Ezért is került ebbe a kategóriába.Jó könyv volt,de nem hiszem,hogy megint elolvasom.