ADATLAP
Sötét játszmák
Ruby sosem akarta birtokolni azon képességeit, amelyek majdnem az életébe kerültek. Most azonban meg kell szoknia őket. A többiek a Gyerekek Ligájában csak „Vezérnek" hívják Rubyt, pedig ő pontosan tudja, hogy micsoda: egy szörnyeteg. Amikor Rubyra bíznak egy érzékeny titkot, bele kell vágnia élete legveszélyesebb küldetésébe: el kell hagynia a Gyerekek Ligáját. Kegyetlen információk keringenek arról a veszélyes betegségről, ami a fertőzött amerikai kisgyerekek nagy részét megölte, a többieket pedig kirekesztett lényekké változtatta, és úgy tűnik, ezen információk kiirthatatlanok. Az igazság azonban egyetlenegy helyen lelhető fel: Liam Stewartnál. Ahogyan Ruby átutazik az országon, kutatva Liam és a katasztrófa után, ami tönkretette az életét és egész Amerikát, szíve és esze két irányba húzza – szíve a régi barátok és a család felé, esze pedig a Liga felé, aminek ígéretet tett. Egy biztos: Ruby mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje szeretteit. De mi van akkor, ha a háború megnyerése önmaga elvesztését jelenti?...
Molnár Blanka véleménye:
Hát meg kell mondanom, nagyon meglepett Dagi változása. Arra gondoltam, hogy majd elbújik és nem igazán jön elő, de éppen hogy az ellenkezőjét tette. Zseniális!
A kedvenc szereplőm egyértelműen Vida, a stílusa és a harciassága nagyon megtetszett nekem.
Várom, hogy olvashassam a 3. részét!
Liv véleménye:
Az első résznek többször is nekikezdtem mire elolvastam, pedig érdekelt, úgyhogy nem tudtam mire számítsak a második résztől. Elolvastam és nekem jobban tetszett mint az első, kb 2 nap alatt végeztem vele. Várom a folytatást:)
Homlok Renáta véleménye:
Lehet jobb, mint az előző. Sok az új szereplő - akiket gyors meg lehet kedvelni (Vida, Jude)-, de szerencsére előkerülnek a régiek is. A könyv végig fordulatokba gazdag, egy percig se lehet unatkozni. Ruby még mindig szerethető. Liammal való kapcsolata, mint ahogy az előző könyv végén sejteni lehetett, eléggé szenvedős. De ennek ellenére is a könyv nagyon izgalmas. Várom a befejező részt.
Galambos Réta véleménye:
Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nagyon tetszett. A történet izgalmas, a cselekmény leírása logikus, jól követi egyik dolog a másikat. A végső cselekményre egyáltalán nem számítottam, sajnos el tudom hinni, amit Clancy állít a végén. A fő karakterek, főleg Ruby igen sokat fejlődött jó irányba az első kötethez képest. Reméltem, hogy Liam-mel valahogy rendeződhet a kapcsolatuk. Egy két résszel nem voltam kibékülve, de a könyv értékéből nem von le semmit. Egyrészt a 175. oldalig nem tudtam eldönteni, hogy Jude lány vagy fiú, az elején Vida leJudith-ozta és ez megzavart, de a 175. oldalon kinyilvánították, hogy fiú, szerencsére, bár kissé lányos fiú szerintem, nem az az erőteljes férfi karakter. A másik, hogy azt nem értettem, hogy amikor Ruby felhívta a szüleit, az üzenetrögzítőn megjelent a neve, én nem arra gondoltam, hogy másik Ruby van, hanem hogy őrá utalnak, de ha nem emlékeznek rá, akkor miért? Azt nem hiszem, hogy a nagymama hagyta volna, hogyha új gyerek születik azt is Rubynak hívnák, remélem a harmadik kötetben erre fény derül.
Clancy karaktere igen ellenszenves, nem kívánom neki a halált, de azért jó lesz, ha a következő kötetben móresre tanítják :)