ADATLAP
Seveneves - A hét Éva
A Hold mindenféle előjel és látható ok nélkül robbant fel.

A Föld napjai meg vannak számlálva. A világ nemzetei az elkerülhetetlennel és a vészesen fogyó idővel versengve összefognak, hogy nagyszabású tervet dolgozzanak ki az emberiség megmentésére messze a légkör felett, a bolygóközi űrben.

A maroknyi, gondosan kiválasztott túlélőnek előre nem látott technikai veszélyekkel és kihívásokkal, újabb és újabb katasztrófákkal kell szembenéznie. A könyörtelen univerzum a végsőkig próbára teszi találékonyságukat és felkészültségüket az űrben lebegő törékeny komplexumban, amely az emberi faj túlélésének utolsó záloga.

Azonban mégis az emberi természet árnyoldalai és kiszámíthatatlansága válik végső próbatételükké. A Nemzetközi Űrállomás legénységének önmagát kell legyőznie igazán. A kozmikus kataklizma és az eltelt évszázadok alatt a felismerhetetlenségig összeégett anyabolygó pedig türelmesen vár a visszatérésükre...

A Hét Éva pedig válaszol hívására....
Németh Luca véleménye:
Nagyon emberi, tele utolsó pillanatban való kapkodással, áskálódással, nagy tervekkel, hosszú távra tervezéssel, és persze minden csak nagy vonalakban követi a tervet, és csak bízni lehet benne, hogy van valahol egy Cél. Azért mindenki kihozza magából a legtöbbet, a maga kis előítéletes módján, mert milyen snassz lenne már, ha nem lenne kit utálni…
Nem zavart a nagy időbeli ugrás sem, sőt, kifejezetten tetszett. Ha nem ismernénk meg a későbbi állapotokat ebben a könyvben, úgyis addig vernék az olvasók az asztalt, amíg meg nem jelenik a folytatás, ami feltárja a jövőt.
Kedvenc karakterem nem lett, kedvenc csoportom se, szóval egy „Derítsd ki, hogy te melyik csoporthoz tartozol!” teszten csúnyán összezavarodnék. Az összkép tetszett. A fájdalmas arcul csapásokkal együtt.
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Eszméletlenül izgalmas könyv, de a terjedelme miatt kitartó olvasóknak ajánlom ...

Alapvetően három részre tagolható a cselekmény. Bevallom a harmadik rész elején kicsit nehezebben jutottam túl, de aztán ismét "letehetetlenné" vált :)


Ideje utánanéznem, hogy mi mást olvashatnék még az írótól.