ADATLAP
Sherlock Holmes. Lidércnyomás.
1890 ​őszén sorozatos bombatámadások rázzák meg Londont. Az újságok találgatásokkal vannak tele: vajon kik tehették, talán anarchisták, anti-monarchisták vagy feniánusok? Van azonban valaki, aki sejti, hogy sokkal sötétebb erők működnek a háttérben. Sherlock Holmes szerint Moriarty professzor áll a rémtettek mögött, de mi lehet ezzel a valódi célja?
Eközben egy bizarr, páncélba öltözött alak bukkan fel a főváros háztetőin és sikátoraiban. Rendkívüli ügyességgel és gyorsasággal mozog, kifinomult fegyverzete és páncélzata minden eddig ismertet felülmúl. Cauchemar bárónak nevezi magát és az éjszakákat járva bűnözőkre vadászik. Mi lehet a célja a titokzatos férfinak? És van-e köze valahogy a robbantásokhoz?
Úgy tűnik Holmes és hűséges társa, Dr. Watson talán életük egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb kalandja előtt állnak…...
Nagy Kornélia véleménye:
Ez a történet furcsa volt nekem. Örültem, hogy találtam új kötetet Sherlock Holmes kalandjairól, de ennél sokkal jobbat is olvastam már. Kicsit csalódott vagyok, de remélem az új sorozat következő kötete jobb lesz.