ADATLAP
Sorok között
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom és szenvedés megéri, amikor a mese jóra fordul, és boldog vége lesz. Hirtelen nem számít, ha az ember négyest kapott a francia röpdogára, vagy ő az egyetlen lány a suliban, akinek nincs randija a bálra. A boldog vég jóvátesz mindent. De mi van, ha ez mégsem a vége?

Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.

Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet…...
Hiv Katica véleménye:
Nagyon tetszett, hogy anya és lánya írta a könyvet. Nagyon jól meg van tervezve a könyv, nekem nagyon tetszett. Olivér és Delila a kedvenc mese szereplőm lett.:)) Varázslatos történet!
És csak mindenkinek ajánlani tudom:)
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Fiataloknak valò varàzslatos könyv. Èletre kelt egy mesefigura, akibe Delila szerelmes lett. Az àlmok nèha valòra vàlnak, a boldogsàg egyszer mindenkire ràtalàl. A folytatàsban az èletre kelt mesehős vajon megàllja a helyèt a mindennapi problèmàkkal szemben? Igazi ròzsaszìn vilàgù mese.
Pollák Eszter véleménye:
Nem bírtam letenni. Mese de mégsem az. Nagyon magával ragadó történet egy lányról, aki nem találja helyét a világban. Egy nap megismerkedik kedvenc meséjének főszereplőjével, akibe beleszeret és minden áron életre akarja kelteni. Ez a könyv megtanít arra, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, és hogy mindig van remény a reménytelenségben.
Annamária Szabó véleménye:
Nagyon vártam, mert anyukám imádta ezt a történetet, és csupa jót mesélt róla. Sajnos megfeledkeztem róla, hogy az a nagy különbség kettőnk között, hogy ő teljesen oda van Jodi Picoult könyveiért, én meg azért nem vagyok elájulva tőle. ( Bár a Tizenkilenc perc nagyon tetszett, csak épp abban is voltak kiábrándító részek). Szóval egy biztos, hogy ez nem egy szokványos történet, és minden tiszteletem azé, aki ennyire merészen el tud rugaszkodni a valóságtól, és egy teljesn új világot képes kipattintani a fejéből. Az alapötlet nagyon jó tehát, nekem mégis kevés volt; egy kedves kis mese, de semmi több. Szerintem lehetett volna még ebben a történetben több. A folytatása egyébként jobb, azon kimondottan sokat mosolyogtam, de nekem az sincs annyira izgalmas, mint, ahogyan azt másoktól hallottam. Ha valaki szereti a tündérmeséket és igazi rózsaszín lelke van, az értékelni fogja a Sorok között című könyvet.
Németh Réka véleménye:
Ez a könyv egy igazi mentsvárként szolgálhat minden kétségbeesett tizenévesnek, aki azt hiszi, hogy sosem fogja megtalálni a boldogságot. Elég csak keresni és erősen akarni. Nem biztos, hogy könyvből pottyant hercegünk lesz, de ne is legyünk kishitűek. Az alapötlet nyűgözött le először, aztán az a tanító szándék, ami az aranyos belsőn belül rejlik.
Kovács Szilvia véleménye:
Húúú, nem is tudom, hogy mit mondjak. Nem gondoltam volna, hogy ez a könyv ennyire belopja magát a szívembe. Persze szeretem a meséket, nagyon is (bár már jócskán kinőttem belőle… :D), pont úgy ahogy az ifjúsági regényeket. De ez, ez valahogy a kettő csodálatos keveréke.
Meg kell, hogy mondjam őszintén, hogy az eleje kicsit nehezen indult meg számomra. Az első ötven oldallal nagyon lassan haladtam. Kb. 10-15 oldalanként félre tettem, mert úgy éreztem,hogy ez a könyv nem igazán nekem szól. De aztán tegnap este rávettem magam a folytatásra. Aztán egyszer csak teljesen magába szívott a történet. Konkrétan hajnali 3kor sikerült csak félre raknom, de akkor is csak nagyon nehezen…Alig vártam, hogy végre befejezhessem. A vége számomra nagyon is ütősre sikeredett, nem gondoltam volna erre.
Szóval azt kell, hogy mondjam, hogy ez nagyon is csodálatos történet. Néha az én fejemben is megfordul, hogy bárcsak kivarázsolhatnék egy-egy szereplőt az általam olvasott könyvekből. :)
Markó Júlia véleménye:
Fiatalos, ötletes, izgalmas olvasmány. Nagyon tetszett hogy mélyebb jelentést ad a könyvnek a könyvben. Miért ne lehetne saját életük a könyvek szereplőinek ha az oldalak bezárulnak. Saját akaratuk, a történettel szöges ellentétben lévő személyiségük. Vagy éppen miért ne akarnának elmenekülni a könyvből, mert már unják a történetet és más kalandokra vágynak. Az írónő és lánya nagyon ötletes és izgalmas könyv a könyvben történetet alkotott.