ADATLAP
Stefan naplója-Sóvárgás
Miután New Orleansben elárulja az öccsét, Damont, Stefan Manhattanben kezd új életet. Megfogadja, hogy soha többé nem fog egyetlen halandónak sem ártani- az utcákat járja, próbál felszívódni a város forgatagában. És amikor már kezdi elhinni, hogy maga mögött hagyta a múltját, rá kell döbbennie, hogy a testvére elöl sosem menekülhet. Damonnak nagy tervei vannak a Salvatore-testvérekkel – akár tetszik ez Stefannak, akár nem! S ha a terv megvalósul, egész New York hever majd a lábaik előtt. Amikor tetteik az újságok címlapjára kerülnek, rájuk talál egy régi ellenség, akit csak a bosszúvágy éltet. E történet felfedi a népszerű televíziós sorozat titkát. Mi is történt valójában Stefan, Damon és Katherine között? Hogyan alakult ki a Vámpírnaplók hősei közti szerelmi háromszög? Tarts velük a sötétlő múltba!....
László Klaudia véleménye:
Szép és valóságosnak tűnő tájleírással kezdődik a történet, és ez a lírai szépség az egész könyvre jellemző marad. A vámpírlét felerősíti Stefan érzékeit, élesebben látja az őt körülvevő világot, és amit lát, azt a könyv mindig tökéletesen visszaadja.
Stefan gyengeségére, elcsábíthatóságára és a testvére, Damon bosszúvágyára épül a történet.
Áman Réka véleménye:
Kellemes olvasmány volt ez is. Fordulatos, akciódús és izgalmas. Az is külön jó, hogy olyan történetet dolgozott fel a testvérek múltjából, amit a tévésorozatból nem ismerhettünk még.