ADATLAP
Stohl-Őszintén
Szabadságvágy? Vagy inkább valamiféle megzabolázhatatlan, s ezért akár önpusztításra is képes energia. Egy ember, akit leginkább ez az erő irányít. Ösztönök, vágyak, érzések, számítgatás és érdek nélkül. Vagy mondjuk másképp, beszéljünk egy felnőni képtelen, ösztönös kisgyerekről, aki nem mellékesen három lány édesapja. Valakiről, aki naivan, önzőn, hedonistán él meg minden pillanatot, de közben valahogy mégis szerethető marad. Aztán amikor arcába vág a valóság, meghökkenve próbál észhez térni.

Stohl Andrást 2011. szeptember 6-án jogerősen tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, október elején vonult börtönbe. Előtte azonban hosszú heteket töltött azzal, hogy Szalai Vivien kérdéseire választ adjon, s ez az interjúkötet elkészüljön. Hogy miért? Mert abban bízott, az emberek így jobban megértik, árnyaltabb képet kapnak róla. S hogy ezáltal ő maga is jobban szembesülhet saját magával. Ez a könyv Stohl András vallomása - őszintén....
Mesterházi Zsuzsa véleménye:
Az alapszituáció, hogy Stohl András leheveredik egy díványra, én pedig türelmesen meghallgatom a hangsúlyozottan őszinte vallomását.
Próbáltam a legjobbakat föltételezni,de számomra ez futószalagmunka.
Kár érte, mert az ötlet kreatív.De mit is vártam egy bulvárkönyvtől?
Kevesebb hatásvadászatot.Lehet az én hibám,hogy nem vagyok elégedett?
Sinka Zsuzsi véleménye:
Őt lehet nagyon utálni és nagyon szeretni, az igazi végletek embere. De egy valami tagadhatatlan, hogy ez a könyv teljesen őszinte, ahogy a címe is mutatja. Nincs benne megjátszás, nem szépíti a dolgokat.Tömény, nyers valóság, úgy, ahogy az megtörtént. Hónapokig egy balesettől volt hangos a sajtó évekkel ezelőtt, és még mindig néhanapján visszaköszön. Megmondom őszintén, én sem szeretem annyira őt, szerintem egy igazi ripacs, de minden tisztelet az övé, hogy ezt így bevállalta.