ADATLAP
Színjáték
A New York Times és a USA Today bestseller, Szakítópróba szerzőjének, Cora Carmack-nak új kötete! Mackenzie "Max" Millernek van egy problémája. A szülei meglepetésként váratlanul meglátogatják, és ha meglátják festett haját, a tetoválásait és a piercingjeit, talán még ki is tagadják a lányukat. És ami ennél is rosszabb, arra számítanak, hogy a barátja egy rendes, kedves fiú, nem pedig egy Mace nevű, tetovált nyakú srác, aki egy bandában zenél. A hazugságok hálója kis híján megfojtja Maxet, ám ekkor találkozik Cade-del. Cade azért költözött Philadelphiába, hogy színész legyen, és maga mögött hagyja a problémáit Texasban. Eddig azonban a problémáktól nem sikerült megszabadulnia, a színpadra pedig nem sok alkalommal jutott fel. Amikor Max megszólítja egy kávézóban, és azzal az őrült ötlettel áll elő, hogy játssza el a barátja szerepét... Cade beleegyezik. Az alakítása azonban túl jól sikerül, ezért arra kényszerülnek, hogy tovább folytassák a játékot. Minél hosszabb ideig színlelik a kapcsolatot, annál valóságosabbá válik.
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre.....
Árki Petra véleménye:
Cade már a Szakítópróbánál szimpatikus volt, úgyhogy nagyon örültem, hogy ezúttal főszerepet kapott. Legalább annyira szeretem ezt a könyvet, mint az első kötetet. A szereplők szerethetők, a történet izgalmas és vicces.
Bankó Sarolta véleménye:
Sokkal jobban tetszett a Szakítópróbánál, valahogy jobb, szebb történet, az egy kicsit nekem unalmassá sikerült. De ez a rész pörgős, szerethető főszereplők, és abszolút happy end. Történet a megbocsátásról, az elfogadásról, a megtalált szerelemről.
Fejes Ilona véleménye:
Ez volt a második könyv, amit Cora Carmack-tól olvastam. Hát, nem is tudom...tetszett is, meg nem is. Szerintem ez egy nagyon lányos, nyálas szerelmi történt feldobva helyenként egy-két igazán jó résszel. Leginkább azt a részt éreztem valóságosnak, amikor Max a balesetéről mesélt Cade-nek. A megismerkedésük is nagyon tetszett, igazán szórakoztató volt olvasni. Összességében nem rossz könyv, és gyorsan végig lehet olvasni, de semmi extra nincs benne, ami miatt azt mondanám, hogy vagy még százszor is szívesen elolvasnám.
Varga Bogi véleménye:
Nagyon megszerettem az első kötetet, így nem is volt kérdés, hogy a másodikat is el fogom olvasni, bár...
Cadet nem kedveltem, sőt kifejezetten idegesített, így felkészítettem magam, hogy ez valószínűleg nem fog tetszeni. Tévedtem. Cade 'megemberesedett', és végre a szenvedésen kívül mást is tudott csinálni, ráadásul beleugrott egy kalandba (ami nem jellemző rá). Mackenzie/Max pedig igazi kemény csaj, aki nem hagyja, hogy bárki beleszóljon az életébe, kivéve a szüleit... és itt jönnek a bonyodalmak.
Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog, a negatív előjelek után, sőt jobb volt, mint az első rész. Sokkal drámaibb, és mintha humorosabb lett volna (bár nem hittem, hogy ez lehetséges).
Sántha Zsanett véleménye:
Sokkal jobban tetszett ez a könyv, mint a szakítópróba. Izgalmas, érdekes, vicces könyv. Imádtam Max-et, ugyanúgy, mint Cade-t. Az előző részben Cade csak idegesített, ebben a könyvben viszont imádtam.
Bukovics Réka véleménye:
Erős pozitívum, hogy két szemszögből ismerjük meg a szereplőket. Az egész könyvön keresztül a macska-egér játék viszi az olvasó , szerintem ez a kulcsa, hogy tovább olvassuk.
A téma, a stílus minden az aktuális "szürke ötven árnyalat" klón, kivéve hogy itt nem dús gazdag a két szereplő.
Bodorics Anikó véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, jobban, mint az első rész. A Szakítópróbába könnyebb volt beleélnem magam, mert egy szemszögből íródott a történet, itt viszont jobban tetszett, hogy mindkét szereplő szemszögéből megismerhetjük az eseményeket. Ráadásul a történet is sokkal mélyebb, mint az előzményé, ami inkább csak egy tipikus csajos regény. Itt már nem egy csetlőbotló, de alapvetően "tökéletes" lány tökéletes szerelméről van szó, hanem arról is, hogy egy baleset vagy egy szétszakadt család, hogy hat az ember személyiségére. És persze arról is, hogy a szerelem hogy hozhatja ezt helyre.
Szédeli-Futó Tímea véleménye:
Nagyon tetszett, le sem tudtam tenni, egy nap alatt túl lettem rajta.
A történet jó, életszerű, humorosan megírt és tele vággyal, ami nekem nagyon bejön:.-) Tetszik, ahogy olvasás közben átélhetem újra ezt a meg nem ismételhető első érzést.
Megyek, és beszerzem a másik kötetet az írótól!