ADATLAP
Szívritmuszavar
Csönge. Egy hely, mely mindent megváltoztat. Egy hely, melyet soha nem feledsz. Egy vágy, mely örökre a szívedben marad. A lány nem hisz a véletlenben, csak a sorsban, a fiú nem hisz a szerelemben, csak a kötelességben. Évek óta ismerősök, látták egymást egyetemi előadótermekben és folyosókon. Mindketten érezték, hogy ez a kapcsolat több lehetne, de soha nem lépték át a határt, nem közelítettek egymáshoz, az érzés beleveszett a szürke hétköznapokba. Csönge azonban mindent megváltoztat. Öt nap, mely felforgatja a világukat, és lángoló, fájó szerelemre gyújtja a lányt. Bármit megtenne a fiúért, felrúgná a saját életét érte. De mit érez a fiú? Fel lehet adni mindent a szerelemért? Van-e kiút a múltból, és a jelen láncaiból? Vagy minden út egy padláshoz és egy komor kötélhez vezet? A sóvár vágyakozásról és egy gyönyörű, felkavaró szerelemről szól ez a regény, mely igaz történeten alapul. Tudod, mi a szerelem másik neve? Csönge....
Kormányos esztikormanyos5@gmail.com véleménye:
"...nem ízlik neki az étel, ha nem veled eheti, túl hangos a zene, ha nem táncolhat veled rá, és hideg a legmelegebb paplan is, ha nem te fekszel mellette."
Soha nem olvastam még ilyen gyönyörű történetet. Nem találok szavakat arra, amit az elolvasása után érzek… Bár közhelyes, de ez a könyv megváltoztatta az életemet.
Katona M. Anita véleménye:
Az eleje iszonyúan vontatott. Igaz, utána kezd érdekesebb lenni, néhol már tényleg súrolja a letehetetlent, de aztán visszaesik erre a stagnáló szintre. A történetét elég átlagosnak éreztem, bár tény, hogy voltak jobb részei.
Nagyszerűen van megírva, teljesen átélhető, a főhőssel együtt éljük meg a történéseket. Viszont nyomasztó. Nem is kicsit. Volt, amikor csak azért raktam félre, hogy ne rontsa el az én kedvem is.
Mindent összevetve nem volt rossz, bár sose tudtam hosszabb ideig olvasni: vagy nem tudott lekötni, vagy nem volt hozzá lelki erőm.
Kemsei Zsófia véleménye:
Ez a könyv a maga 200 oldalával teljesen megragadott. Nem tudom mit írhatnék, vagy mondhatnék másoknak. Azt, hogy ez egy csodálatos könyv volt? Hogy megváltoztatott bennem valamit? Vagy hogy kedvencem lett? Ezek mind értelmetlen szavak maradnának, mert ezt csak akkor értheti meg bárki ha elolvassa.
A névtelenség számomra furcsa volt, mégis olyan közel álltak a szívemhez. El sem akarom hinni, hogy ez igaz történeten nyugszik. Gyönyörű volt, tele emberi érzésekkel, amiket te, én, bárki megtapasztalhat.
Balazs Diana véleménye:
Nagyon megfogott ez a történet. Minden sora egy újabb bölcsesség. Mély, őszinte. Nagyon szépen kifejezi az érzéseket, a gondolatokat az írónő.
Ami kicsit furcsa volt az az E/2 leírás. Ritka, és bevallom egy kicsit zavaró volt, de nem rontott semmit a könyv élvezeti értékén.
Sejtettem, hogy mi lesz a NAGY fordulópont a történetben, félig el is találtam, szerencsére nem olyan lett a vége, mint amit én gondoltam. A befejezés meglepett, és mégsem :)
Nagyon jó könyv, ajánlani tudom mindenkinek!
Havas Virág véleménye:
Nem volt olyan rossz, mint amire számítottam! Sokan ledegradálják a magyar írókat, nem értem miért. Nekem is voltak rossz tapasztalataim, de ettől még nem lehet őket egy kalap alá venni. Kellemes kis rövid olvasmány volt. A következő rész elolvasása is tervben van, már csak a megfelelő hangulat kell hozzá.
Katics Orsolya véleménye:
Összességében tetszett, bár nem hagyott mély nyomot bennem ez a könyv. Ami nem tetszett benne az az,hogy E/2-ben íródott, de a kritikákat olvasva úgy látom, ez nem csak engem zavart. A könyvet ajánlani tudom, ennek ellenére a második részét egyenlőre nem fogom elolvasni.
buzavirág véleménye:
Mindig nagy dilemma nálam, hogy egy számomra ismeretlen könyvről olvassak-e értékeléseket az olvasása előtt. Most nem olvastam, ha olvastam volna talán bele sem kezdek, mert most nem pont erre a történetre vágytam. Azt hiszem egy kicsit összetört a szívem, annyira fájt ez a könyv, hogy tudta ezt így leírni az írónő? Az élet senkinek sem könnyű, mindenkinek vannak problémái, kinek lelki, kinek anyagi, munkahelyi stb. De hálát adok a sorsnak, hogy ilyen jellegű szerelmi bánat kimaradt az életemből, ez annyira kegyetlen. Számomra meglepő, hogy a történet igaz, és hogy így ki mer állni valaki a nyilvánosság elé, nem lehetett egyszerű, ugyanakkor lehet jobb ilyen esetben világgá kürtölni a fájdalmat.
Turi Mária véleménye:
Nem minden nap olvas az ember ilyen könyvet, legalábbis én nem. Sokáig is tanakodtam milyen igaz történetet kellene elolvasni, valahogy erre nem számítottam, és nem vártam meg hogy elolvastam, sőt a második kötetnek is neki fogok majd. Felkavaró, megrázó és közben magával ragad a történet szinte falod a betűket és egyszer csak bumm vége, tegnap kezdtem el olvasni és este csak nagy nehezen hagytam abba és alig vártam hogy ma befejezzem annyira kíváncsi voltam mi a vége. Érdekessége a könyvnek hogy nem mint én mesélő olvassuk hanem nekünk meséik. Valamint hogy a kevés a párbeszéd, és sosem mondanak neveket, vagyis a két főszereplő neve sosem hangzik el.
Letehetetlen volt.
Bobor Rebeka véleménye:
Egyszer már elkezdtem elolvasni, de esélytelen volt. Újra kezdtem és az első 20 oldal után már mondhatom azt is, hogy élveztem az olvasását. A történet nagyon jól van kitalálva, különlegesnek is mondható, nem olvastam annyira hasonlót még. 10/8
Pap Zsófia véleménye:
Imádtam. Megvettem és a könyvhéten aláírattam az írónővel, Fantasztikus könyv. Bevallom sírtam rajta. Olyan keserédes érzést hagyott a szívembe és kétszer is elolvastam. Remek volt, mindenkinek ajánlom, aki tudni akarja milyen az igazi szerelem és fájdalom. Egy százas csomag zsebkendővel ajánlom.
Németh Mária Ingrid véleménye:
Sokkal többet és sokkal jobbat vártam. Az egész egy nagy szenvedés, gyötrődés… és számomra rettentő zavaró volt az E/2, valamint a párbeszédek hiánya. Tipikusan naplószerű és ha igaz történet alapján is készült, nekem akkor is túlzott volt. Megható a történet, mégsem tudtam annyira élvezni, hogy azt mondjam, ez egy nagyszerű mű… Talán máskor újrapróbálkozom vele…
Gergely Ancsi véleménye:
Minden egyes olvasás után megfogadom, hogy ezt a könyvet bizony nem veszem le a polcról soha többet, mert olyan,mintha egy héten keresztül szabályos időközönként kapnál egy jól irányzott lórúgást. Talán mert túlságosan is ismerős helyzet...
Meg lehetett volna ezt oldani kevesebb drámával, de akkor talán az egész könyv elvesztette volna az értelmét. Az nekem is fura, hogy a szereplők kilétére csak a folytatásban derül fény, a magam részéről mindenképpen ajánlom azt is olvasásra azoknak, akik ezt szerették.
Kiss Petra véleménye:
Eleinte nagyon furcsa volt számomra ez a könyv. Nem tudtuk a férfi főszereplő nevét, fura volt az elbeszélés módja. De aztán ahogy egyre inkább haladtam vele előre, úgy tetszett meg egyre jobban. Igaz, lassan haladtam vele, emésztgettem a történéseket. Nem egy könnyű olvasmány. De igazán átélhető, és elgondolkodtató.
Králik Anett véleménye:
Nem tudok mit irni, sajnálom.... Teljesen maga alá temetett a könyv. Ugy érzem nem tudnék egy épkézláb mondtatot összehozni, még csak az érzéseimet se tudnám leirni. Ami biztos hogy imádom a könyvet.Tetszett a megfogalmazás, az írónő stílusa, de ennyi. Ha érdekel olvasd végig. Megbánni nem fogod, és hátha Te már tudsz is irni róla valamit... Régen jártam igy filmmel, azóta is kisért náhány jelenete, de nem birtam ki h ne nézzem végig mégegyszer. Minden fontos mozzanatát megjegyeztem és még ma is elsírom magam ha eszembe jut. Azt hiszem ezzel a könyvvel is így fogok járni. Nagyon remélem h ennek azért jobb és szebb vége lesz mint annak a filmnek volt.Már nem emlékszem a film címére, talán nem is baj, bár el tudnám felejteni a történetét is...
Igazából nem találtam olyan kategóriát amibe pontosan illett volna, így jobb hílyán kapta ezt...
Kohl Dóra véleménye:
A könyv tetszett de furcsa volt, hogy az olvasónak mondja mintha ő lenne a a férfi főszereplő akinek a nevére tényleg kíváncsi lennék mert nem derült ki. Nagyon ismerős helyzet volt főleg az elején és bele tudtam élni magam a helyzetbe.
Zsiga Tímea véleménye:
Alapjában véve tetszett a könyv. Nekem kicsit furcsa volt az írásmód, olyan mintha a srácnak írta volna a könyvet és az is, hogy nem derült ki a főszereplők nevei. A srác személyisége lebilincselő és becsületre méltó.Ugyanakkor én nem tudtam egy szuszra elolvasni, gyakran nyomasztott és le kellett tennem pihentetni. Szerintem olykor a két szereplő túldramatizálta a dolgot, már sokkal hamarabb is összejöhettek volna, ha nem vacakolnak annyit. Tetszett, hogy nagyon szép versek és mondatok olvashatóak benne, van mondanivalója, bár én 17 év alatt nem ajánlanám, a mai tinik még nem értenék a mondanivalóját. Kár, hogy többször bele kezdtem, mire végigolvastam. Megérte elolvasni, kíváncsi vagyok a második részre.
K. Betti11 véleménye:
Hát, őszintén bevallom, hogy nekem nem nagyon tetszett. Két felnőtt ember vívódása egy olyan dolgon, ami gyorsabban megoldható a drámázások között. Kicsit túlbonyolított és unalmas volt a számomra. Az utolsó 20 oldalra lendült be maga a történet.
bolla klaudia véleménye:
"A szerelem, a szerelem a szerelem sötét verem" pláne ha beteljesületlen. Zakály Viktória nem tökéletes, ám az érdeklődést mindenképpen fenntartó könyve meglepetés volt a számomra.
Tóth Panna véleménye:
Szívritmuszavar. Igen, Zakály Viktóriától. Ennek a könyvnek nagyon tetszik az ötlete, hogy hogyan meséli el a nő a lánykori szerelmének történetét. Elképesztő volt olvasni a sorokat. Lenyűgözött és magába szippantott.
Nyisztor Szidónia véleménye:
Összezavart a könyv mert nem tudom mit érezzek. Egy részről jó és tetszik, viszont volt pár dolog ami idegesített és ami miatt annyira nem tetszett. Gyorsan történt minden, nem volt semmi mélyen szántó dolog ami indokolná ezt a hirtelen jött szerelmet, és nem is igazán történt semmi köztük. Ettől függetlenül folyton fenntartotta az izgalmi szintet és vártam hogy történjen már végre valami. A könyv utolsó harmada volt a legjobb. Még nem tudom hogy pozitív élmény vagy nem, majd eldől a második rész után.
Béres Zsófia véleménye:
Sosem gondoltam hogy ez a könyv tetszeni fog.A fulszoveg nem hagyott bennem mély nyomot,de azert elkezdtem olvasni.Sokszor elkezdtem,de nem birtam tovabbolvasni.Aztan elhatároztam,hogy tényleg vegigolvasom.Uuu de nem bantam meg. Eleinte nagyon zavaró volt az E/2, de megszokhato volt.Ez egy olyan szerelmi történet számomra,hogy neha raorditottam volna a szereplőkre hogy az Istenét jojjetek mar össze úgy igazából is. A főszereplő fiú annyira joszivű,vonzó természetű volt és becsületes,hogy nem tud elrontani semmit,még ha őrülten szerelmes is,igy nagyobb tragediak is be fognak következni.
Nem spoilerezek!!:) Mindenkinek csak ajánlani tudom.Lányok zsepiket készíteni!
Miklián Marietta véleménye:
Sok jót hallottam erről a könyvről, így természetesen felkerült az "El kell olvasnom" listámra.
A történet maga nekem nagyon tetszett, elgondolkodtató. Ennek ellenére a vége felé már elég nehézkesen olvastam, már nem élveztem úgy, mint az elején, csak a végére akartam jutni.
Nem bánom, hogy elolvastam, mert egy komoly könyv, aminek van mondanivalója.
Ha valaki inkább az egyszerű történeteket szereti annak biztosan nem fog tetszeni, azonban szerintem senki nem veszít azzal, ha legalább egyszer elolvassa.
Boglárka Tímea véleménye:
Az első, és eddig az egyetlen könyv, ami miatt hullattam a könnyemet, és egyáltalán nem bánom. Komolyan, ezt a könyvet én mindenkivel elolvastatnám. Mikor először a kezembe került, nagyon furcsa volt, hogy nem úgy volt leírva, mintha külső szereplő mesélné el, és nem voltak benne párbeszédek. Valami olyasmi, mintha az írónő a szerelmének írna levelet a közös múltjukról. Nagyon megható volt, mert valahogy azonosulni tudtam a szereplőkkel. Maga a történet is érdekes volt, mert lehet hogy csak az általam olvasottak ilyenek, de a romantikus könyvek többsége általában úgy épül fel, hogy az elején azonnal egymásba szeretnek, aztán szenvednek egy kicsit, mikor már azonban összejöttek hirtelen valami gubanc adódik, de a végére minden rendbe lesz. Persze vannak kivételek, de most nem mennék bele. Visszatérve a könyve, én maximálisan élveztem, néha aggódtam, és szomorú is voltam... Az élet is pont ilyen: vannak csodálatos napok, amikor azt hiszed, minden tökéletes, aztán vannak mélypontok, mikor legszívesebben a pokolba kívánnál mindent vagy mindenkit. Utálom amikor a könyvek megpróbálnak mélyebb jelentést tulajdonítani egy-egy jelenetnek, de ebben valahogy természetes volt, és nem éreztem ezt, hogy az írónő a számba rágja az élet nagy kérdéseit, és feladatait. Ez a könyv nem egy tömeggyártott, milliószor megírt, csöpögős szerelmes tiniregény, ez egy műalkotás, és egy magyar írónő tollából származik. Gratulálok az írónőnek, elismerésem ;)
Kéri Dóra véleménye:
Az igazat megvallva, ritkán van olyan könyv ami nem tetszik. Ez sajnos olyan. Már megértem a negatív kritikákat róla. Számomra a könyv túl depresszív volt, egy szerelem miatt. Mintha más nem is létezne az életében, csak ez.
Nagy Viktória véleménye:
Ez az idei évem első könyve. Barátnőmtől kaptam kölcsön, és bár zavart , hogy nincs semmi párbeszéd benne, attól végig olvastam. Sokkolt. Nem is tudtam, hogy igaz történeten alapul . Érdekes :) 5/4
Szoboszlai Anna véleménye:
Az elején magával ragadott a könyv stílusa, hangulata. Teljesen új szerű volt számomra az E/2 számű írásmód, de szerintem pont ez tette különlegessé. A történet is nagyon jónak indult.
Sajnos a végére kezdtem beleunni, és úgy éreztem kicsit túl van dramatizálva a könyv, így engem nem igazán tudott megérinteni.