ADATLAP
Szelfik
Carl Morck és kis csapata egy régi gyilkossági ügyben nyomoz, de váratlanul kiderül, hogy esetük összefüggésben lehet egy nemrégiben elkövetett emberöléssel. Nehezíti a dolgukat, hogy Rose a múltja rémképeivel viaskodva teljesen összeroppan. Carl, Assad és Gordon minden követ megmozgat, hogy segítsen neki talpra állni. Közben egy ámokfutó szedi áldozatait Koppenhága útjain, és egyre több fiatal nő esik áldozatul cserbenhagyásos gázolásnak, egy diszkó kirablása pedig lövöldözésbe torkollik....
Fekete Gabriella véleménye:
A Q-ügyosztály történeteit nagyon élvezem, bár úgy érzem ettől már volt jobb is. A megoldandó problémák itt halmazódnak, Rose-nak sok belső problémája van, s tetteivel segítségért kiállt, egy gyilkos gyílkolja a léhűtő munkanélkülieket, s még egy tévéstáb is megjelenik a küszöbön. Morck és Assad végül minden problémát megld.
5/4
Farsang Attiláné véleménye:
A Q ügyosztály egy újabb története elevenedik meg a könyvben. A történet kissé összetettebb, mint az előzőekben. Nem csupán egy gyilkost kell megtalálni a nyomozóknak, hanem a saját kolléganőjük múltjának démonait is le kell győzniük.