ADATLAP
Szent Johanna Gimi- Kalauz
Ez a könyv a Szent Johanna Giminek a végső kötete, amiben kimaradt jelenetek, zene listák, könyv listák szerepelnek amelyeket a könyvben is megtalálhatók. Továbbá a szereplőkről vannak érdekességek is. Illetve a legjobb pillanatokat is kigyűjtötte az írónő, amelyek tényleg igazán viccesek. 8 kötet után ez egy méltó lezárása volt a történetnek....
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Tökéletes összefoglalója a sorozatnak. Imádtam az egészet úgy ahogy van. teljesen a hatás alá kerültem, alig vártam az épp aktuális folytatást. Megfiatalított. Tetszett a nyelvezete, a lendületessége és a karakterek változatossága, a humora. Jó lett volna ilyen suliba járni. A kalauzban minden benne van, sőt talán egy kicsit több is. Méltó bezárása az egész sorozatnak. Némelyik képen megdöbbentem, de hát nem lehet minden olvasó fantáziáját eltalálni. Köszi a zenei összefoglalót is!
Dekany Dora véleménye:
Miután befejeztem a sorozatot, azonnal el kellett ezt olvasnom.
Bár a szerző szabadkozik a hosszú előszó miatt, valójában sok mindent megmagyaráz, pl hogy miért nem olvashattunk a nyarakról, és miért nem lehet több szjg könyv... azt kell mondjam, hogy kell ez a Kalauz, hogy az ember el tudja engedni ezt a sorozatot.
Lady Laufeyson véleménye:
Ez a könyv, meg a hozzátartozó sorozat volt egy időben az én Bibliám. A 'szentéssérthetetlen'. Titokban imádkoztam, hogy én is ilyen helyre kerüljek, ilyen emberek, helyzetek közé, és hogy Reninek hívjanak. :-) Ez utóbbi nem nagyon jött be, de a remény hal meg utoljára!
Vártam már a megjelenést, szükségem volt erre a kötetre. Nem tudtam pontosan, mire is várok tartalmilag, csak annyit, hogy lesznek benne KÉPEK! Amikkel egyébként nem vagyok túlzottan elégedett,. Az egy dolog, hogy nem úgy néznek ki mint hogy én elképzeltem őket(mert miért is lenne olyan?) de néhányat sehoy sem tudtam összeegyeztetni a könyvben leírtakkal. Mindegy, mert nagyon szeép munka!
A kedvenceim a kimaradt részek, a kérdezz-felelek és az eldobott borítótervek voltak, az érdekességek után. :-)
Gyakorlatilag imádtam az egészet!
Budai Anita véleménye:
Sokat küzdöttem érte a könyvtárban, hogy végre megkaparinthassam, és örülök hogy elolvastam, majdnem teljes listája a könyvből kimaradtaknak, és tökéletes összefoglaló kötet, amely olvasása során a sorozat minden részét újraélhettem. Egyedül a megrajzolt szereplőkön csodálkoztam el, mert én egyáltalán nem így képzeltem el őket, de szerintem ezzel sokan így vannak rajtam kívül.
Papp Viktória Éva véleménye:
Szeretem ezt a könyvet,mert olyan információk vannak a Szent Johanna Gimiről,amit még csak most tudtam meg.Ez jó dolog. :) Nagyon tetszett.Remélem lesz rá még olyan lehetőségem,hogy egy ilyen csodálatos könyvet tudjak olvasni (ez már néhányszor előfordult velem :) ).
Juhász Petra véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, sokat lehet rajta nevetni, csak úgy mint magán a köteteken. Igaz ahogy le lettek rajzolva az annyira nem tetszett mert nem teljesen így képzeltem el őket, de így is jó volt azért. Sok érdekességet tudtam meg a szereplőkről és az írónőről is egyaránt. Érdemes elolvasni!
Polgár Rami véleménye:
Nagyon jó volt, sok érdekes dolgot megtudtam belőle, a szereplőkről, meg azokat az adatokat is amiről álmomban sem gondoltam volna, mint például, Reni levele Corteznek, azok a könyvek, amiket még Reni olvasott a könyv során, a zenéket, a kimaradt jeleneteket, és a ,,best of..-okat'' is megtudhatjuk.
Varga Bernadett véleménye:
Kiolvastam az összes gimi könyvet. végig jegyzeteltem a zeneszámokat, hogy meg tudjam hallgatni. Erre tessék! A kalauzban minden benne van... Már ezért megérte elolvasni.