ADATLAP
Szent Johanna gimi - Együtt
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más...

Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.

Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű......
Molnár Dorottya véleménye:
Az egyik barátnőm,Anna ismertette meg velem Leiner Laurát és a műveit. Nagyon jó humora van,a főszereplővel szinte mindenki együtt érez így vagy úgy. Bizalmatlan voltam vele mikor az első részt megvettem de nem csalódtam.:)
Varga-Tóth Sára véleménye:
Ahogy befejeztem az első részét, rögtön hozzá is kezdtem a következőhöz. Imádtam, minden egyes pillanatát! Szerintem simán ki lehet olvasni egy nap - akár egy délután alatt is; én például annyira belemerültem az olvasásba, hogy szinte le sem raktam, amíg nem végeztem vele.
Zsaklin Jády véleménye:
Lányom kedvéért választottam ezt a könyvet is Leiner Laurától. Először kicsit gyermetegnek találtam, de most már úgy érzem, mind a 8 részt el kell olvasnom! Lassan én is beleszeretek Cortezbe. A kutyánkat már róla neveztük el! Kár, hogy az én gimis éveim nem ilyen mozgalmasan teltek!
Kamocsa Eszter véleménye:
Az első rész befejezése után rögtön nekiálltam a második rész olvasásának. Nagyon szép történet az igaz barátságról. Nagyon tetszettek azok a részek, amikor Kinga megmutatta, hogy emberséges is tud lenni. Irigylem a Szent Johanna Gimi diákjait. Ennek két oka is van. Egyrészt nagyon pezsgő az iskolai élet, rengeteg rendezvény van (farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő bál), másrészt pedig nagyon sokat hiányoznak a tanárok és helyettesíteni kell őket. A könyv nagyon jól bemutatja, hogy 9. év végére milyen jól összekovácsolódik az osztály.
Sipos-Hodgyai Edit véleménye:
Hatalmas élmény volt olvasni. Az egész kíváncsiságból fakadt, aztán rabul ejtett a könyv. Bár nem feltétlenül az én korosztályomnak szól, mégis lekötött, szórakoztatott és lazított. Kiragadott a hétköznapokból. Mindenkinek ajánlom Reni naplóját :)
- amúgy hetedikes diákjaim hatására/ajánlására olvastam el... megérte.
Dekany Dora véleménye:
Az első kötet jó volt, a másodikra kialakult a függés. Itt már egyértelmű volt, hogy a 8. előtt nem lesz nyugtom :-)
Azt hiszem Cortezt itt együtt szeretjük meg Renivel, együtt izgulunk értük.
Engem itt Virág még eléggé "idegesített", gyakorlatilag végig, amíg emós volt, de ettől még nagyon szerettem olvasni ezt a részt is.
Balla Julianna véleménye:
Az az igazság, hogy az első rész után, addig olvastam, míg mind a 8 köteten végig nem mentem! Az egész sorozat nagyon jó olvasmány, főleg fiataloknak, de a szülőknek sem árt beleolvasni. Hiszen tényleg hús-vér kamaszokról szól, semmi túlzás nincs benne, és semmi "nagy szavak" vagy "túl nyálas romantika". Tényleg egy szerelmes kamasz lány ábrándozását, csalódását és szívfájdalmait írja le könnyed stílusban.
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Reni reménytelenül szerelmes Cortezbe továbbra is, de a házikon kívül nem sok közös témájukvan. Edina viszont folyton a fiú körül lebzsel, aminek Reni nem örül. Egy félreértésnek köszönhetően azt hiszi, járnak, ami nem kevés könnyekkel teli éjszakát okoz neki. Betekintést nyerünk Virág kapcsán elsősorban, mit éreznek az elvált szülők gyermekei, milyen mikor az egyik szülő új párra lel. Igazi kamaszokról szól, olyanokról, akik mindennapjaikban élnek.
Bónis Tímea véleménye:
Újra elolvastam. Újra jól szórakoztam.
Szeretem a gimnazistákról szóló történeteket. Leiner Laura stílusa könnyed, olvasmányos, humoros. Nagyon jók a karakterek. Az olvasó felfedezheti jelenlegi vagy egykori osztálytársait köztük.
Az iskola most is arról szól, mint 100 évvel ezelőtt: időre legyél ott (Arnold), legyél mindig aktív és száz százalékos (Kinga), minden tanárnak a saját tárgya a legfontosabb (Vladár), tartsd be a házirendet (Máday + Robiék), legyél figyelmes, precíz és pontos (Kardos) stb.
A gyereknek ott a második otthona: a barátai, kapcsolatai, ott tölti a legtöbb idejét. Készül az életere: boldog, sikeres, csalódik, kudarc éri ...
Az olvasni szerető Renáta beilleszkedik az osztályba, lesznek legjobb barátai, de szereti az egész osztályt (főleg valakit), a tanárait (talán egyet kivéve). Olyan közösségbe kerül, amiről általánosban csak álmodott, és ez most megfelel neki. Megéli a kamaszkori örömöket és bánatokat. Szeretne mindenkinek megfelelni (szülők, tanárok, barátok, társak, iskola).
Kovácsolódik a közösség is, ehhez hozzájárulnak a tanórák, dolgozatírások, szünetek, délutáni találkozások, szakkörök, osztálykirándulás, versenyek.
Reninek most ez az élet. Iskolán kívül unatkozik. Ez a természetes.
Horvath Tunde véleménye:
Gondoltam, ha már az elsőt elolvastam, legalább az első osztály végéig jussak el. Sokkal több minden nem történt. Talán annyi, hogy Kinga néha egész jófej tud lenni, ha akar. De szerelmi téren nem sok előrelépés van, és még mindig 3 ember kivételével senki se tanul, és a szülők sehol ....
Tóth-Kovács Nikolett véleménye:
Folytatódik a 9/b története Rentai Renáta elbeszélésében. Ez a kötet is hozza az első könyv hangulatát, vidámságát, tinédzserkori lendületét és bizonytalanságát. Bár számomra vannak logikai furcsaságok, mint pl. hogy lehet, hogy két kivétellel egy egész osztály bukásra álljon valamiből egy budai magániskolában, vagy egy olyan lánynak, aki díjnyertes novellát tud írni, miért nincs semmi kreativitása... de még ezek a tökéletlenségek is beleillenek az amúgy szórakoztató és könnyen olvasható történetbe.
Tóth-Kovács Nikolett véleménye:
Folytatódik a 9/b története Rentai Renáta elbeszélésében. Ez a kötet is hozza az első könyv hangulatát, vidámságát, tinédzserkori lendületét és bizonytalanságát. Bár számomra vannak logikai furcsaságok, mint pl. hogy lehet, hogy két kivétellel egy egész osztály bukásra álljon valamiből egy budai magániskolában, vagy egy olyan lánynak, aki díjnyertes novellát tud írni, miért nincs semmi kreativitása... de még ezek a tökéletlenségek is beleillenek az amúgy szórakoztató és könnyen olvasható történetbe.
Czinege Anett véleménye:
Idejét sem tudom megmondani, mikor olvastam utoljára olyan könyvet, amit egész egyszerűen nem tudtam letenni. Alighogy befejeztem az első könyvet, már kezdtem is bele a másodikba, és tegnap este már elkezdtem a harmadikat. Érdekes, hogy igazából semmi érdekes, vagy különös története nincs a sorozatnak, egyszerűen egy napló formában elmeséli egy kamaszlány mindennapjait. De ezt nagyon élvezetesen teszi. Olvasás közben elkezdtem jegyzetelni, hogy Reni milyen könyveket olvas, ha egy kamasznak megy, akkor én is meg fogom ugrani ezt a szintet :) Néztem, a szerző a napokban tölti be a harmincat (így még pont belefér a kategóriába), ezúton is boldog születésnapot neki!
Szanyi Orsolya véleménye:
Hangulat, történet, szereplők, időutazás élmény, "bárcsakcserélhetnékRenivelegyhétre" érzés, nosztalgia, poénok, "végigkellolvasnomasorozatot" érzés, izgulás a rajz miatt, könyvajánlók és ötletek: 5/5*