ADATLAP
Szerelmünk lapjai
...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Nagyon szeretem az írót és már évek óta el akartam olvasni, kicsit másra számítottam, de nem csalódtam. Gyönyörűen megírt történet (igaz vagy nem ) az igaz, örökké tartó szerelemről, és az élet nehézségeiről. Még a filmet nem láttam, de megnézem.
Linkecs Krisztina véleménye:
A film óriási kedvencem de a könyv annyira nem volt számomra átfogó. De valahogy az olvasás közben néha igen is távolinak éreztem ez akár köszönhető volt annak, hogy a film a kedvencem és folyamatosan az lebegett a szemem előtt. De egy romantikus könyv a szerzőtől bármikor jöhet.
Kolozsi Etelka véleménye:
Nagyon megérintett a történet. Magával ragadó a szenvedély, amivel Noah és Allie megéli a szerelmet. Hihetetlen mennyire erős a kötelék amely összeköti őket.
A világ legboldogabb embere, akinek -hozzájuk hasonlóan- sikerül megtalálni az igaz szerelmet, akivel közös "lélekköldökzsinór" kapcsol össze.
Mindenkinek jó olvasást kívánok :)
Garai Dóra véleménye:
Ez a könyv egy gyönyörű történet. Ez a szerelem maga a csoda, tele odaadással, gondoskodással, türelemmel, szenvedéllyel. Eleinte a könyv annyira nem tetszett, de a végére érve jobban bejött, mint a film (bár az is nagyon jó). Hihetetlenül érzelemdús, apró részletekkel, teljesen átadja Noah érzéseit és szeretetét Allie iránt. Még nagyon sokszor el fogom olvasni. Nagyon sokban hasonlít az én történetemhez, és ezért is nagyon különleges a szívemnek.
Gy.né T. Anikó véleménye:
Első könyvem az írótól, de biztos, hogy nem az utolsó. Annyira szépen ír az évekig tartó reménytelen szerelemről. Számomra kissé hihetetlen, hogy egy fiatalember 14 évig vágyakozik az első szerelme után, és nem éli az életét, nem tud továbblépni. Remélem, hogy tényleg van ilyen a valóságban is. Azóta megnéztem a filmet is, ritkaság, hogy ugyanolyan jó, mint a könyv. Kedvenc lett mindegyik.
Berényi Rózsa véleménye:
Érdekes regény,főleg a szerkesztés miatt.Az emberi érzésekről,szerelemről,szeretetről,gyengédségről,figyelmességről,egymás tiszteletéről szól.Szépen le van írva a szerelmük,de szinte semmit nem tudunk meg a mindennapi életükről.Csak a visszaemlékezésből tudjuk meg,hogy összeházasodtak,gyermekeik születtek,és a feleség sikeres festő lett.Az első szerelem emlékezetes,de nagyon ritka,hogy kitartson életünk végéig.A férfiakra jellemző,hogy hamarabb elfelejtik,de ez a regény mégis egy férfi szerelméről szól.Egy álomvilágot tár elénk az író.A napfelkelte,a telehold nézésétől,a virágok illatától,a madarak csicsergésétől,a patak csobogásától pillanatra boldog lehet az ember,de ettől nem lesz egész életében boldog.Ezek csak az élet apró,de szép velejárói.Nem régen olvastam az írótól a "Hosszú utazás"c.regényt,hasonló a témája,ott is a férfi az érzelmesebb.A romantikus szerelmi töténetekből nekem ennyi elég is volt.
Kovács Szilárd véleménye:
Bevallom nem nagy örömmel és kihívással kezdtem ennek a könyvnek az olvasásának. Tipikus romantikus könyv. Nem szoktam ilyet olvasni, ennek ellenére gyorsan túljutottam rajta. Egy kategóriának megfelelt.. de lehet nem vagyok eléggé romantikus lelkületű ezért nem igazán fogott meg. S túl kevés reális esélyét látom magának a történetnek.. De a hölgyeknek jó szórakozást hozzá!
Horváth Barbara véleménye:
A filmet már nagyon sokszor láttam, nemrég pedig megkaptam a könyvet is. Úgy gondoltam ez nem hiányozhat a gyűjteményemből. Az eleje döcögősen indult, számomra kicsit sok volt a leírás és akarva akaratlanul is folyton a filmbéli szereplőket láttam magam előtt (ezt nem negatívumként említem). A végére teljesen magával ragadott pont, mint a film. Az utolsó fejezetnél végig potyogtak a könnyeim. Csodálatos. Gyönyörűen megírt történet. Az első eset, amikor azt mondom, igen, a film van olyan jó, mint a könyv! És, ami után elgondolkozik az ember, ilyen szerelem létezik a valóságban is...?!
Miklósovics Lilla véleménye:
Nicholas Sparkstól eddig csak Az utolsó dalt olvastam és az nagyon tetszett. A Szerelmünk lapjai filmet rengetegszer megnéztem már a barátnőimmel, mivel ők imádják. Őszintén, nekem túl nyálas az egész történet, de leginkább a vége. Ennek ellenére örülök, hogy elolvastam.
Kemendi Tímea véleménye:
Nagyon tetszett, nagyon aranyos történet. A filmet még nem láttam, de ezekután azt hiszem, hogy meg kell néznem. Néhol hiányzott egy-egy részlet, amit szívesen megtudtam volna, de ettől függetlenül gördülékeny volt a történet és olvastatta magát. Már találtam is magamnak egy újabb könyvet az írótól :)
Szabóné Németh Erika véleménye:
Megható romantikus történet. Két fiatal nyári szerelme és búcsúja,aztán évekkel későbbi újra egymásra találása. Noah és Allie története szívbemarkoló lassú folyású történet. Annyi érzelem és csodaszép gondolat áradt ebből a könyvből, a maga 192 oldala ellenére!
Sike Judit véleménye:
A film az egyik kedvenc szerelmes filmem, szerintem egyszerűen tökéletes. A könyvet nem igazán akartam elolvasni, nem akartam, hogy a filmmel össze kelljen hasonlítani, de aztán a végén elolvastam.
A film sokkal részletesebben mutatja be a megismerkedésüket, még a könyv az újra találkozásra helyezi a hangsúlyt. És persze a könyv rengeteg olyan érzést ír le, amit egy film sosem tud visszaadni. Csodálatos az a szerelem, amit Noah érez, és az is, hogy így kitart a párja mellett. Remélem, én is átélhetem ezt az el nem múló szerelmet.
Borsos Dóri véleménye:
Nagyon furcsa volt a film után megismerni, hogy a könyv, amiből készült, nem fedi le a történetet. Amíg a film inkább a heves szerelemről szólt, addig a könyv az újra találkozásról és a visszaemlékezésről.
Kemsei Zsófia véleménye:
Szerelmünk lapjai… Nicholas Sparks… Egy csodálatos szerelem története…
Annyi felmerülő kérdés van bennem, most így a vége után. Egy igaz, mindenek felett álló szerelem tanúi lehettünk a könyv olvasása közben.
Allie és Noah… Egy közösen eltöltött nyár… Búcsú… 14 évi vágyakozás… Újratalálkozás… Felobbanó régi érzelmek… És a beteljesülés…
Nicolas nagyon szépen összefoglalta ebben a regényében, hogy milyen is egy örökké tartó szerelem. A hűség, a törődés, gyengédség, kitartás, de legfőképp a mindent elsöprő érzelmek vihara.
Kívánom, hogy az ilyen szerelmek ne csak illúziók legyenek, hanem adassanak meg a valóságban is.
Lajkó Fanni véleménye:
A Szerelmünk lapjai számomra megunhatatlan mű. Már többször is elolvastam, idén újra, és még ugyanúgy meg tud hatni, ugyanúgy meg tud siratni, mint mikor először olvastam. Nagyon nagy hatással van rám. Az az érdekes, hogy filmben előbb láttam, mint ahogy a könyvet olvastam, de ez egyáltalán nem befolyásolta a mű élvezhetőségét.
Marton Gabriella véleménye:
Egy gyönyörű történet, amit zsebkendő nélkül képtelenség elolvasni. Mint olyan sok más könyvből, ebből is készült film, ami méltó feldolgozása ennek a szerelmes történetnek. Ezt a könyvet minden romantikus érzelmű embernek el kellene olvasnia.
Fekete Gabriella véleménye:
Tetszett a regény alap elgondolása, kedves kis történet lehetett volna, viszont rettentő hatás vadász, és ömlengős. Az aranyos, hogy egy idős férfi próbálja visszanyerni felesége szerelmet újra és újra, kicsit félelemet kellt az öreg koról, viszont reményt is nyújt, hogy a szerelemnek nem kell elmúlnia. De azok a szerelmes levelek nálam kicsapták a biztosítékot! Nem szeretem a túl érzelmes fériakat. Nem szeretem a nyálas körmondatokat. Nem szeretem, hogy ennyire giccsesen és hatás vadászóan van felépítve a mű.
Hiszek az örök szerelemben, hiszek a kitartásban, ami elnyeri a jutalmat, viszont a folyton kimondott, állandóan ismételet "szeretlek", úgy érzem a végén már hamisan cseng. Jobban hiszek az olyan szeretetben, ahol a tettekkel van kifejezve ez. Igaz a könyvben mind a két féle szeretet kifejezésre van példa -nem is egy -viszont akkor is sokkalom a szerelemről folyt állandó beszédet. Emiatt összeségében úgy vélem, a köny igencsak csöpögős.

Értékelés 5/2
Ignácz Eszter véleménye:
Már annyi jót hallottam erről a történetről, hogy kicsit beleéltem magam, kár volt, mert jobbra számítottam. Aranyos történet, de túlságosan kiszámítható, és valami nekem hiányzott belőle. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem adott sokat.
Pacsuta Gitti véleménye:
Mikor a filmet láttam beleszerettem a történetbe, így hát a könyvet is leakartam olvasni. De most hogy végeztem vele számomra csalódás volt. Ez az első könyv-film változat aminél a film jobban sikerült mint a könyv. Nekem nagyon összecsapott volt és nem volt összefüggés a történetekben, csak ugrált az időkben és a szereplők között.
Nem bántam meg hogy elolvastam, de egyszer elég is volt.
Fehér Beáta véleménye:
Először a filmet láttam és már az is nagyon tetszett, így rögtön elhatároztam, hogy ezt el kell olvasnom. A könyv egy kicsit másképp kezdi a történetet, de végül is ugyan az bontakozott ki belőle. A könyv azt hozta, amit vártam tőle, és az külön tetszett, hogy nemcsak addig ismerjük meg az életüket, hogy egymásra találnak, hanem az életük folytatásáról is kapunk információkat. Igazi zsebkendős könyv.
Mészáros Ágnes véleménye:
Sokan biztos azt mondanának erre a könyvre, hogy tipikus romantika. Számomra viszont sokkal többről szól. Ki ne szeretne egy ennyire tiszta érzelmekkel teli életet a párjával. Nagyon keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy az IGAZIVAL élje le az életét és vele hunyja le végleg a szemét.
Számomra ez az egyetlen olyan könyv ami filmen is visszaadta azokat az érzelmeket amit a lapokon olvasni lehetett. Lehet, hogy naiv vagyok de rám akkor is mély hatással volt a könyv.
Annamária Szabó véleménye:
Mielőtt leírnám az én ( kimondottan negatív) véleményemet erről a könyvről, néhány fontos információt megosztanék, ami biztosan befolyásolt az olvasáskor.
1. Nem különösebben szeretem a romantikus könyveket.
2. Számtalanszor láttam már a filmet.
3. A kedvenc íróim: Tolsztoj, Dosztojevszkij, Mazzantini.
Nos én azt gondolom, hogy ez a könyv rettenetesen geil. Ömlengős, szirupos, teli van közhelyekkel. A megfogalmazás rettenetesen gyatra, és ezt sajnos sok kortárs szerzőnél érzem. Nem találok benne semmi egyedit, semmi különlegeset.
"Eközben kérdések cikáztak a fejében, mint villámok a nyári égbolton."... Ilyen és ehhez hasonló mondatok szerintem a gyenge ponyvaregények leggyakoribb kifejezőeszközei.
Minden tiszteletem a film forgatókönyvének írójáé, hogy sikerült a legtöbb giccset kihagynia ebből a remek romantikus filmből. Nem véletlen, hogy nagyon nagy különbségek vannak a két mű történetvezetése és gondolatvilága között, alapvetően csak a könyv váza maradt meg a filmben.
A Menedéket olvastam az írótól és kifejezetten tetszett. Sejtettem, hogy nehezebb lesz a film után szeretni a könyvet, de azt nem gondoltam, hogy ekkora csalódás lesz.
Mihók Kinga véleménye:
A filmet láttam először,többször is,mindig sírok rajta.Rajta volt mindig a listámon,de valamiért csak a kihívás kapcsán került a kezembe,de nem bántam meg.Megható történet,a soha el nem múló,igaz szerelemről.Nem szirupos,hanem őszinte és nagyon tiszta érzésekről szól.A legmeghatóbb az a küzdelem,amit Noah folytat azért,hogy Allie "visszajöjjön" és vele maradjon.
N Kata véleménye:
Már régóta el szerettem volna olvasni, de csak most volt időm. A filmet láttam, nagyon megfogott. A könyvben sem csalódtam, és mint általában, az a véleményem, hogy megint felülmúlta a filmes feldolgozást. Egy gyönyörű, szívszaggató romantikus történet, ami úg vélem, manapság már az alapműveltséghez is hozzá tartozik.
Nyúl Nóra véleménye:
A könyvből készült filmet korábban már láttam, az is nagy hatással volt rám, viszont a könyv ez esetben is felülmúlja a filmet. Számomra nagyon személyesnek hatott az egyes szám első és harmadik személy használata. Az érzelmek és gondolatok leírása, bemutatása fantasztikusan részletes. Az utolsó ötven oldalt nagyon nehezen tudtam csak elolvasni, ekkor már a papírzsebkendő kötelező tartozék! Érzelmileg, emberileg megérintő mű, melynek üzenete fontos és egyértelmű: létezik örök szerelem, történjen bármi is. Csak ajánlani tudom!
Bokor Kitti véleménye:
Nagyon sok jót hallottam a történetről és azt kell mondjam,megértem miért. Szerelem volt első olvasásra. Ez volt az első Nicholas Sparks könyvem,de nem az utolsó. Annyira szívszorító az egész. Ez az igazi szerelem,amely csodára is képes. Noah és Allie szerelme nem csak egy nyári kaland. Ez a könyv annyi mély gondolatot és érzelmet tartalmaz. Aki olvassa,készítsen be egy csomag zsepit.
Sárkány Eszter véleménye:
A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.
Liliom Rebeka véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, a filmet meg akartam nézni, de beletekertem részekhez, és ott nem tetszett. Az elején rossz, hogy Noah idős korában meséli a történetet, de a végére teljesen kerek és érthető történet lesz belőle. Szokatlan volt számomra, hogy egy ilyen megindító és szép történetet férfi írt. A végére olyan érzés volt bennem, hogy szép szerelmes történet volt és varázslatos, viszont nem hittem, hogy ez reális lehetne, hiszen túl csodás..
Edit Béres véleménye:
Egy nagyon szép szerelmes, romantikus történet. Láttam a filmet is korábban. Kivételesen talán a film jobban tetszett mint a könyv. A filmben számomra jobban átjöttek az érzelmek, mint írott formában. Ettől függetlenül tetszik a szerző stílusa. Ha romantikus regényre vágyom, keresni fogom Sparks könyveit.
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
Ez volt az első Sparks kötetem, de biztosan nem az utolsó. Ahogy ez a férfi ír, az valami hátborzongatóan gyönyörűséges! Annyi érzelem és csodaszép gondolat áradt ebből a könyvből, annyira élő és megindító volt a maga 192 oldala ellenére! Egyszerűen teljesen elvarázsolt.
Szeretnék átélni én is egy ilyen mély és mindent elsöprő szerelmet.