ADATLAP
Szeretetkönyv
Müller Péter hetvenedik születésnapján 2006-ban jelent meg először a Szeretetkönyv. Az elmúlt években több tízezren olvasták és tanultak meg belőle szeretni. Müller Péter az írja: "A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt." Így ez a könyv nem pusztán őszinte önvallomás, gazdag tanítás, de társkeresés is: az olvasó szeretetét keresi. A szeretet a legnagyobb szavunk. Minden örömünk és gondunk mögött ez az egyetlen szó rejlik, s e kötet tárgya ennek megfelelően sokrétű. Müller Péter szól a szerelemről. A barátságról, a női és a férfisorsról, a párkapcsolatról, a szexualitásról és a magányról, társunk elvesztéséről, a saját lelkünkkel való barátságról, az öregségről, a családról, a gyermeki és az anyai szeretetről, korunk érzelmi zűrzavaráról s az elmúlhatatlan égi szeretetről. A Jóskönyv élni segített, ez a könyv továbblép. Szeretni segít....
Varga Judit véleménye:
Nagyon örülök, hogy anyukám kedvenc könyvei közül pont ezt választottam. Nagyon sokszor volt "aha" élményem miközben olvastam, rengeteg múltbéli kapcsolatom kudarcával derült így fény. Ez a könyv igazi gyógyír volt a lelkemnek.
Abban biztos vagyok, hogy újra fogom olvasni egy másik életszakaszomban mert biztos vagyok benne, hogy teljesen új dolgokat fog akkor mondani nekem a könyv mint most.
Szeretetkönyv.....hogyan is lehetne "nem jó könyv" ha a címében benne van a legcsodálatosabb szó?!
Ez volt az első könyv amit a szerzőtől olvastam, de biztosan nem az utolsó.
Köszönöm!
Serhal Diána véleménye:
Nem azért, mert rosszakat hallottam róla, vagy mert nem volt kedvem: hanem pont azért volt az "Egyszer el kell olvasnom" listám alján, mert túl komoly és fontos műnek tűnt ahhoz, hogy csak úgy hipp-hopp nekiálljak. Mikor pedig nekiálltam örültem, hogy igazam lett: komoly mű lett a számomra és fontos :)
Müller Péter más munkáját ugyan nem olvastam, de talán ez csak a már említett okból eredeztethető. Ez a könyv viszont felemelő, és a lényeg, hogy csak lassan lehet olvasni, mert közbe nagyon sokszor el kell gondolkodnod, ha jól olvasod. Eme könyv kapcsán jöttem rá egyébként, hogy egy könyvet lehet, és hogyan lehet egyáltalán rosszul vagy jól olvasni. Remélem ahogy haladok előre az életemben az fog bebizonyosodni, hogy megértettem mit akart mondani a könyv, és jól olvastam :)
Bedekov Angéla véleménye:
Nagyon tömör könyv, ezt csak lassan lehet olvasni, és szerintem az életben többször is érdemes. Én végig élveztem, sok bölcs gondolat van benne, csak úgy mint a többi könyvében. Szerintem a mai világban nagyon sok embernek érdemes lenne olvasni ezt a könyvet. A szeretet a legnagyobb kincs!
K. Betti11 véleménye:
A szeretetről majdnem minden benne van. Gyönyörű és tanulságos könyv. Az első könyv, amit Müller Pétertől olvastam és nagyon megfogott. Idő kell ahhoz, hogy végezzen vele az ember, mert elgondolkodtat és meg kell rágni minden mondatot.
Mesterházi Zsuzsa véleménye:
A szeretet az egyik legszebb szó a világon.Ez a könyv őszinte önvallomás,szól szerelemről,sorsokról,az érzelmek zűrzavaráról.A könyv legnagyobb értéke a keresés,az igazi szeretet keresése.Nagyon szerettem olvasni.Sok szó,mondat él bennem tovább.Szeretettel hatalmas dolgokra vagyunk képesek.Amiben most élünk ,az a szeretetlenség.Orvosság ellene ez a könyv.
Horváth Alexandra véleménye:
VÈGRE! Nagyon règóta terveztem ezt a könyvet elolvasni. De be kell vallanom őszintèn, hogy leszámítva egy- kèt fejezetet ez a könyv számomra nagyon unalmas volt. Nagyon nem nyerte el a tetszèsemet. Előfordulhat, hogy ha idősebb leszek újra elolvasom ès más lesz a vèlemènyem.
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
Ennek a könyvnek idő kell, mármint ezzel nem lehet sietni. Annyira tömény a mondanivalója, hogy kár lenne veszni hagyni a sietséggel a fontos infókat. Nagyon jól összeszedi a szerző a szeretet megjelenési formáit.Ilyen könyvet tényleg csak egy idősebb író tud írni. Akármennyire is irigylem a bölcsességét a könyvben leírtakat csak egy idős ember tudta átélni. Ajánlom mindenkinek!