ADATLAP
Szerethetetlen
A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.

Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó....
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
Teljes mértékben lekötötte a figyelmemet. Felháborító ahogy Maggie anyja viselkedik, amit megtesz a saját gyereke ellen. Szerettem, hogy Seth az első pillanattól kezdve biztos volt a Maggie ártatlanságában. Az pedig külön tetszett, hogy úgy is átjött, hogy mennyire szeretik egymást, hogy nem bújtak hozzá ágyba.
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Egy olyan történet, ami a mindennapi életben is megállná a helyét. A főszereplő egy lelkileg sérült lány, akit alkoholista anyja nem tud szeretni, tehernek érzi. Magának kell gondoskodni mindenről. Nincs pénzük semmire, éhezik, emiatt csontsovány, sötét karikák vannak a szemei alatt. Azt hihetné bárki, hogy drogozik. Nincs ezzel másképp a beépített ügynök sem, aki egy droghálózatot szeretne lebuktatni.
A drogok is egyre nagyobb teret hódítanak manapság, ez is valósághű.
Fordulatokban gazdag könyv, mindig van valami akció, ami miatt nehéz letenni.

A 2. részben, a folytatásban ismét meggyűlik a nyomozók baja a Dreserekkel. A gyászoló apa lányát küldi, hogy segítsen neki bosszút állni. Delilah szép lassan rájön, hogy apja ismét becsapta és megszereti ezeket az embereket. Nem mellesleg Cole dokit...

A 3. részben, az Elviselhetetlenben Booker már nem a rendőrség alkalmazottja, ott hagyta és ügyvédi praxist vezet. Titkárnője, Tess, szomorú titkot őriz, álcáznia kell magát. A férfi beleszeret és mindenben segíti, igyekszik önbizalmát Vissza adni.
Zsigmond Erika véleménye:
Nem ertem mi koze a botitonak a konyvhoz. Tezszett hogy nem az a csapbol is folyo szerelmes konyv. A fiatal lany kataktere nagyon tetszett, sajnaltam, hogy a kornyezete korulmenyei ilyen rosszak es hogy ennyire egyedul van. De aranyos volt ahogy kibontakozott a tortenet, mar majdnem krimi. Tetszett, hogy a vegen megtalalja a parjat.
Nem lesz a kedvenc konyvem, de mindenkeppen megerte elolvasni.
Potori Gréta véleménye:
Nemrég fejeztem be a könyv olvasását, és még nagyon a hatása alatt állok... vagyis áradozni fogok:D Egyszerűen imádom ezt a könyvet, imádom Maggiezt és bár a legtöbb olyan fiúkaraktert aki romantikus de megpróbálják hőssé tenni, nyominak szoktam találni, de ez a srác nagyon cuki:) nagyon szeretem:) csak két dolog nem tetszik a könyvben... az egyik a borító... mármint szép persze, csak szerintem semmi köze a könyvhöz.... a másik pedig a z a fanatikus beállítás, hogy ha egy lány szép, és incsenek anyagi gondjai akkor az BIZTOSAN ku***va (bocsánat a csúnya szóért, de az egész könyv ezt sugallja), az BIZTOSAN szemét, az BIZTOSAN egy üresfejű liba, az BIZTOSAN jellemtelen ez nagyon idegesít, de ezen kívülnagyon imádom a történetet:)
Szabó Laura véleménye:
Tőlem távol állnak a romantikus könyvek, azonban ez az egy megfogott. Lehet, azért mert nem csöpögött a nyáltól, és nem egy ezredik tömeggyártmány volt. Mindenesetre kíváncsi vagyok a második részre is, remélem minél előbb el tudom olvasni.
Zaletnyik Kitti véleménye:
Félve vettem ki ezt a könyvet a könyvtárból, féltem , hogy nem fog tetszeni. DE kellemesen csalódtam. Nem tudtam letenni a könyvet 10 percnél tovább, az órákat is alig bírtam végig ülni, hogy nem olvashassam, két nap alatt végeztem is vele annyira tetszett. Nekem szólt, az én korosztályomnak, és nagyon jól ellett találva a mai fiatalok élete benne, és nagyon tetszett a szerelem kibontakozása is a történetben :) csak ajánlani tudom annak, aki hezitál rajta :)
Török Lívia véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, hiába játszódik középiskolában. Nekem Maggie viselkedése egy kicsit visszás volt. Soha nem éheztem, és sosem akarom megtudni, milyen az, de minden más könyvben az éhezők akkor is mársékletesen esznek, ha tudnak. Nekem furcsa volt ezek a falásrohamok és hogy nem lett rosszul tőle. Mert ha több évig napi egy szelet mogyóróvajas kenyeren él az ember, akkor nem tud hirtelen egy huzatra három szelet pizzát megenni. Na, de ez csak az én meglátásom.
Seth túl tökéletes. 21 évesen számomra túlságosan gyerekes, ha így be tud olvadni a gimisek közé.
Az abszolút gyöztes számomra Cole. Imádom a higgadtságát, az apró bénázásait... Egyszerűen ő a tökély számomra. Beleszerettem.
Bakonyi Zsófia véleménye:
Hát, ez a történet engem annyira nem fogott meg, viszont nem is volt rossz, és ami fő, mondott új dolgokat. Azt hiszem, ha egy könyv nem is túl izgalmas vagy eseményekkel teli, akkor is lehet értékes. Az teszi értékessé, amit mondani akar, illetve ha olyan világba vezeti be az olvasót, amit nem ismerhet. A Szerethetetlen pont ilyen könyv volt számomra. Kicsit vontatottá vált a közepe, de a végén rájöttem, hogy megérte végig olvasni a vontatott részt is, mert azzal lett teljes.
Úgy gondolom érdemes lesz folytatni.
Havas Virág véleménye:
Az a könyv volt ez, amit pont jókor olvastam el. Kellett hozzá egy olyan melankólikus hangulat, ami teret biztosított az abszolút sikerének. Mostanában eléggé felkapott téma volt ifjúsági regényen belül, hogy a két főszereplő közül valamelyiknek mindenképpen szívszorító sorsa/élete volt. Bár sokaknak unalmasnak tűnhet, és mégis élvezem ezeket a történeteket. Az emberek mindig tudnak azonosulni valamelyik szereplővel és az élethelyzetekkel, én pedig nagyon szeretem beleélni magam a történetekbe!
Rasztik Réka véleménye:
Sokáig halogattam, hogy majd egyszer kiolvasom. A kihívás megfelelő lehetőséget biztosított, hogy belefogjak és egy percig nem bántam. Fantasztikus trilógiakezdő és nagyon megfogott a történet. Maggie-t sajnáltam a körülményei miatt, de így kellett történni, hogy rátaláljon Seth. A vége elég meglepés szerűen sikerült és alig várom, hogy folytathassam, mert izgalmasan zárult a regény.
Rógán Edina Anna véleménye:
Hányszor, ó be hányszor fogadtam meg, hogy nem olvasok el többet olyan könyvet, amit mindenki ajnároz?! Most is jobb lett volna, ha inkább hagyom. Mi van mostanában a kiadókkal? Hova lettek a jó könyvek? Miért kell ezeket a klisé-halmazokat kiadni??? Mert ez bizony az volt: egy hatalmas klisé, amit én már vagy 28-féle változatban olvastam, persze ez nem változtat a történet bárgyúságán.
Először is: hogy nem tűnik fel a suliban senkinek, hogy Maggie kábé éhezik??? Hogy nem akar rajta segíteni senki, mikor tudják, mi van vele meg az anyjával???
Másodszor: Mióta szeretnek bele tökéletes külsejű és modorú inkognitóban mozgó ügynökök szerencsétlen, elkínzott külsejű kis szürke egérkékbe??? (Megsúgom: soha, mert ilyen NINCS.) Miért lenne két drogdíler legnagyobb és mindent háttérbeszorító feladata, hogy ilyen banális módon álljon bosszút??? (Kizártnak tartom...) Ja és miért kellett ezt az egész drog-katyvaszt belekeverni ebbe a szánalomtengerbe???
Arról már csak félve szólok, hogy a könyv jobbra-balra ugrál az időben: néha egyszerűen nem múlik az idő, aztán meg három nap alatt lemegy egy egész hét. A párbeszédek gyengék és erőltetettek, a stílus... ja az nincs. A szereplők sablonosak és buták a befejezés egy "zs" kategóriás "hálivúdi múvit" idéz... Még gondolkodom, hogy adjak-e egy esélyt a folytatásnak, ha már egyszer elhozattam azt is könyvtárból... :(
SZIJÁRTÓ GABRIELLA véleménye:
Kamasz kategóriában szerintem egész jó könyv. Van benne szerelem és izgalom is bőven, de nem az én koroszályomnak íródott (27 éves vagyok). Jól lekötött és szórakoztató volt, de a legnagyobb hibája (és úgy látom a többségnek itt ez volt a baja vele) hogy sokszor sajnos nagyon életszerűtlen volt. Maggie és Seth kapcsolata egyáltalán nem volt reális, ilyen párbeszédek csak a Romana füzetekben meg a brazil sorozatokban vannak. A többi férfi szereplő és túl tökéletesre sikerült, mind kedvesek, humorosak, gazdagok és becsületesek voltak, Maggie velük való kapcsolatát is túl idealizáltnak éreztem. Az anyja karaktere szintén életszerűtlenre sikerült, szerintem ha valaki ennyire az alkohol rabja, és ennyire gyötri a saját gyerekét, titokban nem ír szívfacsaró leveleket, ennyire nincs tisztában a saját érzelmi fogyatékosságával. Szép gondolat persze, de ilyen nincs. Ha 16 éves lennék, biztos nem lennék ennyire kritikus a könyvel, fiatalabbaknak tényleg ajánlom, mert vannak benne aranyos részek. A másik kettőt is el fogom azért olvasni, érdekel, mi lesz velük és piros pont az írónőnek, hogy a mellékszereplőkből, főszereplő lesz a következő két részben.
Csöndes Erika véleménye:
Nagyon tetszik a könyv borítója, őgy voltam vele, ha Dream-es könyvet olvasok, biztos ez lesz az első. Erősen gondolkozok, hogy a folytatásait elolvassam-e, mert ez tetszett, viszont ezt várnám a többi kötettől is, de azok már más szálon fognak futni.
Valamiért szeretem az olyan könyveket, amelyben a főszereplők/szereplők ki vannak rekesztve a közösségből valamilyen oknál fogva. Ez fogott meg ebben a könyvben is, épp ezért tetszett jobban a könyv első fele, mint a vége. De összességében tetszett az egész könyv, csak engem kevésbé fogott meg a drogos szál.
Putnoki Zsuzsanna véleménye:
Bár elismerem, hogy már olvastam amikor kijött, de így újra elővéve még mindig jó!
Még mindig van benne valami ami megfog, ami arra késztet, hogy csak olvassam és le se akarjam rakni. IMÁDOM!!!
Szász Brigitta véleménye:
Elolvastam a trilógiát.
1.rész: Szerethetetlen: Nagyon tetszett, ahogy Seth szépen lassan meghódította Maggie-t. Izgalmas volt a történet, nem unatkoztam rajta. Megismerjük Maggie életének szomorú körülményeit is, melyből Seth "menti ki".
2.rész: Hihetetlen: Nekem ez a rész nem tetszett annyira, mint a másik kettő. Cole karaktere túlzottan unalmas és bugyuta lett, a sok ügyetlensége miatt. Az sem segített rajta, hogy erőltetetten meg akart változni olyanná, amilyen nem tud lenni, csak azért hogy megfeleljen az elvárásoknak. Viszont a szerelmi szál romantikus volt. A történetben az tetszett a legjobban, hogy hiába volt Delilah egy Dreser, mégsem akart egy percig sem ártani ennek a baráti társaságnak és szembeszállva a gonosz apjával megvédte új barátait.
3.rész: Elviselhetetlen: Ez a rész tetszett talán a legjobban. Sokkal több humor volt benne, köszönhetően Booker-nek, a főszereplőnek, viszont ezzel egy időben nagyon sok szenvedésről is olvasnom kellett, mely Tess előző, rémséges házasságából fakadt. Tanulságos volt, mert az olyan embereket, mint ez a Garen, messziről el kell kerülni, még akkor is, ha túl jó az álcájuk. A könyv végén az írónő rendesen rám hozta a frászt: néhány percig azt hittem Maggie halt meg, így nem mertem tovább lapozni, aztán megkönnyebbülve sóhajtottam fel.
Gerstner Blanka véleménye:
Kicsit több mint egy nap alatt kiolvastam! Ráadásul ami még nagyobb szó: elektronikus formában! Azt hiszem ebből már egyértelmű, hogy tetszett, nagyon is. Pontosan nem tudom definiálni, hogy miért, de egyszerűen megragadott és nem eresztett el egészen a végéig. Az még nem biztos, hogy a többi részét is elolvasom a trilógiának, de ez bejött.
Dudás Vera véleménye:
Eleinte kissé bugyutának tartottam az író stílusát... de a történet nagyon megfogott, beleéltem magam. A második rész még érdekesebb volt, hiszen ott még izgalmasabb,érdekesebb lett a történet. A harmadik rész aztán mindent vitt... lelkileg megviselő, de úgy érzem méltó befejezést kaptak a szereplők.
Tóth Patrícia véleménye:
Sherry Gammon egy nagyszerű írónő. Fergetegesen jó kapcsolatot tudott kialakítani egy szegény, éhező, nincstelen lánnyal és egy jól kereső beépített nyomozóval. A lány anyja minden pénzüket elissza és ezért néhanapján nem is eszik semmi ezért néz ki úgy mint egy drogos, és ezért figyel fel rá Seth. Ez a könyv valami iszonyat jó volt!
Dorottya Molnár véleménye:
Nagyon magával ragadó könyv volt, mindenből volt belőle, némelyből sok, de van amiből kevesebb ; humor,dráma,szerelem,barátság,erőszak,izgalom
Nekem, ha egy történetben ennyi minden keveredik, az már tökéletes!
Fábián Kitti véleménye:
Ebben a könyvben meg volt minden ami egy könyvhöz kell: szerelem, dráma, ármány és egy kis vígjáték. Nagyon tetszett ez a könyv, talán eddig a legjobb könyv amit az eddigiek közül olvastam. Voltak olyan részek is természetesen ami nagyon megérintett, hiszen egy tinilány sorsát kísérhettük végig egy kicsit, amelyben szegényt az édesanyja semmi jóval nem halmozta el. De azért kárpótolta egy kissé a Seth Prescott iránt érzett szerelme. A vicces szereplője ennek a könyvnek Booker volt. Az ármányt Zach számomra képviselte. Ezután a könyv elolvasása után el fogom olvasni a trilógia többi részét is, mert ez is nagyon izgalmas volt.
Kvasz Éva véleménye:
Port Fare trilógia: Szerethetetlen - Hihetetlen - Elviselhetetlen.
Könnyen olvasható, magával ragadó 3 történet: Seth - Cole - Booker és szerelmeik a három rész főszereplői. A részek magukban is (olvasható) egész történetek.
Nekem a 2. rész tetszett: Cole és Lilah története. Talán ebben van a legkevesebb szörnyűség és erőszak, és a szereplők sem annyira tökéletesek: a kétbalkezes Cole és a kém Lilah története igazán érdekes. Az utolsó rész viszont egyszerűen ijesztő a brutális férj "akciói" miatt...
De végül minden és mindenki szép, jó, elégedett és boldog lesz, ahogy egy romantikus regénytrilógiától ezt elvárjuk!
Horváth Anita véleménye:
Beleszerettem a borítójába ésvégül a történetébe. Nemszoktam borító alapján választani könyvet, de egyszerűen nem hagyhattam ott. Aztán belevágtam és csak olvastam, olvastam. Magával ragadott Maggie sorsa. Amikor elolvastam mégnem tudtam,hogy trilógia így újra el fogom olvasni, hogy biztos legyen az összhang :)
Szabó Anikó véleménye:
Én szerettem ezt a könyvet, elolvastam mind a három részt! A kedvencem az első rész volt!!!! A harmadik rész vége felé nem bántam már, hogy vége, kicsit sok lett! Ajánlom mindenkinek, könnyen olvasható, érdekes olvasmány! :)
Bots Fruzsina véleménye:
Úgy kezdtem neki a könyvnek, hogy a borítója csodaszép, így biztos jó lehet. A fülszöveget sem olvastam el, így néha meglepődtem menet közben a dolgokon.
Eleinte úgy voltam vele, hogy egy újabb könyv, amelyben a főszereplő tragikus sorsú… Aztán valamivel megfogott. és tetszett, alig bírtam letenni. Érdekelt, hogy mi lesz a vége, ám voltak benne kiszámítható részek. A nagy kedvencem Cole volt, aki minden egyes felbukkanásakor újabb ragtapaszt viselt magán.
Illés Renáta véleménye:
Az elején borzasztóan fájt a szívem a magányos, éhező lányért, akit megvet alkoholista anyja. Hihetetlen, hogy bírt egy gyerek ilyen körülmények között életben maradni, és az meg pláne hihetetlen, hogy senki nem veszi észre, hogy gondok vannak abban a családban, hogy a lány éhezik. Senki nem figyel fel rá, csak egy fiú. Imádtam Sethet, a herceg fehér lovon, aki végre törődik egy magányos lánnyal. A könyv második fele már nem hatott meg annyira, ott már egy kicsit leült a sztori is, de összességében nagyon jó könyv. Zachet nagyon sajnáltam, végig reméltem, hogy megjön majd az esze.
Zaják Julianna véleménye:
Könnyen olvasható, érzelmekkel teli, megható és nagyon megrázó könyv. Nagyon élethűen ábrázolja, az alkoholista édesanya és lánya kapcsolatát. Nagyon szomorúnak tartom, hogy egy kisvárosban hosszú éveken keresztül senkinek nem tűnik fel Maggie iszonyú sorsa. Ő a felnőtt a családban, bár éhezik, és lyukas a cipője, télvíz idején nincs meleg ruhája, de képességeihez mérten gondozza szenvedélybeteg anyját. Vágyik a szeretetre, de amikor megkapja, a bizalmatlanságból maga köré emelt fal miatt nagyon nehezen hiszi el, hogy szerethető. A könyv másik komoly mondanivalója a fiatalok körében terjedő droghasználat, illetve a drogkereskedelem ellen harc. Az írónő olyan életszerűen ábrázolja a dílerek kegyetlen világát, hogy úgy éreztem, én is ott vagyok közöttük. A komoly, sötét témát enyhíti a szerelmi szál. Seth nagyon szerethető karakter, ritka kivételes férfi, aki többé kevésbé jól kezeli munkájából adódó nehézségeket. Nagyon emberien áll szerelme, és a középiskolások gondjai mellé. Nagyon sok mellékszereplő is a szívemhez nőtt, Colé a kicsit ügyetlen doki, a csipkelődő Booker százados, a veterán bácsi, Miss. Ethel. Biztosan elolvasom a regény következő részét is.
Agócs Mónika véleménye:
Érdekes szereplők, főként Brooker volt nagyon szimpatikus, Maggie aranyos, Seth meg a tökéletes pár számára. A belső vívódások leírása szintén zseniálisan megírva, a történetet azonban kicsit keveselltem. Szerettem volna egy picivel több akciódús jelenet.
Ibrányi Márta véleménye:
Alapjában véve tetszett a könyv. Meggie és Seth alakja kedves és romantikus volt. Bár kétlem, hogy ilyen tökéletes fiatalemberek rohangálnának a gimnáziumok környékén, ha a szükség úgy hozná. de azért tetszett. A drog és az alkohol kérdése sajnos mindig fontos téma. Elgondolkodtató és megrázó.
Várom a könyv folytatását. Remélem, hogy a bűnösök mind elnyerik méltó büntetésüket és a főszereplők megtalálják a boldogságot egymás oldalán.
Horváth Kitti véleménye:
Nem is tudom. Alapvetően jó volt a háttérsztori, megható volt Maggie sorsa, sokszor elkeseredtem, ahogy az anyjával való viszonyáról olvastam. Mégis azt mondom, nem tetszett különösebben a könyv, egyszer olvashatónak tartom. Seth karaktere nekem túlságosan is hihetetlen, túlzott, és nagyon zavart a szereplők között túl gyorsan kialakult szoros kapocs. Maggie "szófogadatlansága" is bosszantott, bár anélkül valóban nem ment volna előrébb a történet. A folytatásait nem biztos, hogy elolvasom.
Horváth Kinga véleménye:
Nagyon tetszett már várom alig várom, hogy elkezdhessem a folytatását. Nagyon jókat nevettem egy két részén. Jó volt végre olyan könyvet olvasni amely nem valamilyen vámpír, vagy egyéb természetfeletti lény van.