ADATLAP
Tépődések
A Tépődések egy fiú és egy lány története, akik válaszokat keresnek olyan kérdésekre, melyekre talán nem is léteznek helyes válaszok, mégsem lehet megkerülni őket. Kérdésekre, melyeket minden embernek meg kell válaszolnia valahogyan. Az emberi élet legalapvetőbb kérdéseire magáról az életről. Arról, hogy miért lettünk, és hogy mi lesz, ha majd nem leszünk. Eközben a fiúnak és a lánynak saját életük személyes kérdéseiről is számot kell adniuk, melyekre semmivel sem könnyebbek a válaszok. Kérdésekre szerelemről, felelősségvállalásról és halandóságról. Ezekről a kérdésekről szól ez a könyv....
Sikovna Janka véleménye:
A Tépődések egy nagyon megható kis könyv, amelyben a fiúnak és a lánynak nem lehet beteljesült a szerelmük, pedig sosem rajtuk múlik. Szeretnének tenni valamit érte, de sosem érhetik el egymást. Szerintem nagyon megható, és egy kicsit szomorú is, de csak annyira, hogy még életszerű maradjon. Jó érzékkel van eltalálva benne a drámaiság, és a hétköznapi életvidámság. Amikor olvastam, vegyes érzéseim voltak közben. Nem tudtam volna azt mondani rá, hogy szomorú könyv, de valahol mégis van benne egyfajta bánat, és igazából nem ad megnyugtatóan válaszokat a kérdésekre, hanem feszültségben marad a történet a legvégén is, és ettől lesz igazán drámai az összhatás.
Nagy Zsófia véleménye:
Nekem nagyon tetszett a Tépődések. Különösen amiatt, hogy visszaadta a kamaszkor hangulatát. A filozófiai részek is izgalmasak voltak. Engem az sem zavart, hogy dráma formában íródott. Szóval összességében pozitív véleményem van róla. A lány szerepe lehetett volna egy kicsit nőiesebb, túl gondolkodósra volt véve a karakter, de lehet, hogy akkor meg a filozófiai részeknél nem működött volna jól a párbeszéd.