ADATLAP
Tíz kicsi nlger
Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol. A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak? A bűnügyi regény koronázatlan királynőjének talán legjobb, leghíresebb művét tartja kezében az olvasó....
Molnár Dorottya véleménye:
Szeretem Agatha Christie könyveit,ez volt az egyik első amit olvastam tőle. Nem lett a kedvencem de akkor szerettem. A belőle készült filmet kifejezetten rühellem,szerintem rémes lett,a könyvet viszont ajánlom kezdő krimiolvasóknak.:)
Lengyel Viktória véleménye:
Nem igazán szeretem sem a krimit, sem az ilyenfajta angol könyveket, nekem kicsit túl "angolos", de ez a történet nagyon tetszett. Izgalmas módon vezeti végig az író a szálakat és nagyon szépen bontja ki, annyi a baj vele, hogy túl rövid, bár ennek is megvannak a pozitív oldalai hiszen nincsenek felesleges részek és így pár óra alatt ki lehet végezni a könyvet. Megpróbálkozom más könyveivel is remélem azok is tetszeni fognak.
Fehér Barbara véleménye:
Izgalmas, kreatív. Nagyon tetszett. A mondóka nagyon jó ötlet volt, fokozta a feszültséget és az izgalmat. Szerintem egy lépés sem volt kiszámítható, minden egyes halál meglepő volt. Nyilván mindig volt gyanúsítottam, hogy ki lehet a gyilkos, de soha nem sikerült kitalálnom. Az alapszituáció ragadott igazán magával, a bezárt tér, ahonnan nincs menekvés.
vermes ráhel csenge véleménye:
hát, nem tudtam aludni, miután elolvastam...borzasztóan borsódzott a hátam tőle, ilyen beteg, képtelen, és mégis logikus sztorit kitalálni elképesztő. minden elismerésem agatha christienek, akitől ez az első könyv, amit olvasok. eszméletlen a történet, és az emberi tulajdonságok naturális, köntörfalazás, szépítgetés nélküli bemutatása. csúcsszuper könyv!!
Fábián Viktória véleménye:
Nagyon izgalmas könyv volt, néha már-már félelmetes is. A vége egészen meglepő, nem volt ötletem sem a konyv olvasása közben, hogy ki lehet az elkövető, persze utólag már sokminden összeáll...
Emeletes Csiga véleménye:
Zseniális.
Tökéletesen lehet definiálni a könyvet ezzel a szóval. 1 nap alatt kifogja olvasni az ember, mert egyszerűen lehetetlen letenni.*.*
Eleinte picit vonakodva álltam neki, picit túl sok információ zúdult rám és azt hittem külön-külön szemszögből lesz a mű cselekményének elbeszélése, de hamar rájöttem, hogy -szerencsére- nem. Általában mindig megszoktam nézni az utolsó oldalakat, soha sem szoktam belőle előre elolvasni semmit, de már teljesen szokásommá vált. De ott volt a bíró neve, mint aláírás és már tudtam.:( Ez kissé zavart a történet során, viszont amikor elvileg "lelőtték" akkor teljesen összezavarodtam.
A végén az a sok meglepő, váratlan fordulat, a négerbabák, maga a mondócska.. Tényleg ngyon jól megírt, viszont szerintem többet is ki lehetett volna hozni a műből.( Lehettek volna picit pontosabb leírások, elbeszélés. Így is 5/5, de nekem Stephen King-fanként ez furcsa.. :D)
Szűcs Mónika véleménye:
Hát ez egészen fantasztikus volt! Természetesen nem jöttem rá, hogy ki a gyilkos. Végig találgattam, mindig másra, valakire többször is. Aztán ahogy a végéhez közeledtünk arra gondoltam , hogy rajtuk kívül valaki mégis rejtőzködik a szigeten. A végén szurkoltam is nekik, hogy meneküljenek meg, főleg Lombardnak valamiért. Lehet azért mert ő hazudott a legkevesebbet magáról. Már olvastam pár Agatha Christie könyvet, kétség kívül ez az egyik legjobb! Nagyon tetszett! És szuper, hogy a végén megmagyarázott mindent. Hiányoltam volna, ha nem tudom meg az igazságot. Ajánlom mindenkinek!
kocsis gyöngyi véleménye:
fordulatos, már Agatha Christinél megszoktuk, hogy sosem az a gyilkos akire az ember számít. Kíváncsian vártam, hogy mi lesz a vége ennek a történetnek 10 vadidegen összezárva egy lakatlan szigeten..... Nagyon jó
Lipp Kinga véleménye:
Izgalmas, szerintem A. C. könyvei közül az egyik legizgalmasabb. Mondjuk a felénél már legalább sejteni lehet a megoldást, pláne, ha több A. C. regényt is olvasott valaki már, de ettől függetlenül megtartja az izgalmasságát. Mert a miért és a hogyan nem egészen világos a legvégéig. Nagyon csavaros. Kriminek remek.
Bots Fruzsina véleménye:
Ez eddig miért maradt ki?
Leültem a könyvvel, elkezdtem olvasni, és fel sem álltam, amíg el nem olvastam. Nem tudtam letenni, annyira izgalmas volt.
Nagyon tetszett, hogy egy versike alapján történtek a gyilkolások, bár így lehetett számítani néhányra. De az, hogy ki a gyilkos… Mindig másra gondoltam, hogy na most ő a gyilkos.
A legvége…. Hát erre nem számítottam. Azt hittem, hogy a szigeten volt valami rejtekhely, és elbújt valaki, és ő gyilkolászott. De ez a fordulat, sosem jöttem volna rá.
Biztosan újraolvasós lesz a könyv :)
Jákob Klára véleménye:
Igazán jó kis krimi, nagyon élvezhető a stílusa és persze a történet is érdekes. Igazán meglepődtem, amikor kiderült, hogy ki a gyilkos… Azt hiszem el fogok még olvasni jó pár könyvet az írónőtől, mert a filmfeldolgozások nem feltétlenül adják vissza a lényeget...
S B véleménye:
Az egyik legjobb krimi, amit valaha olvastam. Eredeti, ötletes, fantáziadús és döbbenetes. Klasszikus Agatha Christie regény utolérhetetlen jellemábrázolással és történetmeséléssel. Minden apró részlet a helyén van...
Nem hiába mondják, hogy a krimi koronázatlan királynője. Talán kijelenthető hogy ez a tökéletes krimi. Érdemes volt elolvasni!
Sántha Zsanett véleménye:
Még soha semmit nem olvastam Agatha Christie-től. Ez a könyv nagyon szuper volt. Izgalmas, meglepetésekkel teli. Egész a végéig találgattam, hogy ki a gyilkos, persze nem sikerült eltalálnom. Biztos, hogy nem ez volt az utolsó könyv amit elolvastam az írótól.
Kumli-Györök Zsuzsi véleménye:
Nem tudom miért kicsit féltem neki állni, de ez persze nagy hiba volt... Iszonyatosan jó könyv! Az utolsó pillanatig meg sem fordul az ember fejében, hogy ki is tehette a gyilkosságokat, és ez ami a legfrappánsabb, hogy olyan valaki követte el őket, akire (én mondjuk) egyáltalán nem is gondoltam volna. Nagyon jó stílusban megírt könyv, szinte falja az ember az oldalakat.
Vida Ágnes véleménye:
Már többektől hallottam, hogy mennyire fantasztikus könyv, így izgalommal vettem a kezembe. És valóban! Szinte letehetetlen. Elképesztő, ahogy elgondolkodtat, s én is a szereplőkkel együtt nyomoztam, izgultam, rettegtem, gondolkodtam. Igyekeztem rájönni, hogy ki a tettes, de persze a furfangos sztorin elbuktam. Hatalmas meglepetés volt számomra a befejezés. Remekül megírt történet, egy kivételes írótól!
Bácsfalvi Soma véleménye:
Imádtam! Nem tudtam, hogy fogjak hozzá de szerintem azért ez egész jól tükrözi az érzéseimet nem csak ez iránt a könyv iránt hanem mondhatni minden Agatha Christie könyv iránt. Én ezt a könyvet körülbelül egy hónapja olvastam de még mindig emlékszem mennyire bele tudtam képzelni magamat a helyükbe én is velük tudtam izgulni. Mindenkinek tudom ajánlani aki szereti az ilyen tipusú könyveket.
Körtvélyesi Erika véleménye:
Egy nagyon érdekes és vérfagyasztó történet. Az embernek az az érzése, hogy bárki lehet gyilkos vagy áldozat, az olvasó végig sötétben tapogatózik, míg a végén természetesen minden kiderül. Ahogyan már Agatha Christitől megszoktuk egy ismert mondóka adja a könyv sztoriját. Ezt követi a gyilkos is, de, hogy miért gyilkol az a regény elején kiderül. Nem a véletlen döntötte el, hogy ki kerülhet a szigetre, hanem, hogy ők valamennyien gyilkosok, de nem lehetett őket elítélni. Számomra érdekes volt végiggondolni, hogy milyen jogon játszik valaki Istent, és dönt emberek sorsáról, életéről-haláláról. Érdekes a félelem természete is, a szereplők annyira félnek egymástól, hogy nem mernek összefogni, még akkor sem, amikor már csak ketten vannak életben, legalábbis ezt hiszik. Nagyon jellemző lélekrajz az emberi természet sötét oldaláról.
Sipos Magdi véleménye:
Fiatal koromban láttam ezt a filmet, de már nem emlékeztem pontosan a tartalomra. Gondoltam, elolvasom a könyvet is, amit jól tettem. Nagyon izgalmas, letehetetlen könyv. Az írónő nagyon jól megírta a regényt. Nem hinném, hogy sok ember van, aki kitalálta a végét. Számomra nagyon meglepő volt.
Mák Bence véleménye:
Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam...nagyon tetszett, bár az igazi gyilkosra, ha csak a halottak szemszögéből nézzük, sose derülhetne ki....valójában csak a legeslegvégén derül ki hogy ki a gyilkos... Viszont..már Ő sem él...Aki véletlenül kedvet kapna egy jó krimi-olvasásához, annak feltétlenül ezt ajánlom..."10 kicsi néger éhes lett egyszer, vacsorázni mentek.........."-sokszor eltűnődöm azon, hogy az ilyen tőrténetek kitalálásához, mennyire kell őrültnek lenni...
Kohl Dóra véleménye:
Életem első és egyben legjobb krimije. Fantasztikusan megírt, a végletekig feszített könyv. Ha nincs a végén az a levél nem jöttem volna rá ki a gyilkos de még így se nagyon hiszem el. Határozottam Vera volt a kedvenc szereplőm bár a végére kicsit megváltozott a személyisége vagy csak kimutatta a foga fehérjét. Egy kicsit lassan haladtam de ma nem vettem észre milyen gyorsan telik az idő és hiphop befejeztem.
NAGY Sándorné Marika véleménye:
Volt egy időszak az életemben ,amikor Agatha Christie-t választottam ,egymás után olvastam el a könyveit .Most újra a kezembe véve, a Tíz kicsi néger ,ugyanazt az izgalmat adta .
Aki még nem olvasta ,annak ajánlom ,az elején tippelje meg, ki lesz a gyilkos, és írja fel egy papírra.
Matyelka Anita véleménye:
Nagyon jó krimi, végig lekötötte a figyelmemet. Izgalmas és logikusan felépített történet, amiből egy tökéletes bűntény bontakozott ki. Arra ösztönzött, hogy a detektív szerepet felöltve, én magam találjam ki, hogy ki a gyilkos, ami kicsit nehéz volt, mert az elején nagyon zavaros volt a cselekmény. Az utolsó fejezetekben azonban már biztosan tudtam az elkövető kilétét.
Balogh Edina véleménye:
Ez a kedvencem az írónőtől, izgalmas bűnügyi történet a krimi nagyasszonyától, ahol sorra halnak meg a szereplők, és ha mindenki meghal, ki a gyilkos? Olvasás közben lehet találgatni, ki gyilkol és miért, hiszen az áldozatokról sok mindent el lehet mondani, de azt nem hogy ártatlanok lennének. Krimikedvelőknek kötelező elolvasni.
Barina Gábor véleménye:
Első könyvem az írótól, de nem ez lesz az utolsó, mikor megláttam a címét egyből a "Tamás bátya kunyhója" jutott eszembe, de teljesen mást kaptam mint amit vártam. Tetszett hogy kicsit lassú bevezetés után átkapcsol roham tempóba tele izgalmakkal. Aki egy rövid, krimi regényt akar annak bátran ajánlom.
Deák Viola Helena véleménye:
Hékás, erről nem volt szó! Nem találtam ki, melyik romlott lélekkel megáldott személy áll a gyilkosságok mögött. Átvágott…becsapott… még szerencse, hogy csak könyvkarakter, mert engem is simán kinyírna. :D
A végén megijedtem, hogy nem fog kiderülni a rejtély megoldása és nincsen folytatás és tudatlan olvasó maradok. De kiderült!
Nagyon tetszett! Legjobb útitárs a vonaton :)
Szabó Angéla Dominika véleménye:
Lebilincselően izgalmas regény, könnyű és élvezetes volt olvasni! Először olvastam, így tényleg csak a végén "állt össze a kép". Nagyon frappáns csavar van a végén, htipikusan "hát erre aztán nem gondoltam volna"!! Érdemes volt elolvasni!
Orosz Barbara véleménye:
Nem véletlen a Tíz kicsi néger vált az egyik kedvenc Agatha-regényemmé: az írónő legkerekebb története. Gyilkosságok izgalmasan elbeszélve Poirot és Miss Marple "asszisztálása" nélkül. Figyelmet leköt és elgondolkodtat.
Szokol Enikő véleménye:
Tegnap kezdtem. Most fejeztem be, Nem tudtam letenni, érdekes izgalmas és kicsit hátborzongató volt. az események csak úgy pörögtek, hullottak az emberek mint a legyek. Ami nem tetszett hogy ilyen pörgés mellet csak az utolsó 4-5 embert éreztem fontosnak, és tudtam hozzájuk vmi külsőt képzelni ami nekem nehézzé tette az elején a szereplők megértsem, vagy kézzelfoghatóbbak legyenek de a végére ez elmúlt mert kevesebben voltak és több idő jutott egy-egy emberre. A bíró engem is teljesen megtévesztett!!!
Sági Katalin véleménye:
A tíz kicsi néger című krimi Agatha Christie egyik legnépszerűbb műve.
Tíz egymásnak ismeretlen ember érkezik a Néger-szigetre, Devon partjaihoz. A szigetet az ismeretlen és rejtélyes Mr. V. A. Lacky vásárolta meg, és egy pazar villát építtetett rá. A vendégek egy apró csónakon kelnek át, és érkeznek el a fényűző házhoz, ahol a két alkalmazott, Mr. és Mrs. Rogers fogadja őket. Hamar kiderül, hogy Mr. Lacky nincsen sehol, sőt arra is fény derül, hogy valójában még egyik vendég és a személyzet sem találkozott vele személyesen.A vendégek a szobáik falán egy gyermekdalt olvashatnak, 10 kicsi négerfej található az ebédlőben is. Minden vendéget gyilkossággal vádol egy hang. Némelyik vendég beismeri bűnét, némelyik pedig nem. Sorra halnak meg az emberek, és kiderül, hoy az elkövetés módja megegyezik a mondókában leírtakkal. Vajon ki lehetett a gyilkos? A megoldás egy palackpostán érkezik meg .

A vendégek szobáikban a falon bekeretezve egy gyermekdalt olvashatnak, a Tíz kicsi néger mondókát
Tolvaj Petra véleménye:
A felvezetés rettentő lassú, majdnem letettem. Ahogy aztán elindul a történet, egyre izgalmasabb, a végén már nem bírtam letenni - és az utolsó, legváratlanabb fordulatig semmi sem derül ki. Egyszerre misztikus, egy logikai harc, illetve ott van a krimi, a gyilkosságok, teljesen valóságosak is lehetnek.