ADATLAP
Túl szép
A túlsúlyos Márk mindennél jobban vágyik rá, hogy végre igazán szeressék. Mégis, azt hiszi, hogy a súlya miatt nincs joga a szerelemre. Elkeseredésében finomságokba fojtja bánatát.
Vajon a csupaszív srácra rátalálhat a nagy Ő?
Képes lesz elfogadni önmagát?

Olivér profi úszó, ám doppingbotrányba keveredik, eltiltják a versenyzéstől, és darabjaira hullik az élete. Azt sem tudja, mit hoz a holnap, a szerelemre gondolni sem mer.
Újjáépíthetjük a nulláról az életünket?
Rátalálhatunk az igazira akkor is, ha nem keressük?

A két fiú közös munkahelyen kezd el dolgozni. Előbb megismerik egymást, aztán a titkaik is felszínre bukkannak. De kialakulhat köztük több, mint barátság? Vagy csak a külső számít?

Van egy pont, amikor az ész a szív útjába áll…...
Silye Tibor véleménye:
Szerettem volna, de nem tudtam szeretni ezt a kötetet. Nekem túl sok volt, és egyetlen pozitívuma, hogy olvasmányos a szerző stílusa. Azonban a következőek nem tetszettek:
- a szereplők: komolyan egyetlen egy szimpatikus karaktert sem szerettem. Viki kedvelhető lett volna, de olyannyira el volt hanyagolva a regényben, hogy teljesen felesleges szereplő lett. Botond szintén hasonló volt.
- folyamatos sablonok: a szereplők, a történet és a történetvezetés is sablonos. Adott egy csúnya fiú és szép fiú, akik egymásba szeretnek, de persze van egy kis dráma is benne. Nem volt számomra túlságosan elfogadható, mert unalmas. A tinisorozatokban is unalmas volt már ez a történet..
- felesleges témák megjelenése, amelyek érdekesek lehettek volna, de nem kerültek kifejtésre.. pl. abortusz, vidékről Pestre való költözés nehézségei, szülő és gyerek eltérő gondolkodása
- alapvetően a melegekről szól, de nem éreztem reálisnak az ábrázolást. az egész meseszerű, szinte semmi valóság alapja nincsen
- a szex totál felesleges. a Szex és New York-os megjegyzésen pedig kiakadtam. az már nekem túl sok volt, le is tettem a könyvet.
- "túl szép" kombinációtól már a hideg ráz.

Mindezek ellenére értem a mondanivalót és szép is, de ez akkor sem volt kiemelkedő kötet. Számomra a két csillagot sem érte el. Szerettem volna, ha jobban tetszik, de nem tetszett. Mélyen csalódtam.

http://discussion.blog.hu/2017/08/15/a_tul_szep_neha_tul_sok
Gyalog Nikolett véleménye:
Nagyon tetszett a történet, hiszem nem a megszokott "szépséges" szereplők voltak benne. Márk képviseli a történetben mindazt, amit a legtöbb túlsúlyos fiatal átél, bepillantást nyerhetünk milyen érzések kavarognak benne, és megtudhatjuk, hogy milyen nehéz is az élet, ha valaki önbizalom hiányban szenved. Nagyon bírtam Márkot és Olivért is, akiről az elején azt hittem, hogy egy tipikus bunkó lesz, de a végére szerethető karakter lett belőle is. Dorinát viszont simán felpofoztam volna, azért, mert minden hibáért az egyetlen embert okolta, aki mellette állt jóban és rosszban. Összegezve jó volt a story és olvastatta magát. Imádtam!
Rozgics Juri véleménye:
Nem csalódtam sem az íróban, sem a szereplőkben. Bár az utolsó 50 oldal amikor már összejöttek sokszor nem tetszett, a szex téma miatt, de még így is letehetetlen könyv volt.
Márk csupa szív, szerethető srác, csak tényleg semmi önbizalma nincsen. :\
Olivér viszont a helyi kaszanova akit mindenki megakar hódítani egy éjszakára.
Dorina engem hihetetlenül irritált az első perctől, amikor pedig elkezdett Márkóval bunkózni akkor végkép megutáltam. :D