ADATLAP
Tükör által homályosan
Cecilie napjai csendesen telnek, mióta ágyhozkötött beteg. A karácsonyt is jobbára szobájában tölti, ahol egyszercsak megjelenik egy furcsa szerzet. Azt sem tudni biztosan, hogy a váratlan vendég fiú-e vagy lány; haj nem nő a fején, kicsi, légies, amolyan gyerekforma. A jövevény bemutatkozik: ő Isten egy angyala, s Ariel a neve. Egyre gyakrabban tűnik fel Cecilie szobájában, s ilyenkor nagyon furákat kérdez az emberek világáról; nem érti, mi a meleg és a hideg, nem érti milyen lehet aludni és álmodni, milyen lehet a hó tapintása. A kislányt pedig a földöntúli világ izgatja. Ahogy telnek a napok, az élet, a létezés, a test és a lélek, a teremtés, az isteni szándék egyre több titka kerül szóba kettejük között.

Ariel, az angyal teljesíti feladatát: a kislány abban a tudatban búcsúzhat el szeretteitől, hogy az emberi lélek is része az örökkévalóságnak…...
Erdős Boglárka véleménye:
Megható könyv, eléggé elgondolkodtató. A lélek, a létezés és a világegyetem titkaira keresi a választ, amiket nem tudunk és nem fogunk megérteni. Miért lesz beteg valaki, aki ennyire "angyali"?
" Egyszer minden csillag elhullik."
Sugár Kata Boglárka véleménye:
"Ha meghalok, elszakad egy gyöngysor. A gyöngyök messze gurulnak, el, a tengerig, és befogadja őket a tengerfenéken nyugvó kagylók puha teste. Ki hozza fel gyöngyeimet, ha én már nem leszek? Senki sem tudja majd, hogy valaha az én nyakamon csillogtak."
Egy haldokló kislány, meg egy angyal. Rövidke könyv, de annál szomorúbb.
Karácsonykor játszódónak választottam, de végig sírtam...