ADATLAP
Tündérkönyv
A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják....
Zolnay Dominika véleménye:
A harmadik könyvre már rendesen be lett gabalyodva a főszál, nemhogy még a mellékszálak. Nagyon izgalmas könyv, alig tudtam letenni. Azt sajnálom, hogy a klasszikus mese szálak nem értek el a tündérek világába, így csak a különböző lényekkel és helyszínekkel ismerkedhettünk meg. Mina helyében én másképp cselekedtem volna a végén, és most tűkön ülve várom a folytatást, mert olyan helyen lett abbahagyva, ami izgalommal tölt el ahányszor csak rágondolok. Nem ez volt a sorozat legjobb könyve, de nagyon várom a következőt, mert a szál kezd extrém lenni.
Bakos Vivien véleménye:
Olyannyira imádom a meséket, így mikor megjelent a sorozat első két része már a polcomon is csücsültek, a folytatásra pedig nagyon vártam, meg is kaptam, s most elolvastam. Tényleg varázslatos volt! Az első két részt is szerettem, de ezzel a könyvvel megvett az író kilóra. A bűbájos ikerfivérek, a Grimm átok, minden még nagyobb hangsúlyt kapott és megszerettem a szereplőket is. Alig várom a következő varázst!
Kohl Dóra véleménye:
Eddig ez az abszolút kedvencem a sorozatból, habár a végét biztos, hogy megváltoztatnám. Az viszont igaz, hogy olyan fordulatot kaptunk, amire senki nem számított, sajnos pont a legrosszabbkor. Kíváncsi lettem volna legalább egy kicsit Mina és Jared kapcsolatára, de sajnos ez nem jött össze.
Bankó Sarolta véleménye:
Valahol azt olvastam, hogy ez a történet egyre jobb és jobb, és tökéletesen egyetértek, tényleg jobb volt mint az előző, valahogy kezd Mina is jobban belejönni a küldetésébe. A következő kötetben már is meg is tudja törni az átkot? Majd kiderül, várom a folytatást.