ADATLAP
Tűzlovag
Eden, az észak-karolinai városka sorsdöntő színhely két ember életében. Taylor McAden, a helybéli önkéntes tűzoltó, habozás nélkül kockáztat, mindig ő az első, aki a lángok közé veti magát, ha meg kell menteni valakit. Nem törődik saját biztonságával, kihívóan szembenéz a halállal. Csupán egyetlen dologban nem mer kockáztatni: a szerelemben. Nem akad nő, aki közel férkőzhetne a szívéhez. Denise, a magányos fiatalasszony a könnyebb megélhetés reményében költözik délre, a nagyszüleitől örökölt házba, ahol zavartalanul nevelheti, taníthatja beteg kisfiát. A két szomorú, magányos fiatal egy autóbaleset következtében találkozik, amelyből akaratuk ellenére szerelem fejlődik. Taylor hiába küzd érzései ellen, nem futamodhat meg élete legnagyobb bátorságot és elszántságot követelő lépése elől: számot kell vetnie a múlt nyomasztó emlékeivel, hogy ne riadjon meg a közös jövőtől. Két nehéz sorsú hősének árnyalt lélekrajzával Nicholas Sparks (Szerencsecsillag, Mindig van holnap) ismét kitűnő történetmesélőnek bizonyul...
Bolla Sára véleménye:
Egyetértek a többiekkel, tipikus Sparks regény... Majdnem minden könyvét olvastam már, és igazából néha megfogalmazódik bennem, hogy majdnem az összes könyve ugyanolyan sablon alapján van felépítve, de ennek ellenére mindegyiket szívesen olvasom. Személy szerint elfogultabb vagyok a szépirodalom és a nagy klasszikusok iránt (Sparks szinte az egyetlen kortárs akitől olvasok), de ha könnyebb olvasmányokra vágyom, mindig őt veszem elő: gyorsan lehet vele haladni, könnyen olvasható.
Kemendi Tímea véleménye:
Ez a történet is tipikus "Sparks" - van benne minden, szerelem, gyász, boldogság, veszteség... Minden könyve beszippant, és olvasás után még napokig élek a történeteiben. Bár ez is egy fontos szereplő halálával végződik, azért örültem, hogy mégsem a főszereplők egyike halt meg, mint sok könyvében :) Ezt a könyvét is csak ajánlani tudom, nem fogja megbánni, aki elolvassa :)
Havas Jánosné véleménye:
Sparks úgy ír, mint senki más. Lenyűgözött az, ahogy a kisfiúról mesél, ahogy Denise életét papírra veti. Persze lehet, hogy az egész történet egy klisé, de Sparkstól lesz igazán emberi ez a regény.
Berki Gabriella véleménye:
Nagyon jó romantikus könyv. Csak jókat tudok róla írni.
Egy szerelmi történet. Taylor önkéntes tűzoltó. Nagyon önfeláldozó, de a nőkhöz rideg, távolságtartó, így szinte nincs is szerelmi élete.
Denise az egyedül álló anya a kisfiával a városba érkezik. Balesetet szenvednek és eltűnik az amúgy beteg kisfia. Itt Taylor siet segítségükre és ekkor találkozik a két ember.
A végére persze kiteljesedik a szerelem. Veszteség is ér minket mivel Taylor barátja meghal egy tűzben, de barátjának tisztelegve, róla nevezi el kisfiát.
Nem mondható mindennapi szerelmi történetnek. Nagyon jó könyv. Nem olyan felkapott, de az egyik kedvenceim közé tartozik, csak ajánlani tudom mindenkinek!