ADATLAP
Televíziós ismeretek
A modern média művelői magyar nyelven nehezen jutnak szakirodalomhoz. A televíziós, rádiós szakemberek, az interetes újságok készítői, a média szakos egyetemisták, a helyi rádiók és televíziók munkatársai mind-mind a saját útjukat járják, és ritkán beszélnek közös nyelvet pályatársaikkal.

A fellelhető kézikönyvek többnyire régen íródtak és elavultak. Sorozatunk e hiányosságot igyekszik pótolni. Az első kötet olyan televíziós ismereteket gyűjt egy kötetbe, melyeket elsősorban a televíziós műsorkészítéssel, szerkesztéssel és újságírással foglalkozó érdeklődők hasznosíthatnak.

A továbbiakban egyebek között napvilágot látnak a híradózással, a televíziós arculattal, a produceri munkával, a rádiózással kapcsolatos kötetek is. Reméljük, hogy sorozatunkban olyan alapvető ismereteket sikerül majd bemutatnunk, melyek a rohamos technikai és piaci fejlődés mellett sem avulnak el....
Kocsis-Meriadt Brigitta véleménye:
Jól felépített, olvasmányos könyv a televíziózás alapjairól. Picit ugyan már idejétmúlt (2000-ben jelent meg), de tökéletesen bemutatja a tv hőskorát, a klasszikus műsorkészítés rejtelmeit. Mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a téma iránt, esetleg ezzel szeretne foglalkozni.