ADATLAP
Tempus
"A kis regény a selmec-soproni diákélet soproni hőskorát mutatja be élethűen, és a maga valójában. A menekülés és átköltözés viharos időszakát idézi föl.
A könyvben a kisregény mellett megtalálható a szerző „Ki gondol arra?” című verseskötete is." (Selmeci Társaság)...
Németh Enikő véleménye:
"Egy kis tanácsot akarok adni. Útravalót holnapra. Tudod nálunk ez a szokás. Az elsőéves a balek. Nagyon sokat kell neki törnie és elviselnie a barátságért. De ez csak alázatosságra szoktatás. Leszállítják az érettségizett ifjút arról a magas polcról, ahol magát lenni képzeli. Megmutatják nekik, hogy semmik és senkik tulajdonképpen. Hogyha valamik akarnak lenni, itt kell kezdeniük…Csak szeretettel csinálj végig mindent. Nyugodj meg, mindenben. Ne vágj kedvetlen képet soha. Jövőre te leszel a kohlenbrenner. Te fogod majd legjobban ugratni a balekságot. Így volt ez évtizedeken át. Így lesz talán még sokáig."

A Tempus úgy érzem, eléggé kilóg a könyvlistámon a többi könyv közül, ugyanis ehhez hihetetlen erős érzelmi kötődés fűz, mivel én is a selmeci hagyományokat ápolom, ebben a világban élek, amit a történet bemutat. Éppen ezért itt is volt az ideje, hogy végre kézbe vegyem a könyvet és elolvassam.
A történet a Sopronba való menekülés utáni időszakot mutatja be az utolsó selmeci diák főszereplésével, és ahogy egyre jobban halad előre az ember a könyv olvasásával, hihetetlenül élethűen ismerheti meg a selmeci hagyományokat és az akkori diákéletet, miközben egy szívszorító, nagyon szép történettel ismerkedhetünk meg.
Azoknak, akik a selmeci hagyományokat ápolják, nagyon erősen ajánlom, ahogy azoknak is, akik kicsit többet szeretnének tudni az Akadémia diákhagyományairól, amelyek még a mai napig élnek.