ADATLAP
The DUFF
DUFF = Designated Ugly Fat Friend,
magyarul kb. Ügyeletes Ronda Dagi Barátnő

A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai.
Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot.
Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját.

Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba.

És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok az irányítása alól: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóság, ráadásul az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, mindenkinél jobban utálja....
Csúszi Ancsi véleménye:
Amikor olvastam, akkor eléggé el voltam fáradva, és egy egyszerű, könnyű könyvet kerestem. Ennek tökéletesen megfelelt, tulajdonképpen egy nap alatt kiolvastam, élveztem a történetet, meg Bianca személyisége is tetszett, bár néha már egy kicsit sok volt.
Wenczel Katalin véleménye:
A melótól lezsibbadt agyam péntek este képtelen volt bármi komolyat befogadni, így került a kezembe ez a könyv. És milyen jó, hogy odakerült, mert ebben a műfajban egy igazi gyöngyszem ez a történet. Könnyed, szórakoztató, de néha szíven üt, olyan igaziból csajszis megbolondítva egy jó adag szarkasztikus humorral.
Zaják Julianna véleménye:
Egy nap alatt elolvastam ezt a kimondottan fiataloknak szóló könyvet. Megismertem a DUFF mozaikszó jelentését. Kedveltem humorát, élveztem a jól megírt párbeszédeket. A történetben előfordulnak olyan élethelyzetek, amelyek a való világban nem így működnek, de ennek ellenére érdemes volt elolvasni!
Kovács Szilvia véleménye:
Ez a könyv vicces, szórakoztató és egyben elgondolkodtató is. Mindegy egyet sorát élveztem, és iszonyatosan jókat nevettem Biancán. Eszméletlen humorú és stílusú csajszi. Wesley, na ő is megéri a pénzét. Egy rosszfiú akinek azért igenis vannak érzései. Mindemellett humoros, laza és igencsak dögös is. Nem csodálom, hogy Bianca belegabalyodik. Nagy kedvencem lett ez a könyv, biztos, hogy még el fogom olvasni párszor!
Szalai Brigitta véleménye:
DUFF... Néha én is teljesen annak érzem magam, de hála a jó égnek ezt megcáfolják a barátaim :) Teljesen magával ragadott a történet :) Én a filmet is láttam, de a könyv és a film ég és föld :D Teljesen különbözőek.
Ha választanom kell akkor azt mondom, hogy a könyv jobb volt, bár a film is tetszett de csak úgy, hogy ha letagadjuk, hogy ez alapján a könyv alapján készült. Faltam a lapokat, szerintem letehetetlen :) Ajánlom mindenkinek!
Beke Kincső véleménye:
Szkeptikusan álltam hozzá ehhez a könyvhöz, ugyanis az elmúlt időkben nem olvastam ilyen könnyed olvasmányt, meg nem igazán vagyok oda a vörös pöttyös könyvekért. A filmet még régebben láttam, valamikor decemberben, s a minap, amikor visszamentem a könyvtárba ezt a könyvet hozta ki nekem a könyvtárosnő. Előadtam a hattyúk halálát az ismerőseimnek, hogy jaj mennyire nem tetszik ez a könyv, ám bevallom a végére mégis egy egész kis jó történet bontakozott ki. Nem mondom, hogy a kedvencem lett, de nem olyan rossz, talán egyszer újraolvasnám. Még annyit elárulok, hogy szinte teljes mértékben különbözik a film a könyvtől. Maximum a nevek egyeznek meg.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Igazából nem volt rossz, nagyon szerettem a karaktereket, a történetvezetést, ám nem adta azt a pluszt, ami miatt a kedvencem lett volna. Bianca és Wesley párosa pedig olyan, amit mindig élvezet olvasni, hiszen a könyv végéig mindkettő civakodik a másikkal. Nem sok újat nyújt, hiszen sokszor találkoztunk már ilyen felállással, ami köztük is van. Bianca mindenkivel ellenséges,és igaz, hogy nem tökéletes a családi háttere, de senkinek nem az. Nem tudtam teljesen megszeretni ezt a könyvet, pedig letenni se tudtam, annyira olvastatta magát.
Tóth Rozi véleménye:
Imádom! Az egyik kedvenc könyvem lett! Még ma megnézem a filmet is! Alig tudtam letenni! Olvastatja magát a könyv nagyon. Wesleyt utáltam az elején de a végére ő lett az egyik kedvenc szereplőm. Az üzenete is érthető.
Németh Fruzsina véleménye:
Imádtam! Tényleg valósághű volt, rávilágított pár dologra és tényleg bele tudtam magamat képzelni Bianca helyzetébe. Wesley az elején nem volt szimpatikus, de egyre jobban megkedveltem. És bár kiszámítható volt a vége, mégis drukkoltam neki. Hamar kiolvasható, jól megírt, humoros történet.
Balázs Barbara véleménye:
Na szóval...Úristeeen... Nagyon tetszett,de tényleg.Igazán izgalmas volt,én nagyon bele tudtam magam élni a lány helyzetébe..nagyon valósághű volt..és azt hiszem ezzel elmondtam mindent amit gondoltam. Nagyon örülök,hogy ezt a könyvet választottam, tényleg reális képet festett :)
Karafiát Klaudia véleménye:
Tetszett, mert szerintem tökéletes leírja a mai gimnáziumi helyzetet. Mivel én is gimnazista vagyok nagyon megértettem Bianca helyzetét. A könyv ugyanúgy tetszett, mint a film. Kicsit átlagos, romantikus sztorinak írnám le,de egyszeri olvasásra tökéletes.
Ignácz Eszter véleménye:
Ez a könyv bebizonyította, hogy lehet rosszabb a könyv, a belőle készült filmnél. A filmnek legalább volt valami értelme, a könyvnek kevésbé. Sajnálok minden percet, amit az olvasására vesztegettem. Az alap ötlet jó volt, de aztán nem lett belőle semmi, csak egy tipikus tini sztori, amiből meg már van ezer. Szóval semmi különleges!
Németi Gréta véleménye:
Én igazából a borítójánál ragadtam le.Aztán később megnéztem a címet is és aztán elkezdtem olvasni.5 perc múlva ránéztem a könyvre már a 120.oldalon tartok.Végülis a önyv magával ragadott az a lényeg.:DD
Imádtam ezt a könyvet.Szuper volt a humora,romantikus része tetszett többé kevésbé.
Aztán megláttam hugy film is készült belőle.Nagyon kíváncsi vagyok..:)
Kovács Emese véleménye:
Tetszett a sztori. Bianca és Wesley egy szerethető páros. A könyv maga egy nap alatt simán kiolvasható. Ez egy tipikus fiataloknak szóló történet. A film adaptációt még nem láttam, de szerintem a könyv mindig is jobb szokott lenni.
Török Lívia véleménye:
Nagyon megtetszett a cím, vagyis hogy az minek a rövidírése. Érdekelt. És jó is volt. Tényleg valós dolgot ír le, bár az, hogy a Duff és a menő srác összejöjjön, a valóságban nem hiszem, hogy megtörténne.
Általános, romanrikus gimnáziumi történet. Azt nyújtotta, amire vártam, sem többet, sem kevesebbet. Egynem jó volt.
Keszera Kinga véleménye:
Őszintén el sem olvastam volna, ha eszembe jutott volna más író is, akivel egyezik a monogramunk.
Láttam a filmet is, az mondjuk egy fokkal jobban tetszett, mint a könyv, bár a kettő nem nagyon egyezik meg egymással az biztos.
Körülbelül mint agy átlagos gimis sztori, lehet azért nem tetszett annyira, mert már ki vagyok ezekkel a tipikusan romantikus tini sulis könyvektől.
Szijártó Eszter véleménye:
Elolvastam, többször is. Nem tudom eddig miért nem tettem, mert vagy egy éve magányosan csücsült a könyvespolcomon. Hát mit ne mondjak, imádtam a történetet, és a romantikus szálait, hogy ki hogyan használt ki kit meg ilyesmit. Láttam a filmet is és talán az jobban tetszett mert egy kicsit élethűbb volt. Mondjuk nem sorolnám a kedvenceim közé,de azért senki nem veszt semmit vele, ha elolvassa...
Áman Réka véleménye:
Elolvastam a könyvet megnéztem a filmet és bár a kettőnek a szereplők nevén kivűl nem sok köze van egymáshoz mégis mindekettő tetszett. Főszereplőnk Bianca aki bár erősnek mutatja magát mégis törékeny lélek. Csaj persze (bár nem a megszokott módon) de beleszeret a suli legmenőbb pasijába...nagyon hasonlít egy egyszerű gimis románcos könyvre mégis sokkal több annál. Mindenképpen megéri elolvasni
Rasztik Réka véleménye:
Valahogy az első percben éreztem, hogy Wesley és Bianca között lesz valami. Ez a kedvenc könyvem mostanság, viszont egy valamit nem értettem a főszereplő részéről: miért nem avatta be a kezdetektől fogva a barátnőit? Biztosan segítségére lettek volna, ha tudják, milyen problémái vannak. Egyébként gratulálok Kody-nak, nagyon jól megírta ezt a regényt.
Tóth Tímea Angéla véleménye:
Ez volt az első olyan tipikus sztori, aminek tényleg minden oldalát élveztem. Tudtam azonosulni ezzel a kicsit duci, nem bulizós, de a barátait nagyon szerető karakterrel. Mert egy kicsit minden ilyen típusú lány szeretne egy Wesleyt saját magának, úgy napi használatra. Nem mindennel értetettem egyet, nekem kicsit fura volt, hogy minden ennyire kappolt a végére.
Békés Nikolett véleménye:
Nem szoktam közvetlenül könyv olvasása után megnézni, a történetből készült filmet, de most ezt tettem és csalódás volt. A filmnek szinte semmi köze nem volt a könyvhöz. A könyv ellenben az egyik legjobb tini regény volt amit idén olvastam. Humoros, néhol érzékeny pontot érintve haladtunk a történetben. A főhősnő végig "elragadóan" oldotta meg az adott problémákat. És szerintem kevesen vagyunk akik nem tudják milyen az a bizonyos 3.barátnőnek lenni.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Ezt a könyvet egyszerűen imádtam. Szuper humorok, nem sablon téma, szerintem sokan együtt érezhetünk a főszereplővel. A film is nagyon jó volt, bár a könyvhöz nem sok köze van. Minden fiatalnak el kellene olvasni.
Ecseri Mariann véleménye:
Már egy ideje vártam a magyar megjelenést, mert bár szoktam angolul olvasni, úgy gondoltam ezt magyarul fogom olvasni. Nem bántam meg a várakozást.
A történetvezetés nagyon jó, a szereplők életszerűek, és nem egy "másik világban" játszódik.
A könyv nagyon komoly dolgokkal is foglalkozik, amellett, hogy humoros és néhol kicsit abszurd.
Összességében nagyon tetszett.
buzavirág véleménye:
Magával ragadott ez az amerikai rózsaszín álom, pom-pom lányaival, bálkirálynőivel, gazdag szoknyavadászával, és Duffy-val együtt. A sztori teljesen „átlagos” csak a gimis élet mindennapjai, semmi olyan, ami bárkivel ne fordulhatna elő. Mégis bejött a sztori, aranyosak, viccesek, édesek, nekem ez most jól eset.
Hegyi Réka véleménye:
Már amikor megláttam a film trailerét akkor tudtam, hogy ezt nekem meg kell néznem és amikor kiderült, hogy van belőle könyv is, hajtóvadászatba kezdtem. Amikor végre sikerült megszereznem, nem is nagyon tudtam visszafogni magam, azonnal belevágtam és nem bántam meg. Bár a filmnek a könyvhöz szinte semmi köze, attól még mind a kettő nagyon jó. A történetben vannak komoly és vicces jelenetek egyaránt, a figyelmet folyamatosan fenn tartja és persze a várva várt happy end sem marad el. Ajánlom mindenkinek aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.
Gaál Tamara véleménye:
Úgy kezdtem neki, hogy megtetszett a belőle készült film előzetese. Ám már a könyv elején rájöttem, hogy a film jócskán el fog térni a történettől. Ami olyan szempontból szerencsés is, mert filmként nem lenne valami tartalmas. Ez azonban nem azt jelenti, hogy könyvként unalmas lenne. Én kifejezetten élveztem az olvasását. Maga a történet nagyon egyedinek nem mondható, hisz tipikus jó fiú rossz fiú ellentét megvan benne, valamint én nem vagyok elég jó neki vesződés is. Ennek ellenére szerintem jó üzenetet ad át, miszerint senki sem tökéletes, és legyünk elégedett magunkkal. Bianca nem próbál megváltozni amiatt amit mások gondolhatnak róla és ez szerintem többeknek egy fontos üzenet lehet.
Zsurbej Jázmin véleménye:
Olvastatja magát, módosítja a felfogásodat (még ha egy kicsit is) és megnevettet.Mondjuk nekem annyira azért nem tetszett, mivel ellenszenves volt a főszereplő, főleg a "nincs szerelem ilyen korban" felfogása miatt és a vége is kiszámítható volt, de azért összességében élveztem a sorait :D
Deák Fanni véleménye:
Imádtam ez a könyvet nem tudtam tudtam lerakni. Még metrón is olvatam majd elfelejtettem leszálni. Először a film előzetes miatt kezedet érdekelni de inkább a könyv tetszett mint az előzetesben feltűnt karakterek. Mindenkinek csak ajálani tudom aki könnyed kis olvasmányra vágyik.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Már vagy 2 hónapja szemeztem ezzel a könyvvel.Tegnap végre megvettem.
Tetszett,bírtam Bianca beszólásait.Bár kicsit többet vártam tőle,de azért aki szereti akönnyed romantikus középiskolai sztorikat azoknak bátran ajánlom.
Szatmáry Éva véleménye:
Nem kifejezetten ifjúsági, ahhoz erős, inkább fiatal felnőtt, nagyon jó kis téma, alig várom a filmet belőle, ami az idén jön ki!