ADATLAP
The Iron Trial
-...
Zuzan Éva véleménye:
Callum Hunt mindent megtesz annak érdekében, hogy ne feleljen meg a vaspróbán. Ám próbálkozásai ellenére, nemcsak felveszik a Magisztériumba, hanem sikerrel teljesíti az első évet. De többé nem lehet biztos abban, hogy ki is ő.
Zara véleménye:
Én pont azért kezdtem el olvasni, mert ez is varázslós könyv mint a Harry Potter. Nagyon tetszett! :) Pedig nem is tudtam erről a könyvről semmit, csak a könyvtárban elkaptam egy beszélgetést, ahol egy lány ajánlotta a barátnőjének. Kíváncsi leszek, hogy hova vezet majd a történet és már bele is kezdtem a következő részbe :)
Vajda Kitti véleménye:
Megmondom őszintén, ha előzetesen nem olvasok róla és a borítóján sem szerepel, hogy ez tulajdonképpen egy gyerekkönyv, nem jöttem volna rá magamtól. A történet rendkívül izgalmas, egyedi és néhol ijesztő, nekem nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok a Magisztériumra, mert egy apró betekintést kaptunk csak ebben a kötetben, és úgy érzem, nagyon sok dolgot még homály fed. A két írónő remekül dolgozott össze, nem vettem észre szembetűnő különbségeket a két írásmód között.
A szereplőket nagyon megkedveltem, mint mindenhol itt is van jó és gonosz, Call a szuperhős szerepét tölti be úgymond, de nekem ez a felállás mégis nagyon bejött.
A gyerekkönyv jelzőt nem feltétlen ragasztanám rá minden esetben.
Eda An véleménye:
Juj maralig varom a masodik reszt. Engem teljesen megnyert nem zavar hogy hasonlit a Harry Pottere.Es a vege hat erre nem is lehet szamitani olvasom es ekkor egy hatalmas csavar hat remelem hogy valami jot foggnak osszehozni a kovetkezo konyvekben.Az biztos hogy rengeteg lehetoseguk van csak ki kell halaszni.Csak ajanlom
Gintli Júlia véleménye:
A szerzőpárost egy kissé túlságosan is megihlette a Harry Potter - sorozat...
Nézzük csak a hasonlóságokat:
1. Egy rejtélyes varázslóiskola (a Magisztérium) egy titokzatos helyen (ezúttal egy hegy gyomrában)
2. Egy hátrányos helyzetű 12 év körüli fiú, aki egymaga élt túl egy szörnyű támadást (a Fagyos Mészárlást), s akit édesanyja az utolsó percéig védett... (Vagy mégsem?)
3. Egy karizmatikus gonosz: az iskola egy rossz útra tért kiváló növendéke, akit "nem neveznek a nevén", csak a Halál Ellenségének, s akit a Fagyos Mészárlás óta nem látott senki... még a hívei sem.
És a különbségek:
Callnek él ugyan az apja, de bonyolult érzelmi kötelék fűzi őket egymáshoz... Édesapja eltitkolja előle a múltját és a varázslók elleni gyűlöletre neveli... Vajon miért?
A Magisztériumban NEM Call a különleges tehetséggel megáldott mágustanonc, hanem a korán árvaságra jutott barátja.
Harry Potter édesanyja nem hagyott végső erejével vésett üzenetet: " a fiút megölni". Call édesanyja igen. De miért akarná egy anya a gyermeke halálát, akit élete árán is az utolsó pillanatig védelmezett az Ellenség elől?
Nos, a különbségek miatt érdemes ezt a könyvet elolvasni. A szerzőpáros meglepő irányba kanyarította a történetet. Izgalmas, érdekes, mindenkinek ajánlom, aki szerette a Harry Pottert!
Krajcsovics Vivien véleménye:
tényleg hasonlít a Harry Potter sorozathoz, méghozzá nagyon is sokban, de szerintem ezt egyrészt figyelmen kívül lehet hagyni, mert érdekes a történet, másrészt meg csak az elején hasonlít. A vége... na az nem fogható semmihez. Annyira király volt ez a könyv. Az első 100 oldal kicsit döcögős volt, de aztán beindultak az események.