ADATLAP
The walking Dead
Naponta hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk? Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk? És tényleg szükségünk is van mindarra, amit akarunk? Most azonban minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón. Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció. A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé. Meg kell próbálnunk végre tényleg élni - egy halottak által uralt világban...
véleménye:
Hűha!
Először ez volt rá a reakcióm. A képregény nagyon jó, bár a sorozatot egy kicsit megváltoztatták, de azért a könyv a legjobb és az első számú.( legalábbis számomra biztosan)
Rozgics Juri véleménye:
Hihetetlenül jó az egyik kedvenc sorozatodnak a képregény adaptációját olvasni. Látni, hogy tényleg mennyire másnak képzelték igazából az írók ezt a világot. Mennyi minden más a képregényben és a sorozatban, hihetetlen. Itt ismerik a zombi kifejezést, hogy csak egy olyat említsek ami nem spoiler.
Liliom Rebeka véleménye:
Mikor a sorozat még egyáltalán nem volt ismert itthon, már akkor kuporogva ültem a tévé előtt és néztem, és vártam utána egy hétig a következő részt. Ez valahogy minden sorozattal abbamaradt, a TWD-nél olyan 3-4. évad körül, de nagyon tetszett. Kíváncsi voltam a képregényre is, viszont abban a kategóriában már olvastam egy jó könyvet, így maradt a műsoros. Sokban más, mint a tévésorozat, mégsem rosszabb egyik a másiknál. A borítón is látszik, a rajzok nagyon jók, a történet magával ragadó.
Szekeres Sándor véleménye:
A sorozatot és a képregényeket is nagyon szeretem, szóval várható volt, hogy ezt előbb-utóbb elolvasom... Könnyed szórakozás volt. Azért gyerekkorom Batman-füzeteinek a nyomába se ér, de végülis tetszett. A sorozat közben viszont jobban izgulok...
Matók Szilvia véleménye:
Először olvastam képregényt interneten. Nem mondom, hogy kellemes. Igazi képregényt meg gyerekkoromban, s nem ezeket a klasszikusokat.Úgy bizonyára más lett volna, mint állandóan lefele-fölfele tekergetni - szóval nem volt meg a képregény-élmény, pedig egy igazi ászt választottam. Azt azonban elárulom, hogy maga a történet érdekel, mivel én a filmsorozatot se néztem.
Pocsai Zsanett véleménye:
A walking dead egyik kedvenc sorozatom és már előzetesen olvastam róla hogy sokban eltér a képregénytől. Kíváncsi voltam rà, mennyire. Valóban sokban, de ettől még érdekesnek tartottam. Bár a képregény nem az én műfajom és nem is fogom a többi részt elolvasni. Azért tényleg érdekes, de maradnék a film változatnál.
Varga Adrienn véleménye:
A sorozatot imádom, el kellett olvasnom az alapjául szolgáló képregényt is. A képregény nem az én műfajom, de ezt a sorozat miatti rajongásom miatt muszáj volt elolvasni. Ezután sem lesz a kedvencem, de a történet nagyon tetszik, az egész koncepció érdekes számomra.
Zsöllei Réka véleménye:
A tv sorozat miatt kezdtem el olvasni, és nem csalódtam a képregényben sem. Fantasztikusak a rajzok,és annak ellenére, hogy nem szeretem a rövid történeteket, amikben ráadásul képek is vannak ez nagyon tetszett. Amint megtalálom a többi részét azoknak is nekikezdek.
B-M Bogi véleménye:
Mint sokan mások, én is kedvelem a történet tv sorozatos változatát, és ennek hatására rugaszkodtam neki a képregénynek.
Míg a képregény verziója (számomra) vicces, addig a megfilmesített formája jóval drámaibb, és rémisztőbb. Ez persze így van rendjén, és a maga módján mindkettő rendkívül jó és élvezhető!
Kiss Petra véleménye:
A képregényről sokáig nem is hallottam, csak a sorozatot ismertem, amit viszont imádtam. Egy interjúban olvastam a képregényről, és tudtam, hogy azonnal el kell olvasnom. Persze sok mindenben eltért a sorozattól, de hát nem is a hasonlóságokat kerestem: élveztem a sztorit, a történéseket, az izgalmakat. Egy élmény volt.
Pekárdy Milán véleménye:
A sorozat hatására kezdtem olvasni a képregényt eredeti nyelven és nagyon bejött, jobban is tetszik, mint a sorozat. Nagyon jók a karakterek és elég jó konfliktusokat tudnak kreálni nekik. Az pedig pozitívum szerintem, hogy nem követi egymást teljesen a sorozat és a képregény, mindegyikbe ki tudnak próbálni más-más történetszálakat.
Kamocsa Eszter véleménye:
Az egyik kedvenc sorozatom a The Walking Dead, ezért választottam ezt a képregényt. Eddig szinte soha nem olvastam képregényeket, de ez most meghozta hozzá a kedvem. Olyannyira, hogy a képregényi többi kötete közül is sokat elolvastam azóta. Nagyon érdekes volt olvasás közben felfedezni a különbségeket a képregény és a sorozat között. Borzasztóan tetszett a képregényben, hogy a rajzoló milyen jól ki tudta fejezni az egyes szereplők érzéseit. Tovább folytatom ennek a képregénynek az olvasását!
Krénusz Zsófia véleménye:
Imádom a sorozatot, így elolvastam a képregényt is, bár amíg a sorozaton parázta, ezen inkább jókat derültem, nem negatív értelemben! Akik szeretik ezt a típusú képregényt azoknak bátran ajánlom!
Tóth Enikő véleménye:
...
Kiss Evelin véleménye:
Nem teljesen de eltér a sorozattól. Ettől függetlenül számomra ez is élvezetes volt.
Hath Pinto véleménye:
Nagyszerű, lebilincselő.