ADATLAP
Throne of Glass – Üvegtrón
Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.

Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.

A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve....
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Nagyon jó első rész volt, alig várom, hogy megszerezzem a következő részeket.


Liv véleménye:
Korábban már olvastam egyszer, de mivel most olvastam el az előzmény kötetet és már nem mindenre emlékeztem a könyvből ezért úgy döntöttem hogy itt az ideje hogy újraolvassam.
Örülök hogy így döntöttem, mert most még jobban tetszett mint elsőre, és észrevettem olyan dolgokat is, amire első olvasáskor nem is figyeltem fel. :)
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
A borítója alapján választottam ki a könyvet, és kicsit sem bántam meg. Nagyon megfogott Celaena karaktere. Tetszik, hogy erős, értelmes, és még olvasni is szeret. Kíváncsian várom, hogy a többi szereplővel hogyan alakul a viszonya, milyen csavarok lesznek még a történetben. Teljesen biztos, hogy az egész sorozatot el fogom olvasni.
Tóth Patrícia véleménye:
Ez a könyv számomra nagyon meghatározó volt, mivel megtudtam mi mindent képes megtenni egy lány a szabadságért úgy, hogy közben folyamatosan bántják. A szerelmi szálak persze elengedhetetlenek és nagyon kíváncsi vagyok a többi réazből, hogy vajon ku fog fégül mellette állni.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Nehezen szántam rá magam, hogy elolvassam, a fülszöveg alapján nem igazán ragadott meg, pedig már régóta megvolt, de csak nemrég jutottam odáig, hogy a végére járjak.. Na de amint elkezdtem, egyből magával ragadott a történet! Fantasztikus,lebilincselő. Egy egészen új, különleges világ, egyedi, egyből álltam is neki a következő résznek.
Laczkó Klaudia véleménye:
A könyv borítója egyből megragadta a figyelmemet, nem is volt kérdés számomra,hogy el-e olvasom vagy sem. A történet nagyon tetszett, a főszereplő döntései abszolúte érthetőek voltak.Már nagyon várom a folytatást. >_<
Takács Eszter véleménye:
Fúúú, én imádtam a történetet, a karakterek zseniálisak és helyszín is nagyon tetszik. Magával ragadó történet, egyszerűen megunhatatlan. Alig várom, hogy a következőket is olvassam! Köszi Vörös Pöttyös! :D
Kincses Tamás véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Végig izgalmas volt, nem lehetett tudni mi lesz a vége. Az első részen túlmutató történetszálak miatt nagyon kíváncsi vagyok a további kötetekre is. Egy érdekes világ alapjait fektette le az írónő. A további részek elolvasását is tervezem.
Lebán Bernadett véleménye:
Fantasztikus könyv, minimum 3-szor elolvastam. Celaena karaktere a legjobb az egész könyvben. Amiken keresztülment elborzaszt és izgat egyszerre. A könyv teli van (szerintem) vicces jelenetekkel, bár a történet maga elég komoly, így e miatt a kettősség miatt letehetetlen könyv.
véleménye:
Imádtam ezt a könyvet. Amúgy is szeretem azokat a történeteket, amik nem ebben a világban játszódnak. A főszereplő Calaena a kedvenc főhősnőm lett, mert bátran nézett szembe a kihívásokkal, még azok után is, amik a sóbányában történtek vele. Valamint az is nagyon tetszett, hogy más szemszögből olvashattam a történet egyes részeit. Néhány másik szereplő is a szívemhez nőtt. Például Chaol és Dorian. A sorozat többi, eddig megjelent részét is olvastam és azok is nagyon tetszettek.
Tóth Teodóra véleménye:
Bár nem igazán szeretem a gyilkolászós témákat, ez a könyv mégis a kedvenceim közé került! Nagyon tetszik, ahogy leírja Celaena érzéseit, a titokzatos, és ijesztő multja, sorolhatnám. Chaol, Dorián, sőt Nox is érdekes karakterek, és nagyon szerethetőek, én mégis Chaolt bírom legjobban :) Az írónő nagyon jól tudja kombinálni a múltat és a jelent, a történet érdekfeszítő :) Újraolvasva :D
Varga Eszter véleménye:
Jó történet, szuper szereplők. Teljesen magával ragadott. Mintha én is ott lettem volna. Bárcsak ott lehettem volna! Imádtam Celaena-t! Bátor, erős jellemű nő. Dorian a könyv elején nem volt szimpatikus, de aztán rájöttem, hogy egy kedves, hűséges srác. Chaol a KEDVENC!! Szinte állandóan morog, de a szíve mélyén egy érzékeny ember. Mindegyik szereplő nagyon szerethető. A történet izgalmas. Nagyon megszerettem a könyvet! 
Kónya Réka véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Már alig várom, hogy a második részét is elkezdjem. Ebben a könyvben amikor a főszereplő hisztizik az nem idegesítő (mint általában), hanem vicces. Ami annyira nem tetszik benne, hogy valószínűleg egy szerelmi háromszög fog itt is kialakulni, de úgy látszik nehéz olyan könyvet találni amiben nincs. Ennek ellenére minél hamarabb el akarom kezdeni a következő részt, mert a szereplőket nagyon megszerettem és kíváncsi vagyok mi fog történni velük. Akik szeretik a fantasyt és az akciót együtt azoknak bátran ajánlom.
Falusi Krisztina véleménye:
Fantasztikus könyv volt! Számomra végig izgalmas volt, kezdve attól, hogy vajon milyen erőpróbákra kell számítania Celaena-nak, megpróbál-e majd elszökni, vagy bántani bárkit a királyi palotában. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen hírhedt orgyilkosban végül a szeretet, szerelem és a baráti odaadás fog felülkerekedni. Imádtam a szerelmi szálakat is a könyvben. A könyv jól ábrázolta, hogy mennyire másképpen tudják a férfiak kimutatni az érzelmeiket (Chaol és Dorian). A holtan talált párbajozók, a rémjelek, Elena és a túlvilág, a végső párbaj....az írónő az egész könyv során folyamatosan adagolja az izgalmat. Összességében tényleg elmondható, hogy akik szeretik a hasonló műfajú könyveket (Trónok harca, Assassin's Creed) azoknak ez is biztosan tetszeni fog. A következő könyvem az Üvegtrón folytatása lesz!
Zsálek Zsófi véleménye:
Alig bírtam kivárni hogy a végére érjek!!!! Csak azért nem tudtam egy éjszaka kiolvasni, mert másnap dolgozatot írtam és aludni is szerettem volna előtte. Nagyon tetszett, a cselekményszálak, a szereplők jellemének felépítése, a szerelmi háromszög, a misztika, az ármány és egy barátság kialakulásának tökéletes összeszövése. Hihetetlen.
Zsurbej Jázmin véleménye:
Ez az egyik kedvenc könyvem. Izgalmas, misztikus és megdöbbentő fordulatokat rejt. Számomra egy élmény volt elolvasni és persze az első oldalon megszerettem a kapitányt, akit utána a szívembe zártam. Persze Celaena is nagy kedvencem, aki egy igazi kemény karakter, akiből néha erőt meríthettem
Pap Edit véleménye:
Szerintem egy retenetesen jó köny. A karakterek kidolgozottak. Az iró nő egy remek világot fest le.