ADATLAP
Tinibálvány
Az indianai Clayton kisváros egyetlen gimnáziumának 11. osztályos tanulója, Jenny Greenly remek problémamegoldó képességgel rendelkezik. Így őt kéri fel az iskolaújság szerkesztősége, hogy Annie álnéven tanácsokat adjon a lelki problémákkal küszködő diákoknak. Jenny nagyon élvezi az iskola anonim pszichológusának szerepét, de azt már kevésbé, hogy mind a tanárok, mind a diákok szerint ő a “kedves kislány”, akire mindig lehet számítani, akire mindent rá lehet bízni. Ám amikor Luke Striker, a 19 éves filmsztár inkognitóban az iskolába érkezik, hogy elkövetkező szerepéhez anyagot gyűjtsön, olyan bonyodalmak kezdődnek, melyeket még Jenny sem tud megoldani… Vajon hogyan végződik a “tinibálvány” látogatása a Clayton gimiben, és Jenny képes lesz-e rá, hogy végre a saját életében is rendet teremtsen, és megtalálja az igaz szerelmet?...
Kohl Dóra véleménye:
Meg Cabot több könyvét olvastam, és szerettem, és ez sem utazott csalódást. Elsőre arra gondoltam, hogy Luke-kal fog összejönni Jen, de végül nem így történt, és ez üdítő volt. Egy könyv, ami nem kiszámítható már a fülszöveg után, mégis könnyed.
Fehér Beáta véleménye:
Könnyed, olvasmányos, gyorsan kiolvasható könyv. Igazi tini könyv, de mégis jó kis olvasmány. Engem visszarepített az időben és sajnálom, hogy a tini koromban nem olvashattam. Jó kis könyv, amit bármikor újra olvasnék.
Eszter Bako véleménye:
Valami könnyed, rövid könyvre vágytam, így a cím alapján választottam ezt. Örültem, hogy azért nem az a tipikus tini könyv, és hogy fontos helye van a baratságnak, nem csak a szerelemnek. Néha azt éreztem, hogy a főszereplő nehezen fogja fel a dolgokat, bár ebben a korban és életszituációban érthető. Sajnos egyre kevesebb az olyan természetű ember mint ő, ezért mindenki tanulhat a történetéből.
Kéri Dóra véleménye:
Igen, röpke hat órámba telt elolvasni kisebb és nagyobb szünetekkel. Ráadásul ez már a második könyv a mai nap! Igazából szeretem Meg Cabot könyveit, elolvastam egy jó párat és azt kell mondjam, hogy az írónő teljesen azt a színvonalat hozta, amit elvártam tőle. Mondjuk nem ez volt a legjobb sztorija, de jó volt, bár nem hiszem, hogy többször újra olvasnám. Mondjuk nem igazán mozgatta a fantáziám ez a gimis sztori, de akkor már érdekelt, mikor nem bírtam eldönteni, hogy akkor most kivel is fog összejönni Jen? Lukekal vagy Scottal? Hát megkaptam a választ:)
Mekker Julcsi véleménye:
Ezzel a könyvvel kezdődött el még évekkel ezelőtt a hasonló rózsaszín stílusú könyvek iránti rajongásom. Nagyon gyorsan végeztem vele, különösebb üzenete nem volt, de a szerőjét még ma is nagyon szeretem.
Burainé Szabó Anita véleménye:
Hát már nem vagyok tini, de az a könyv nagyon nagyon tetszett, mindenek elött azért is mert nem úgy alakult a vége ahogy az elején gondoltam volna, fordulatos volt.