ADATLAP
Titkos záradék (Hitler Magyarországon)
Hitler Adolf, Vezér és Kancellár 1970-ben Magyarországon járt. Lehet, hogy huszonöt év múlva újra felkeres bennünket.
Hogyan?… Nem hiszik? Kételkednek? Vagy arra gondolnak, hogy nyomdász barátunk badarságokat szedett, netán a Kiadó hazudik? Ha nekünk nem hisznek, hallgasság meg az írót. Ő mindig igazat mond. Tanúsíthatja ,hogy a Führer mint IBUSZ-vendég részt vett egy pompás Betyártúrán, és a figyelmes idegenforgalmi szervünk a jeles turistát nem Piroschkával ajándékozta meg, hanem Barna Éva tolmácsnővel.
Végül azt kérdezik, kötetünk miért viseli a Titkos záradék címet? Mert szeretnénk, ha Adolf Betyártúráját és szerelmi ügyeit nem szellőztetnék, bizalmasan kezelnék.

Hitler Magyarországon címmel is megjelent....
Vidóné Petrics Edit véleménye:
Hitler 1970-ben ellátogatott Magyarországra. Idegenvezetője Barna Éva volt. A Betyártúra befejezése után Hitler ellátogatott Barna Éva családjához. Édesapja, Barna József egy művégtag gyár igazgatója. Kedvesen fogadják a gyanúsan ismerős nevű embert, akit rávesznek - egy kis pálinka miatt - még a húsevésre is. Ezután viharos gyorsasággal bontakoznak ki az események. Sokat gondolkodtam azon, hogy a Nézd, ki van itt c. könyvet vagy ezt válasszam. Mindkettőnek Hitler a főszereplője, jókat lehet nevetni mindegyiken. Én inkább a régebbit választottam, amiből nagy sikerű színdarab is íródott.