ADATLAP
Tizenkét pokoli történet
Nem nehéz megjósolni, hogy Vujity Tvrtko és Nógrádi Gergely könyve az év egyik legsikeresebb bestsellere lesz. A tizenkét fejezet a tv2 Pulitzer-emlékdíjas riporter kalandozásait mutatja be sajátos szemszögből. Az olvasó ellátogathat többek között a még mindig sugárzó Csernobilba, az isten háta mögötti Tatárföldre, a romániai lepratelepre és a háborús Szerbiába. Pokoli utak, de aki kezébe veszi a könyvet, a borzongáson kívül talán könnyezni és nevetni is fog. A kötetben megtalálható mindaz, ami a riportokból kimaradt......
Pintér Gabriella véleménye:
Elolvastam már az összes Vujity Tvrtko könyvet, valamiért ez a legelsők között született könyve csak nemrég akadt a kezembe. Borzasztó az a világ, amelyet a könyveiben őszintén megír és néha el sem akarom hinni, hogy ilyen tényleg van? Itt ezen a Földön? Sajnos a legtöbb könyvén volt, hogy elsírtam magam, nem egy könnyed olvasmány, sokszor egy-egy rész után inkább letettem és olvastam valami vidámat, romantikusat, utána visszatértem megint egy kicsit Tvrtko-hoz.Ettől függetlenül nem egy hátrány tudni ilyen történetekről és csodálom a bátorságáért és a leleményességéért is egyben, nagyszerű ember!
Gébele Gabriella véleménye:
Levettem a könyvespolcról, újraolvastam és most is ugyanaz volt bennem mint eddig, kíváncsiság, izgatottság, kérdések, néhol válaszok, de leginkább nyitva hagyott kérdések, a miértek halmaza. Emberi sorsok, pokoli történetek, érzelmek amelyek ránk is hatnak. Szeretem, ajánlom.Minden pokoli könyvét.