ADATLAP
Ubik
Glen Runciter halott. Nem él. Nincs az élők sorában. Vagy mégis?

Mindenesetre valaki meghalt abban a robbantásos merényletben, melyet Glen Runciter üzleti ellenfelei szerveztek. Úgyhogy Runciter temetése hamarosan megtörténik Des Moines-ban, de ennek ellenére gyászoló beosztottai rejtélyes üzeneteket kapnak tőle. A világ pedig egyre furcsább módon viselkedik körülöttük, melyből arra következtetnek, hogy valami végzetes és mindent megváltoztató dolog közeledik feléjük. Esetleg már meg is érkezett?

Philip K. Dick birodalmában a végső igazság nem is annyira végső, a valóság és az illúzió pedig ugyanolyan könnyedén cserél helyet, mint a múlt és a jövő. Az UBIK klasszikus science-fiction halálról és megváltásról. De vigyázat! Csak az előírt adagokban, rendeltetésszerűen és kellő körültekintéssel alkalmazható!...
Takács Annamária véleménye:
Szerencsére nem az első Dick könyvem, tehát azért már hozzászoktatott a furcsaságokhoz, de ez a könyv… még így az olvasása után pár héttel sem tudom hová tenni. Különös dolgok sorozata fogadott és vitt is végig a könyvön. Megválaszolatlan kérdések keringenek azóta is a fejemben, amikor rá gondolok. Node, ilyen a félet. :)
Semegi Ágnes véleménye:
Kollégámnak nem tetszett. Nekem nagyon :D
Az a fantasztikus ebben a könyvben, hogy amikor azt hiszem, hogy megfejtettem, hogy mi miért történt, honnan jövünk, és merre tartunk, Philip K. Dick fogja magát és csavar egyet a történeten. Persze voltak olyan dolgok, amiket nagyon korán megsejtettem, de rendszeresen szolgált meglepetésekkel a könyv, és az utolsó oldalon is képes volt fejre állítani... sok mindent.