ADATLAP
Unwind - Bontásra ítélve
Mi lesz, ha a szüleid téged is szétbontatnak?
Szép új világ?
Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket.
Connortól meg akarnak szabadulni a szülei, mert túl sok a baj vele. Risa árva, és azért jelölték ki bontásra, hogy spóroljanak a költségeken. Lev szétbontását szigorúan vallásos szülei már születése pillanatában eldöntötték. A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik.
Te vajon túlélnéd?...
Homlok Renáta véleménye:
Bontásra ítélve. Már ez felkeltette az érdeklődésemet. Aztán mikor kiderül, hogy miről is van szó, no onnantól már biztos volt, hogy elolvasom. A könyv megdöbbentő és hihetetlen.
Rengeteg olyan utópiás könyv van, amiről akár el lehetne képzelni, hogy valóra válhat. Nem mondom, hogy nem kell hozzá egy elég nagy képzelőerő, mert az azért kell hozzá, de el lehet képzelni. Szóval értitek. :) No de ez a könyv! Bárhogy erőlködöm, nem tudok olyan társadalmat elképzelni, ahol is a szülők elfogadnak egy olyan törvényt, amely engedélyezi, hogy lebontsák gyerekeiket. Ez azért elég durva.
A könyv végig izgalmas, pörgős. Olyannyira, hogy kicsit néha túl gyors is. Szívesen olvastam volna ezt még hosszabban. Tuti két könyvben írtam volna meg vagy 2x ilyen vastagra írtam volna e könyvet. :) Persze nem kell csüggedni, mert trilógia. :)