ADATLAP
Válaszúton
A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte.....
Kemendi Tímea véleménye:
Újabb Sparks könyv, újabb kedves-kedvenc történet. Már szinte sablonosnak hangzik, de nem lehet letenni a könyveit, mindegyik magával ragad. Ezt a könyvét is szinte egy szuszra olvastam el, mindig jött egy-egy érdekes, nem várt fordulat, így tényleg nem tudtam abbahagyni. Viszont én más befejezésre számítottam. Szerintem nem bánja meg, aki elolvassa.
Takács Aliz véleménye:
Érdekes történet, tele váratlan fordulattal. Minél több Nicholas Sparks könyvet olvasok, annál jobban tetszik. Minden esetben láttam a filmet is és egyértelműen a regény viszi pálmát. Természetesen ennek is megnézem majd a filmes változatát, de örülök, hogy előbb a könyvet olvastam el. Jó a sztori, habár kicsit sablonos, de ez engem nem zavart. Hiába egy nagyon egyszerű kezdés, mégis meglepő a végkifejlet, a probléma, és ahogyan eljutunk odáig. Nem erre számítottam. Nagyon tetszett, hogy ugrál az időben és több nézőpontot is felvonultat. Szép mondatokat, nagyon jó metaforákat alkalmaz. Magával ragadó történet, melyet pár napon belül el lehet olvasni. Könnyednek indul, aztán egy gyors váltással kemény választás elé állít minket... Pont, ahogy az élet. :) A film előzetese is mondja: "Az egész élet a választásokról szól."
Bolla Sára véleménye:
Ez már a nyolcadik Nicholas Sparks történet volt, amit eddig olvastam, de minél több történetét olvasom, annál középszerűbb írónak találom, pedig az elején még kifejezetten szerettem. Szinte mindegyik története ugyanolyan, teljesen átlagos történet, a végén egy kritikus eseménnyel, tele középszerű helyzetekkel, középszerű karakterekkel, kidolgozatlan, teljesen hétköznapi nyelven megfogalmazott párbeszédekkel. Biztos vagyok benne, hogy sokan képesek lennénk ugyanilyen (vagy akár ennél jobb) színvonalon történeteket írni. Pár gondolat azért tetszett benne (pl. Gabby véleménye a tudás történelmi fejlődéséről vagy az együtt töltött idő dalhoz való hasonlítása). De egyébként vontatottnak éreztem a cselekményt, sokszor a semmit részletezi oldalakon keresztül.
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte...
Szalai Szabina véleménye:
Ismét egy fantasztikus történet, remek karakterekkel, tökéletesen kidolgozott eseményekkel. Különösen tetszett Travis visszaemlékezése, s a könyv vége felé meg voltam róla győződve, hogy másképp fog végződni a történet.