ADATLAP
Változások
„Most,hogy a kapunak támaszkodva nézem, amint kedves lovam az almafa alatt legel, és szellő simogatja az arcomat, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és nem történt volna semmi… Pedig minden megváltozott. Örökre.”
Amikor egy évvel a történtek után Elisabeth naplóját olvastam, úgy éreztem, mintha csak álom lett volna az egész. Egy rossz álom. Néha azon merengek, mit gondolhat minderről a lova (hiszen ő továbbra is Elisabeth lova, az marad örökre). A lovak különösen érzékeny lények, gondolatokkal, mély, az ember számára megfejthetetlen lelkivilággal. És képesek szeretni....
Lukács Bettina Nikolett véleménye:
Még általános iskolás koromban kaptam meg ezt a könyvet, amikor én is PonyClub-os voltam, de akkor még nem voltam nagy olvasós. Későbbiekben egyre csak halogattam a klubtagságom ideje alatt megszerzett könyvek olvasását, de úgy tűnik, hogy hiba volt. A Változások nagyon megfogott (mondjuk a borítója már régebben is felkeltette az érdkelődésemet). Valóban egy különös barátság volt a középpontban, egyáltalán nem hétköznapi módon fonódott össze Elisabeth és Annie sorsa, amit Rakétának köszönhetnek. Nem egyszer elszorult a torkom, és hiába tudtam, hogy Elisabethnek el kell mennie, reménykedtem, hogy felépül.
A könyv megszerkesztése kicsit úgy tűnt, mintha fél vállról vették volna ( itt gondolok a párbeszédekre, azon belül is arra, hogy nem mindig volt egyértelmű a jelölés), de ez a tartalmon semmit sem változtat. Nekem nagyon tetszett, a szomorú szál ellenére, és én is úgy érzem, hogy itt a reinkarnációra tényleg sor került. :)