ADATLAP
Vámpírnaplók 2. - Küzdelem
megszerzi Elenát. Saját testvére életére tör, hogy az övé legyen a lány.
Stefan: elkeseredetten vágyik a hatalomra, hogy elpusztítsa Damont és megvédje Elenát. Kénytelen engedni vérszomjának.
Elena: a lány, aki bárkit választhatna, egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát... és megtörténhet a tragédia!

Kövesd a Vámpírnaplók titkát, ne maradj le az egyre drámaibb fordulatokról.
Küzdelem után árad a Harag.
Mivé fajul a szerelem? Mivé fajul a gyűlölet?...
Garai Dóra véleménye:
A sorozat miatt szerettem volna elolvasni. Igazából konkrétan még ez a rész tetszett is, de a többi résztől egyre jobban elment a kedvem. Egyszerűen gusztustalanná válik. Eleinte tetszettek a különbségek is, például, hogy Elena szőke, a sorozatban barna, viszont ezekben a könyvekben rendkívül unszimpatikussá válik, nagyon beképzelt, és mégis milyen népszerű. Talán inkább maradnék a sorozatnál, sajnos én csalódtam a könyvekben.
László Klaudia véleménye:
Hátborzongatóan kellemes időtöltés mindazoknak, akik szeretik az izgalmas vámpírtörténeteket, egy kis családi viszállyal fűszerezve. Engem megnyert magának a történet. Alig várom a folytatást!
Németh Réka véleménye:
Nem olyan erős ez a rész. Főleg Elena vívódásáról szól, amitől néha a hajamat téptem. De legalább rövid, és a történet szempontjából lényeges elemeket tartalmaz.
És a vége. Miért? Mivel érdemelte ki? Tudom, hogy szívtelenek az írók, de ennyire?
Na jó, lehet, hogy Elenának jót fog tenni ez a kis változás, és új erőre kapva végre a sarkára fog állni. A remény hal meg utoljára.