ADATLAP
Végzetes megoldás
Egy fiatal orvosházaspár, Angela és David ideálisnak tűnő állásajánlatot kap egy festői szépségű, kisváros kórházában. Maga a hely, az éghajlat, a tiszta levegő pedig a szinte biztos gyógyulást ígéri tízéves kislányuk, Nikki számára, aki öröklött légzőszervi betegségben szenved. Kezdetben megvalósulni látszik Dávidék minden várakozása, egészen addig, amíg idilli boldogságukat meg nem zavarja a betegség – a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul – és még valami, ami a betegségnél is rosszabb: a rémület, aztán a bizonyosság, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Egy végzetes megoldás ami mindhármuk számára a halálos veszedelmet jelenti....
Sike Judit véleménye:
Már nagyon rég olvastam ezt a könyvet, és valamiért úgy emlékeztem, hogy akkor nem tetszett. Másodjára olvasva, viszont azt kell hogy mondjam, annyira nem rossz. Nem a legjobb Robin Cook könyv, de könnyen olvasható, izgalmas, fordulatos. Nagyon elgondolkodtató, és hátborzongató, hogy az egészségügy ennyire a pénz irányába menjen el, és nem pedig a gyógyítás felé. Számomra a két fő karakter teljesen átlagos volt, egyiket sem sikerült megszeretnem igazán. De összességében tetszett, 4 csillag.

Pannuska Anett véleménye:
Ez volt az első könyv, amit Robin Cooktól olvastam, de nem az utolsó. Nagyon-nagyon tetszett. Szövevényes,esemény dús és ijesztő. Az első oldaltól izgalmas, alig lehet letenni. Ez az író tud valamit.
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Robin Cook tudomásom szerint maga is végzett orvos. Ez is egy ilyen orvosi krimi. Az író remekül mutatja be az egészségügy buktatóit. A történet egy átlagos amerikai kisvárosban játszódik. Hátborzongató, ahogy a szerencsétlen család történetét elmeséli, és szépen apránként belevezet a titkokba. Az érdekellentétek és a misztikum végigkíséri az olvasót egészen a könyv végégig. Én ezért szeretem a Cook könyveket.