ADATLAP
Vérszívó démonok
Jody igazából nem akart vámpír lenni. De amikor egyszer egy sikátorban ébred – karján égési sérülések, testén egy szemetes konténer, végtagjaiban természetfeletti erő, torkában valami furcsa szomjúság –, rá kell döbbennie, hogy ebben a kérdésben senki nem kérte ki a véleményét. Valaki vámpírt csinált belőle, és kész. Egy vámpír élete azonban sokkal bonyolultabb, mint egy irodai alkalmazotté. Az éjszaka számtalan kihívást rejteget Jody számára, és itt jön a képbe C. Thomas Flood, aki éppen most érkezik San Franciscóba, azzal a feltett szándékkal, hogy író legyen. De a körülmények egészen más irányba sodorják a fiút. Éjszakai munkát vállal egy szupermarketben, és amikor a sors egy gyönyörű, bár élőhalott és vérszívó lány karjaiba löki, ő menthetetlenül beleszeret. Jody és Tommy összeköltözik, de az élet csupa veszély, ha az ember egy vámpírral él együtt. Bizonyos esetekben jól jöhet egy füzér fokhagyma, egy közepes méretű feszület… vagy végső esetben egy kihegyezett karó....
Homlok Renáta véleménye:
Régóta szemeztem már Christopher Moore-ral, a színesebbnél színesebb borítói, a könyveiről olvasott, többnyire jó kritikák miatt is már vágytam egyre. Igazából A totál szívást néztem ki magamnak – tisztán, csupán a borító alapján-, de aztán kiderült, hogy az ennek a második része, így adódott, hogy akkor ez lesz az első könyvem az írótól. – Amúgy a fülszövegek alapján a Mocskos meló tetszett meg, így tuti az lesz a következő könyvem -.

Egyedi humor, egyedi karakterek, egyedi történet. Egyedi az egész. Tetszett. A kedvenceim San Francisco Császára és emberei. Tetszett a többi szereplő Császárhoz való viszonyulása is. Kifordított világ ez, sokszor morbid, viccesen morbid. Szórakoztató.
Barta Nikolett véleménye:
Christopher Moore nem normális, pont ezért szeretem. Megint megírt egy beteg könyvet, ami nagyon köszönök, igaz, nálam nem überelte a Biffet, de azért szerettem, minden esetben el fogom olvasni a folytatást is. Nagyon bírtam a karaktereket, főleg Tommyt, aki szintén író akar lenni, mint én, ez már nagy pozitívum volt, meg nagyon bírtam az Állatokat is, na meg a jó öreg Császárt... Beteg szituációk vannak benne (például Pearry), egy beteg embertől.
Pogonowski Johanna véleménye:
Biztosan most páran meglepődnek majd – már ha valaki olvassa a véleményeket – ugyanis nekem nem jött be a könyv.
Lehet úgy vicces könyvet írni, hogy az ember nem érez majd minden egyes szót irracionálisnak. Biztosan a történet furasága is humort rejt, de nálam nem jött át. Kicsit talán többet mosolyodtam el magam ezen a könyvön, mint egy „sima” történeten, de nem ragadott meg annyira, hogy rohanjak olvasni a folytatást – holott kéznél van.
A viccesen – az én mértékem szerint – hangosan röhög/nevet az ember. Én csak elmosolyodtam magam. Könnyed, de egy-olvasós könyvként végezte nálam.
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Jól szórakoztam, és nagyokat nevettem, de biztos vagyok benne, mint ahogy már más is írta: Christopher Moore tuti nem normális :) Kíváncsi vagyok a folytatásra, mit hoz ki még a sztoriból, mert még lehet belőle kicsemegézni egy s mást! Szerethetőek voltak a főhősök, és a szokásos Moore is agyament , bizarr humor is ott volt. Nem mondom, hogy szét izgultam az agyam, mert hazudnék, ha így lenne, de azért kedvemre való volt eme kis könyvecske.
Rónai Sára véleménye:
Szerintem Christopher Moore könyvei közül a legviccesebb. A főszereplő nő a könyv elején vámpírrá változik és elkezd megtanulni így élni, közben összeismerkedik egy sráccal aki nagyon új a városban, és együtt segítenek egymásnak az életben. Mivel az egyikük vámpír, a másikuk meg falusi, nem meglepő, hogy viccesebbnél viccesebb kalandokba keverednek a nagyvárosban. Színre lép még a császár két kutyájával, valamint az eredeti vámpír, és a boltban dolgozó banda, és a csapat ezt az egész könyvet átnyomja a furcsa őrült sztoriból egy übervicces őrültségbe. Nekem nagyon tetszett ez a könyv
Barabás Patricia véleménye:
Szerintem roppantul vicces könyv, az írója is egy elmebeteg. Nem kell rajta gondolkodni és nagyon gyorsan lehet haladni a könyvvel. Kedvenc karakterem a Császár és persze az Állatok. Kikapcsolódásra nagyon jó.