ADATLAP
Vészmadarak - Miriam Black 1.
Miriam Black tudja, hogyan fogsz meghalni.

És ez pokollá teszi a hétköznapjait, különösen, mivel semmit sem tehet, hogy megakadályozza az előre látott több száz autóbalesetet, szívrohamot, szélütést vagy öngyilkosságot. Csak meg kell érintenie téged, és látja, hogyan és mikor kerül sor az utolsó pillanataidra.

Miriam már rég nem próbálja megmenteni az emberek életét, mivel azzal csak beteljesíti a végzetüket. De amikor Louis Darling felveszi a kamionjába, és megrázza a kezét, Miriam előre látja, hogy a férfit harminc nap múlva brutális módon meggyilkolják, miközben az ő nevét ejti ki a száján. Louis azért fog meghalni, mert találkozott vele, és a következő áldozat maga Miriam lesz. Bármivel próbálkozik, Louist nem tudja megmenteni. De ha életben akar maradni, mégis meg kell próbálnia....
Silye Tibor véleménye:
Paradoxon volt számomra ez a regény, hiszen nem éreztem magamat lenyűgözve, de mégis várom a folytatást. Egyedi és kivételes sztorit olvashattam, sőt a főszereplő is eléggé karakteres és vagány. Nem mindennapi kötetről van tehát szó, amelynek külön örültem. Nekem Miriam néha kissé szabadszájú volt, de a regény végére megtetszett a stílusa. Az pedig külön tetszett, hogy egyszerre több szálon is futott a cselekmény. Miriam álmaival betekintést nyerhettünk az elméjébe, ami igazán nagy katyvasz volt. :) Azonban ettől is lett izgalmas a regény. Kíváncsi leszek, hogy mit tartogat a második kötet.

http://discussion.blog.hu/9999/12/31/tanulsag_ne_itelj_elso_latszatra
Krénusz Zsófia véleménye:
Közepes kategóriába sorolnám, egyszer el lehet olvasni, de számomra nem az a típus volt ami letehetetlen. A szöveg nyers és néhol elég vontatott, bár lehet csak az én ízlésemnek nem felelt meg. És talán a stílus sem ragadott magával.