ADATLAP
Vörös királynő
AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szerettel uralkodtak a Földön.
Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.

Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.
Lejöttek a csillagok közül.
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.

A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?...
Liv véleménye:
Ez a könyv már sokszor szembejött velem a neten, de egyenlőre nem terveztem elolvasni (nem tudtam hogy már magyarul is megjelent). Aztán bementem a könyvtárba és amikor megláttam tudtam hogy én ezt most elviszem :D A cselekményéről nem tudtam semmit, de kíváncsívá tett a borító és az a pár mondat, amit a hátulján írtak. IMÁDTAM! 2 nap alatt elolvastam. Nagyon tetszett a világ, az erők és hogy tényleg nem tudhatod kiben bízhatsz. Kíváncsian várom a folytatást!
Matyóka Dóra véleménye:
Érdeklődve kezdtem neki a Vörös királynőnek. A cselekményt végig a főszereplő szemszögéből mutatja be a könyv, emiatt eleinte féltem, hogy unalmas lesz, vagy hogy nem derül fény a cselszövésekre, de az írónő jól megoldotta. A Vörös és Ezüst ellentét, a harcok a két különböző faj között és a hierarchikus viszony nekem tetszett. Könnyen emészthető és megérthető történetet olvashattam. Leginkább az tetszett, hogy a főhősnő nem volt tipikus "jó kislány", nem félt bemocskolni a kezét. A vége felé sem vette át az uralmat a romantikus szál, megmaradt a nyerészkedő, hatalom harcot vívó Ezüst Házak és a családja életéért küzdő lány alapsztorija. Örülök, hogy ez a történet előrehaladtával sem sikkadt el. Akiknek tetszett a Párválasztó, az Éhezők viadala vagy a Merry Gentri sorozat, azoknak bátran ajánlom, mert jó kis eszmefuttatások vannak benne.