ADATLAP
VIII. Henrik hat felesége
Az angol reneszánsz idején, VIII. Henrik, a Tudor-házbeli uralkodó és az angol reformáció korában játszódó történet hőse valójában hat asszony, hat királyné, akiket a köztudatban nem elsősorban életük különböztetett meg egymástól, hanem inkább az, ahogyan ezek az életek – jobbára tragikusan – véget értek.

Hat egymástól nagyon különbőző asszony életének története ez a könyv, ám alapjában mégis összefüggő elbeszélés.
-Igyekeztem – mondja a szerző- valamennyi asszonyt azzal a rokonszenvvel szemlélni, amelyet már csak azért is megérdemelnek, mert VIII. Henrik feleségeinek korántsem irígylésre méltó sors jutott osztályrészül. És mégis : tárgyilagos távolságtartásra törekedtem… Remélem sikerült ugyanilyen távolságtartást tanúsítanom a királlyal kapcsolatban is.
Ő a hatalmas májusfa, mindennek a középpontjában, körülötte járták körtáncukat ezek az asszonyok.
Ám ez itt, nem az ő története, hanem az asszonyoké....
Bäumler Zsófia véleménye:
Ez a könyv egy ismert angol történész, Antonia Fraser kutatásai alapján készült, aki igyekezett a lehető legvalószínűbb képet festeni az angol reneszánsz koráról és Henrik feleségeinek feltételezhető jelleméről. A könyv ennek ellenére olvasmányos.
Bártfai Anna véleménye:
Nagyon alaposan kutatás előzte meg ezt a könyvet, igazi történelmi összefoglaló. A főbb tényeket már ismertem, de sok, apró érdekességet is megtudtam (pl. akkoriban nem ittak vizet, csak sört vagy bort :D ) A legalaposabban Aragóniai Katalin története van megírva, szerintem részben azért, mert ő az író "kedvenc felesége", legalábbis nagyon úgy tűnik. Tetszett, hogy végre egy könyvben összefoglalva olvashattam mind a hat feleségről, így jobban előjöttek az ok-okozatok. A nagy Tudor rajongóknak egyszer mindenképp megéri elolvasni.