ADATLAP
Veszedelmes hazafiak
Az amerikaiak az alkotmány 16. kiegészítése alapján fizetnek jövedelemadót. De mi van, ha ez a kiegészítés problémás? Olyan titkok derülnek ki, amelyek megkérdőjelezik több évtizednyi adóbehajtás jogosságát? Valójában meglepő igazság rejlik a lehetőség mögött.

Cotton Malone, az igazságügyi minisztérium hírszerző szervezetének, a Magellán Ügyosztálynak egykori ügynöke már nyugdíjas, és antikváriuma van Dániában. De amikor régi főnöke, Stephanie Nelle arra kéri, hogy kövessen egy észak-koreai gazembert, aki esetleg hozzájuthatott a pénzügyminisztérium néhány titkosított iratához - amelyekkel akár még térdre is lehetne kényszeríteni az Egyesült Államokat -, Malone belekerül egy szédítő, 24 órás hajszába, amely Velence csatornáinál kezdődik, és Horvátország hegyei között ér véget.
A regényben feltűnik Franklin Roosevelt, Andrew Mellon, egy titokzatos festmény, amely a Nemzeti Művészeti Galéria falán függ, valamint elképesztő dolgokat lehet megtudni az egydolláros bankjegyről. Steve Berry egy kalandos történetet mesél el - 90 százalék tény, 10 százalék izgalmas feltételezés -, amely azt a veszedelmes kérdéskört járja körül: mi van, ha a szövetségi jövedelemadó törvénytelen?...
Kovács Szilárd véleménye:
Bevallom már nagyon vártam az új Berry regényt már csak azért is, mert az író igyekszik nem sablonosan gondolkodni. Nem csak kitalál valamit, hanem sok esetben tényekre koncentrál. Izgalmas és érdekfeszítő a történet. Csak ajánlani tudom.
Zsuzsanna Volford véleménye:
A történet folytatódik a már ismert szereplőkkel, akik megint egy új titok nyomába erednek, mely megváltoztathatja az Egyesült Államokat, de kihathat akár az egész világra is, amennyiben rossz kezekbe kerül.