ADATLAP
Vesztegzár a Grand Hotelben (képregény)
Rejtő Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése és könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatják. Rejtő a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg, ahol az alvilág kétes figurái egytől-egyig úriemberek, a koldusról többnyire kiderül, hogy álruhás koronaherceg, és a szerelmesek egymásra találnak....
Sipos Angéla véleménye:
Nem szoktam képregényeket olvasni és ezért a kihívás ezen része kicsit nehéz volt számomra. Végül megbirkóztam vele. A történet annyira nem tetszett, de mint a képregény műfaja nem olyan rossz. Lehet, hogy később is kedvet kapok hozzá.
Ferenczik Adrienne véleménye:
Képregényt soha nem olvastam. Most is csupán a kihívás kedvéért tettem meg. Különösebben nem válogattam, azt a képregényt olvastam el, amit az interneten el tudtam érni. Rejtő Jenő humora nem áll közel hozzám, olvastam tőle egy-két regényt, gondoltam, hátha ez a közkedvelt történet megtetszik. De nem tett túl nagy hatást rám. És a képregény műfaja sem. Nem baj, ezt is kipróbáltam. Éppen ezért jó ez a kihívás, hogy olyan dolgokat is olvassunk, amit egyébként nem.