ADATLAP
Vidéki menedék
A tizenöt éves Issy és egyedülálló édesanyja, Caroline Evans próbálnak rátalálni saját és közös útjukra. Amikor úgy dönt, hogy hátrahagyja szingapúri életüket (és jómódú férjét, Jamest, aki jó néhány éve szeretőt tart), Caroline teljesen más világba csöppen. Egy angol vidéki kisvárosba költözik Issyvel, ahol szerény sikereket ér el catering cégével. Issy imádja apját, és magában anyját vádolja a történtekért. Amikor Caroline álma, egy régi csűr felújítása és étteremmé alakítása végre valóra válik, és a dolgok kezdenének jó irányba fordulni, James különös eltűnése és egy pénzügyi botrány forgatja fel immár békésnek hitt életüket. Az áhított nyugalom érdekében Caroline-nak és Issynek egy gyilkossági ügyet is meg kell oldania....
Gy.né T. Anikó véleménye:
Anya és lánya újrakezdik életüket Angliában. Bár a kamaszlány nehezen válik el apjától, új helyükön gyorsan barátnőre talál, így könnyebb a beilleszkedés. Apja váratlan halála nagyon megrázza, egyedül ő nem hiszi el az öngyilkosságot. Anyja a „Vidéki menedék” nevű panziója felújításával foglalkozik. A Franciaországban élő nagyszülők is pátyolgatják a kislányt, és a végén egy féltestvér is felbukkan.
Antal Regina véleménye:
Egy romantikus történek, némi krimi vonallal. Megvalósult álmokkal, féltesvérrel. Egy vak cicával, és egy alakuló vidéki étteremmel.
És persze egy dögös 27 éves ezermesterről, aki egyébként gazdag, és az idősebb nőket szereti, és lovagias... és nem létezik ilyen.